Kaj storiti, če je telefon zlomljen: znaki, nalog za popravilo, obnovitev podatkov

V današnjem svetu so pametni telefoni in druge mobilne naprave postali sestavni del človeškega življenja. Mnogi ljudje mislijo, da je pametni telefon veliko bolje zaščiten pred virusi in napadi hekerjev kot računalnik. Toda to je daleč od primera. Android OS, ki temelji na veliki večini naprav, je dejansko zelo ranljiv. Zato pametni telefoni in njihovi lastniki pogosto postanejo žrtve hekerjev. Kaj naj storim, če je telefon pokvarjen? Vsekakor bomo odgovorili na to vprašanje in razmislili o morebitnih znakih, da je pametni telefon postal žrtev hekerjev.

Znaki, da je telefon pokvarjen

Karkoli je heker, še vedno pušča sledi. Če je telefon zlomljen, se začne neustrezno obnašati. In za takšno vedenje je mogoče razumeti, da se nekaj očitno zgodi napravi. Znaki, da je bil telefon pokvarjen, so lahko naslednji:


 • Hitro praznjenje naprave. To pomeni, da nekateri procesi delujejo v ozadju. Poleg tega se je okrepila. Običajni programi si ne morejo privoščiti take stvari. Zato je to nekakšna malware.
 • Telefon se ogreva. Če je naprava mirno ležala na mizi, ne polni in na splošno v stanju pripravljenosti, vendar je zelo vroča, potem je to znak, da nekaj nalaga procesor. In to je daleč od običajnega programa.
 • Spontani ponovni zagon. Če se naprava ne zažene brez ponovnega zagona brez tega iz razloga, obstaja priložnost, da razmislite o tem. Še posebej, če gre za relativno nov telefon.
 • V njej so bile neznane številkeseznam klicev To je znak, da naprava sama kliče nekaj številk. Vendar to ni tako. Zato jih upravlja nekdo na daljavo.
 • Pametnega telefona ni mogoče izklopiti. Po pritisku gumba za zaustavitev se program zažene, vklopi se osvetlitev. Vse je vse prej kot le izjema. To je še en znak.
 • Odmevanje med pogovorom. Najpogostejši znak, da telefon posluša ali je vdrl. To se zgodi, če se nekdo poskuša povezati z linijo.
 • Vse zgoraj navedene točke so očitni znaki, da nekdo poskuša dostopiti do pametnega telefona. Ali že imaš. In lastnik kot rezultat poskuša najti odgovor na vprašanje, kaj storiti, če telefon zlomil. Najprej se pogovorimo o varnostnih ukrepih, ki bi jih bilo treba uporabiti pred razpokanjem.


  Varnostni ukrepi za preprečevanje taksija

  Kaj je bilo treba storiti, da se prepreči napad na pametni telefon? Seznam ukrepov je precej kratek. Da, in o mnogih izmed njih so uporabniki popolnoma slišali. Čeprav se ne uporablja. To je računalniška varnostna abeceda. V celoti velja za pametne telefone, tablične računalnike in druge mobilne naprave. Torej:
 • Zaščita z geslom. Priporočljivo je, da v telefonu nastavite geslo za dostop do pametnega telefona. Geslo mora biti precej zapleteno. Najbolje je, če vsebuje črke (v različnih registrih) in številke.
 • Ne odpirajte smešnih SMS-ov. Če je sporočilo prišlo s čudnimi znaki, ga v nobenem primeru ne smete odpreti. Lahko vsebuje zlonamerno kodo ali programsko opremo.
 • Nastavite geslo za glasovno pošto. Na ta način lahko zaščitite občutljive podatke in preprečite možnost napada na pametni telefon. To je prva varnostna možnost, ki jo morate uporabiti.
 • Ne povezujte se z vsemi zaporednimi dostopnimi točkami Wi-Fi. Še posebej, če nimajo nobene zaščite. Za zajemanje prometa z zaupnimi podatki v nezaščitenem omrežju je enostavnejše.
 • Namestite protivirusni program. OS "Android" je poln pomanjkljivosti in lukenj. Zato je treba namestiti protivirusni program. To bo pomagalo zaščititi občutljive uporabniške podatke.
 • Če vse zgoraj navedeno velja za vaš pametni telefon, je možnost prekinitve zanemarljiva. Toda kaj morate storiti, če je telefon pokvarjen? Ta problem lahko rešite na več načinov.

  Če je telefon vdrl

  Kako ravnati v tem primeru? Ali lahko napravo nekako "pozdravim"? Lahko. Za to bo treba narediti vrsto ukrepov. In ne povsem znano. Ampak pomagali bodo le, če je telefon pokvarjen in ni dostopa. Kaj storiti, da ponovno pridobi nadzor nad napravo? Obstaja več možnosti:
 • Ponastavite na tovarniške nastavitve. V večini primerov je to dovolj. Pametni telefon se vrne v stanje, ki je neločljivo povezano z njim po sproščanju s transportnega traku. Odstrani vse uporabniške podatke. Vključno z aplikacijami. Malware je tudi brezobzirno odstranjen.
 • Reflow. Bolj radikalen ukrep, ki se uporablja, če prejšnja metoda ni pomagala. Njegovo bistvo je v celoti nadomestiti operacijski sistem. Vendar ne obstaja univerzalno navodilo za izvajanje te možnostikot vsi pametni telefoni so različni.
 • To je eden od odgovorov na vprašanje, kaj storiti, če se telefon pokvari. Zdaj pa si poglejmo možnost ponastavitve na tovarniške nastavitve. Izvede se lahko v dveh scenarijih. OS lahko ponastavite iz menija nastavitev. Ampak samo, če obstaja dostop do stroja. Če ne, potem boste morali uporabiti možnost iz predelovalca.

  Ponastavitev na tovarniške nastavitve

  Upoštevajte možnost ponastavitve nastavitev z obnovitvijo. Ta metoda je najbolj učinkovita in deluje skoraj vedno. Torej, kaj storiti, če je telefon zlomljen? Algoritem je preprost:
 • Napravo popolnoma odklopite.
 • Hkrati pritisnite tipko za povečanje glasnosti.
 • Vstopite v obnovitev.
 • Izberite Wipe Data & amp; Factory Reset.
 • Potrjujemo ukrep.
 • Nazaj in izberite Reboot System Now.
 • Čakamo na nalaganje stroja in ga nastavimo.
 • Obnavljanje podatkov

  Na žalost je obnovitev podatkov problematična, če je telefonska številka prekinjena. Kaj storiti s tem problemom? V pametni telefon boste morali ponovno vnesti vsa gesla in prijave, namestiti potrebne aplikacije, prenesti fotografije, videoposnetke in glasbo. Dobra prednost bodo že prej varnostno kopirane podatke. Potem bo okrevanje dejansko izvedeno. Vendar pa vsi lastniki pametnih telefonov ne uporabljajo sposobnosti za varnostno kopiranje.

  Sklep

  Torej smo preučili možne odgovore na vprašanja, kaj storiti, če se je račun telefona zlomil. Če je že zlomljena, potem izhodsamo ena: ponastavitev nastavitev. In če še niso prelomili, je vredno uporabiti vse zgoraj navedene zaščitne ukrepe. Ti bodo zagotovo pomagali ohraniti pametni telefon nedotaknjen. In zaupni uporabniški podatki ne bodo trpeli.

  Sorodne publikacije