Kako izvedeti bitnost sistema Windows 7 in novejših različic?

Obstajajo primeri, ko morate vedeti bitno hitrost sistema Windows 7 ali novejšo, da namestite prave gonilnike. Če ne veste, kateri bit je vaš okno, lahko namestitev gonilnikov predstavlja dodatne težave. To je potrebno za pravilno izbiro prave različice programske opreme za vaš operacijski sistem. Običajno lahko določen program ali gonilnik pred nalaganjem izbere različico sistema, v katero bo nameščena programska oprema: 32 ali 64 bitov. Če ne morete določiti bit, potem je program verjetno 32-bitni in je primeren za absolutno vsak bit sistema. Običajno spletna mesta programske opreme ne nudijo informacij o tem, kako ugotoviti bitnost operacijskega sistema Windows 7.


Windows 7

Če želite odgovoriti na vprašanje, kako pogledati bitno hitrost sistema Windows 7, morate izvesti naslednje preproste korake:
 • Z desno tipko miške kliknite na namizje pod bližnjico Moj računalnik.
 • Izberite razdelek »Lastnosti«.
 • Odprli boste meni splošnih sistemskih informacij, kjer bo med drugimi lastnostmi še malo.

  Windows 8 in 8.1 Start Menu

  V meniju Start je objekt imenovan "računalnik". Nato boste morali pokazati na ta predmet z miško, z desnim klikom miške na računalniku. Preden izberete »Lastnosti«, se prikaže pojavni menipo kliku na, ki vam bodo predstavljeni podatki o ravni vašega operacijskega sistema.

  Kako ugotoviti Windows 10 bit

  Uporabite lahko prejšnje metode ali uporabite meni "Sistem". To storite tako, da odprete meni Start. Med različnimi aplikacijami, ki so nameščene na vašem računalniku in v razdelku »Sistem«. Kliknite nanjo. Okno bo vsebovalo vse najnovejše informacije o računalniku operacijskega sistema in različne nastavitve.


  Windows XP

  Windows XP je skoraj vedno nameščen na starejših računalnikih, ki ne podpirajo različice x64. Torej ta del operacijskega sistema Windows skoraj ni bil uveljavljen. Če ima vaš računalnik ali prenosni računalnik različico x86 za operacijski sistem Windows XP, v zahtevanih sistemskih lastnostih ne bo nobenega parametra. Če pa imate nameščeno različico x64, bodo informacije predstavljene v tem razdelku.

  Drugi načini, če vam ne uspe

  Če vam te metode niso pomagale vedeti bitnosti oken, je tu še ena možnost:
 • Pojdite v meni Start;
 • poiščite iskalni niz, ki ga ubijamo: "sistem";
 • izberite ustrezen del.
 • Druga možnost:
 • Pojdite v meni Start;
 • pojdite na razdelek "Nadzorna plošča";
 • izberite del, imenovan "Sistem".
 • Obe metodi bosta primerni za določanje bitov oken 7; 8; 8.1; 10. Z njihovo pomočjo boste lahko videli okno z lastnostmi vašega sistema. Tu je še ena dobra metoda, primerna je tudi zaprej navedene različice sistema Windows:
 • pojdite v meni Start;
 • najdejo iskalni niz, v katerem uničimo takšno zahtevo: "informacije o sistemu";
 • , odpremo ta razdelek v rezultatih iskanja, kjer najdemo vrstico "Type".
 • Na voljo sta dve možnosti: "x64" - če imate x64 sistem, ali "x86", je vse precej preprosto in razumljivo.

  x64 ali x86 - kaj je bolje?

  Že veste, kako ugotoviti bitnost operacijskega sistema Windows 7 in tudi 8 in 10, je treba zdaj ugotoviti, kaj je bolje: precej pred namestitvijo operacijskega sistema obstaja takšno vprašanje, ker je velikost vašega sistema zelo odvisna. Sistemska bitna hitrost vpliva na interakcijo računalnika ali prenosnega računalnika s procesorjem in pomnilnikom RAM. Različica x64 sistema je sposobna obdelati 8 bajtov (64 bitov) na cikel, x86 - dvakrat manj. Zmožnost računalnika ali prenosnega računalnika, da deluje na sistemu, ki temelji na x64, je v celoti odvisen od tega, ali vaš procesor podpira podobno arhitekturo. Če je 64-bitni sistem in aplikacija, ki je tam 32-bitni, potem bo ta aplikacija delala dvakrat počasneje kot 64-bitni nasprotnik. Različica x86 operacijskega sistema Windows ne podpira več kot 4 GB pomnilnika RAM. Če ima vaš računalnik ali prenosni računalnik več pomnilnika OPTION, je pravilna rešitev namestitev 64-bitne različice sistema Windows. Če imate nameščen Windows 64 bit, morate pri namestitvi programske opreme ali gonilnikov izbrati različico za 64 bitov. Če nameravate namestiti gonilnike, upoštevajte to pravilose prepričajte Upamo, da vam je ta članek pomagal pri reševanju vprašanja, kako ugotoviti bitno hitrost sistema Windows 7 ali novejšo različico.

  Sorodne publikacije