Napaka scenarija: Kako jo očistiti? Osnovne metode.

Verjetno ni treba reči, da mnogi uporabniki računalnikov z operacijskim sistemom Windows pogosto obiskujejo nekatere internetne vire, ugotavljajo, da obstaja težava, da brskalnik namesto pričakovanega odpiranja strani izda sporočilo, ki kaj se je zgodilo z napako v skriptu. Še naprej bomo upoštevali, kako odstraniti to sporočilo in odpraviti napako. In prvič je predlagano, da se preuči nekaj teoretičnih informacij, ki so lahko koristne pri prihodnjem odpravljanju težav. In ni posebnih težav pri odpravljanju takega neuspeha. Najprej pa bomo opredelili vse najpomembnejše vidike.

Kaj je napaka v skriptu?

Najprej preučimo naravo neuspeha. Če kdo ne ve, lahko ob obisku katerega koli spletnega vira stran vsebuje ne le besedilne vnose ali predmete na avdio in video, ampak tudi povezave, ki delujejo samodejno.


Da, pravzaprav je vse avtomatizirano glede na to, da ima uporabnik možnost, da udobno dela ne samo v smislu uvajanja nekaterih igralcev, temveč jim omogoča predvajanje videa ali zvoka (običajno skladen s programom Flash Player), ampak v smislu izvajanja dodatnih programskih programčkov, ki so integrirane neposredno v spletno stran (kontrolniki ActiveX, ki se ne upoštevajo v tej situaciji). Preprosto povedano, pritisnete gumb in sledi izvedbi ekipe ali prehod na dodatni meni. To je način izvajanja skriptov, ki temeljijo na skriptih VB in Java Script.Če je vzdrževanje podatkov o izvedljivih komponentah in njihovih začetnih platformah onemogočeno, in se prikaže napaka skripta. Kako odstraniti nastanek takšnega napada še podrobneje. Ne glede na nameščen operacijski sistem, so rešitve za ta problem videti skoraj enake.

Napaka scenarija: kako odstraniti "vetrove 7" z najpreprostejšimi metodami?

V bistvu se ta nesreča nanaša na namestitev programa Windows Internet Explorer. Kljub vsem nadgradnjam, povezanim z nadgradnjo na Windows 10, ta brskalnik ni bil priljubljen, čeprav kaže dobre kazalnike učinkovitosti.

Če pa rešite problem odstranitve napake v skriptu na računalniku z operacijskim sistemom Windows v računalniku, se morate najprej prijaviti v nastavitve samega brskalnika IE, ki je nameščen kot orodje za brskanje po internetu (privzeto v sistemu Windows 10 je Edge). Če želite začeti, poskusite znova zagnati brskalnik ali celo ponovno zagnati celoten sistem. Če je napaka začasna, bo odpravljena. Podobno lahko preprosto uporabite običajno osveževanje strani (F5).

Napaka scenarija: kako odstraniti "vetrove 10". Nastavitev izvajanja skriptov.

Ni treba govoriti o takih primitivnih metodah. Ker se napaka manifestira v IE, je vredno uporabiti nastavitev, kjer je izbrana postavka lastnosti brskalnika.
Na zavihku Napredno je nekaj pomembnih točk, ki zahtevajo naslednje korake:
 • nastavljeno na zaustavitevnastavitev skripta;
 • Onemogoči sporočila o napakah.
 • Po takšnih dejanjih se sporočilo o neuspehu vsaj ne pojavi. Toda sistem zelo napak ostaja. Kako v takem položaju?

  Dodajanje dovoljenj

  Tu v vprašanju, kako odstraniti napako v skriptu, ne glede na to, ali jo želite ali ne, boste morali urediti ključe sistemskega registra.
  Najprej se prijavite v urejevalnik z vnosom ukaza regedit iz menija Run, nato z desno miškino tipko kliknite na vejo HKLM in v kontekstnem meniju izberite vrstico dovoljenj. To bo nato preusmerilo v razdelek za določanje pravic za določene uporabnike, kjer morate imeti za dostop do izbranega subjekta popoln dostop.

  Registracija knjižnic

  Nato zaprite urejevalnik in pojdite v ukazno vrstico (cmd kot skrbnik).
  Tukaj morate vnesti vrstico regsvr32 c: windowssystem32msxml.dll in pritisniti tipko enter. Ampak to še ni vse. Vprašanje je, kako odstraniti napako v skripti, ki vključuje registracijo nekaterih dodatnih knjižnic (DLL) z glavnim ukazom regsvr32:
 • leaut32;
 • ole32;
 • msxml2;
 • msxml;
 • wshext;
 • vbscript;
 • scrobj;
 • scrrun;
 • jscript;
 • dispex;
 • corpol;
 • atl.
 • Dodatni koraki

  Če se na črnem zaslonu prikaže tekoči sistem (to je predvsem posledica izvajanja skriptov na osnovi run.vbs, ki kažejo na implicitno odstranitev virusov), lahko uporabite postopek ponovnega zagona. explorer.exe iz upravitelja opravil. Če to ne deluje, je težava, kakoOdstranjevanje napake v skripti je mogoče rešiti z delnim vmešavanjem v register, pri čemer morate v podružnici HKLM poiskati razdelek Winlogon, za parameter Shell pa vrednost explorer.exe. Podobno ključ Userinit nastavi vrednost kot popolno pot do datoteke C: WindowsSystem32userinit.exe.

  Namesto izida

  Trenutno so to vse rešitve, ki vam omogočajo, da se znebite opisane napake. Uporaba je v začetku smiselna nastavitev vgrajenega brskalnika, razen če ga seveda ne želite zavrniti. Vendar pa se verjame, da je optimalna rešitev preprosto sprememba brskalnika, ki bo privzeto uporabljena v sistemu.

  Sorodne publikacije