Kako preklicati plačilo v "Kiwi-denarnico" in vrniti preneseni denar? Navodila

Priljubljenost spletnih plačil se iz dneva v dan povečuje. Danes ni več treba stati dolge čakalne vrste na blagajni banke ali porabiti veliko časa za nakup izdelkov in gospodinjskih aparatov. Vsako blago lahko naročite v spletnih trgovinah in takoj plačate. Eden od najbolj priljubljenih spletnih plačilnih sistemov v Rusiji je Visa QIWI Wallet. Ta hitra in priročna storitev se nenehno razvija in svojim strankam ponuja enega najnaprednejših sistemov za daljinsko štetje. Kljub temu, da je varnostni sistem Qiwi precej zanesljiv, se pogosto zgodi, da sredstva ne pridejo na naslov. Kaj lahko storim? Ali lahko prekličem plačilo "Kiwi" in kako to storim? Če želite natančno odgovoriti na to vprašanje, morate jasno razumeti, zakaj je prišlo do te težave, in ukrepajte hitro.


Zakaj se to dogaja

Obstajata dva načina prevajanja:
 • elektronska storitev;
 • Posebni plačilni terminal, kjer se obdeluje plačilo "Kiwi".
 • Kako preklicati ukrepe v vsaki od možnosti in zakaj dejansko obstajajo napake? Obstajajo številni primeri, ko denar, ki ga pošilja plačnik, ne doseže naslovnika:
 • Pri vnosu podatkov o plačilu prejemnika je bila storjena mehanska napaka.
 • Med delovanjem storitve je prišlo do napake sistema in plačilo ni bilo navedeno za predvideni namen. To se zgodi v primeru izgube komunikacije s strežnikom, dolge čakalne vrste v verigi prenosov, nenadnega izpada električne energije,okvare terminala ali računalnika in v številnih drugih primerih.
 • Plačnik je postal žrtev goljufov ali ga je prisilil, da opravi prevod.
 • Po prenosu so se načrti spremenili ali se je plačnik odločil. Na primer, ugotovili, da je izdelek cenejši ali da je prekinil odnos s ponudnikom storitev.
 • Vsak od njih ima poseben algoritem delovanja in zahteva podrobno obravnavo. Pomembno je razumeti, da vrnitev porabljenega denarja ne bo vedno mogoča.


  Če je prišlo do napačnega prenosa iz razloga, ki je neodvisen od plačnika, je možnost vrnitve denarja zelo velika, potem ko skrbno preveri, bo uprava storitve nadomestila škodo. Če je plačnik kriv za težave, priložnost za vrnitev denarja ni tako velika. Ampak vredno je poskusiti. Če želite razumeti, ali je mogoče preklicati plačilo "Kiwi" - viseči mreži in kaj storiti v eni ali drugi situaciji, si poglejmo podrobneje.

  Prenos plačil na zasebnika

  Večina poravnav v sistemu Visa QIWI Wallet se pojavlja med posamezniki. Torej najprej poglejmo, kako preklicati plačilo v "Kivijah", ko to storimo zasebni osebi. Obstajata dve možnosti:
 • plačnik je osebno seznanjen s prejemnikom;
 • nasprotna stranka je neznana oseba.
 • V prvem primeru ne bi smelo biti težav z vrnitvijo. Samo morate stopiti v stik s prejemnikom, razložiti situacijo in jih prositi, da vrnejo denar. Poziv k tehnični podpori ni smiseln, ker je bilo plačilo opravljeno prostovoljno, denar pa je bil dostavljen naslovniku. V primerih, ko nasprotna stranka ni znana, je stanje nekoliko drugačnozapleteno. Za začetek se boste morali seznaniti s podatki naslovnika in ga skušati kontaktirati. V službo morate iti v vašo osebno pisarno. Podatki o uporabniku, ki je prejel plačilo, bodo prikazani v razdelku »Transakcije«. Tukaj se potrdi dejstvo prenosa in navedejo se podatki o prejemniku. Če so vse vrstice polne in je denarnica preverjena, se z njimi enostavno obrnite. Potem je vse odvisno od tega, ali lahko osebo prepričate, da vrne prenesena sredstva.
  Če nasprotne stranke ni mogoče prepričati, je smiselno stopiti v stik z organi pregona in poskušati dokazati, da obstaja dejstvo goljufije. Hkrati pa je vredno priti v stik s tehnično podporo. Tukaj je kratek vodnik o tem, kako preklicati plačilo v Kivy, s pomočjo storitve pomoči:
 • Pojdite na uradno spletno stran qiwi.com, prijavite se v svoj osebni račun.
 • Odprite dodatni meni v zgornjem desnem kotu in izberite zavihek "Pomoč".
 • Uporabite vrstico "V primeru plačila je prišlo do napake v rekvizitih".
 • Če je bilo plačilo opravljeno z računalnikom, opišite, kako je bilo plačilo opravljeno, navedite "V nasprotnem primeru".
 • Izpolnite prijavni obrazec in priložite posnetek posnetka o prejemu (to lahko najdete v razdelku »Zgodovina plačil«).
 • Pritisnite tipko "Pošlji", počakajte, da član podpornega osebja odgovori in sledite predlaganim navodilom.
 • Pomembna točka! Če je bila transakcija izvedena prek terminala, bo shema podobna. Samo nekaj v vprašalnikudodatna vprašanja. Vse to je mogoče odkriti pri pregledu. Če ga še nimate, bo praktično nemogoče vrniti porabljen denar.

  Prenos denarja na organizacijo

  Poglejmo zdaj, kako preklicati plačilo v "kivijah", ko je prejemnik pravna oseba. Najverjetneje ne boste mogli neposredno stopiti v stik z nasprotnikom, ker bo račun korporativni. Najbolje je, da nemudoma stopite v stik s tehnično podporo QIWI in poskusite prepričati upravo plačilnih storitev, da vrne plačilo pošiljatelju. Vnaprej je treba pripraviti temeljito preverjanje in skladiščenje do največjega števila potrditvenih dokumentov. Če delate z organizacijo ne prvič, poznajte stike računovodje ali direktorja, lahko poskusite rešiti problem sami.

  Tehnična napaka pri izpolnjevanju podatkov

  In kako preklicati plačilo v "Kiwi" -članu, ko je bil denar prenesen s terminalom? Tukaj je potrebno takoj ukrepati. Previdno preverite ček, ki ga izda stroj, in poiščite informacije o uradnem zastopniku podjetja "Kivy" ali telefonu podjetja, ki služi določenemu terminalu. Pokličite navedeno številko in podrobno opišite problem. Pogovorite se z operaterjem o možnostih in načinih, kako zaslužiti denar nazaj do originalne denarnice. V nobenem primeru se ne znebite preverjanja, preden se sredstva knjižijo v dobro. Informacije, ki jih vsebuje, bodo nujno potrebne v primeru spornih vprašanj. Pomembna točka! Če preverjanja iz kakršnega koli razloga ni, se lahko vrnete na terminal in naročite kopijo dokumenta. Pomembno je, da se spomnite tukaj.na kateri številki denarnice je bilo opravljeno plačilo. Če takih informacij ni, je nemogoče vrniti sredstva.

  Podjetja, ki oskrbujejo terminale, so v poslovnem ugledu zelo draga. Zato se kompleksnost z obratnimi operacijami najpogosteje ne pojavi. Vendar pa bo preklic plačila mogoč le, če nasprotna stranka še ni mogla prenesti sredstev, prejetih v gotovini, ali če bi jo uporabila drugače.

  Okvara sistema

  Kot pri drugih elektronskih storitvah, se Qiwi sesuje. Potem, tudi s pravilnimi podatki, denar ne pride do prejemnika. Kako preklicati plačilo v "Kiwi" v tem primeru? Tu je le en izhod:
 • Pojdite na stran za tehnično podporo (qiwi.com/support.action).
 • Prenesite pregled preverjanja in podrobno opišite situacijo.
 • Počakajte na odgovor storitve ali prenos denarja. Lahko se prenesejo na prodajalca in se vrnejo na račun kupca.
 • Goljufija

  Ker so goljufive dejavnosti na omrežju - pojav, ki je precej običajen, oseba odkupila denar brezvestnega nasprotnika, ni nič drugega, kot da ustavi obdelavo plačila "Kiwi". Pomembno je, da policijo napišete izjavo. To ne zagotavlja hitre vrnitve, temveč omogoča organom kazenskega pregona boj proti takšnemu pojavu. Poleg tega prisotnost izjave ne zagotavlja le podlage za izvedbo operativnih dejanj, temveč je tudi potrditev, da se niste odločili, da boste nekomu plačali, ampak je bila zavedena s strani nepoštene osebe.
  Goljufije se bistveno razlikujejo od običajnega plačila z napačnimi pozitivnimi rezultatirekviziti Zato tehnična podporna služba plačilnih storitev takšne zadetke dodeli ločeni kategoriji. Imenuje se jo tudi "Prevarana sem". Pri izpolnjevanju vprašalnika posebno pozornost posvetite točki "Natančno napišite, kaj se je zgodilo". Poskusite določiti največjo količino informacij, ki jih poznate. To bo močno pripomoglo, da bo varnostna služba čim hitreje obravnavala situacijo.

  Redno plačilo

  Če redno sprejemate isto storitev, lahko načrtujete redno plačilo. Samo enkrat vnesite potrebne podatke in navedite datum odpovedi. Na zadnji strani oblikovanja plačila je potrebno označiti "Načrtovano plačilo" in klikniti na gumb "Plačilo". Zdaj se bo določeno število mesecev iz vašega računa zaračunalo določen znesek. Samo potrdite transakcijo tako, da pošljete SMS-kodo in se prepričajte, da je v tem času na računu dovolj denarja. Kako prekličem redno plačilo "Kiwi"? Zelo preprosto. Dovolj, da obiščete vašo osebno pisarno, pojdite na razdelek "Izbrana plačila" in odstranite kljukico v ustreznem polju.

  Ukrepi za vračilo denarja in zapletenost

  Razvijalci plačilnih storitev Qiwi Wallet skrbno spremljajo varnost plačil in nenehno izboljšujejo storitve. Ampak nihče ni zavarovan pred težavami. Da bi zmanjšali tveganje, je treba upoštevati preprosta pravila:
 • Nikoli ne vrnite ček pred dejanskim prenosom denarja na račun nasprotne stranke.
 • Bodite previdni in natančni, kot polnitepodrobnosti o plačilu.
 • Če ugotovite napako, se ne paničite in začnite delovati čim prej.
 • Obstaja nekaj pomembnejših točk, ki jih ne smemo pozabiti:
 • Vračanje denarja v prvotno blagajno je resnično, če se ne umaknejo s računa prejemnika plačila. Če je prejemnik že preračunal znesek v gotovino ali ga prenesel na račun tretje stranke, transakcije ne bo mogoče preklicati.
 • Če ni preverjanja ali nezmožnosti za izterjavo, bo težko dokazati dejstvo plačila.
 • Bodite previdni pri plačevanju in nikoli ne dajte podatkov o plačilu neznani osebi! To še posebej velja v primerih, ko je bila vaša denarnica blokirana iz različnih razlogov. S posredovanjem posredniških storitev za obnovitev plačilne storitve posredujete osebne podatke zunanjim uporabnikom in jim omogočite neoviran dostop do vašega denarja.

  Sorodne publikacije