Nakupovanje na Aliexpress: pričakovanja in realnost

Spletno nakupovanje je postalo pomočnik številnim uporabnikom interneta. S pomočjo različnih storitev lahko naročite doma dobesedno vsak izdelek. Največja kitajska storitev "Alyxpress" je priznana kot največja in najuspešnejša spletna trgovina na svetu. Omogoča maloprodajo in majhno veleprodajo za nakup različnega blaga, kot so oblačila, kozmetika, aparati, gospodinjski pripomočki in še veliko več.

Načelo dela trgovine

Z obiskom spletne strani "Alyxpress" kupec najde izdelek, ki ga potrebuje v kategoriji. Najbolje je, da izberete izdelek, ki je predstavljen v angleščini, ker kitajski prodajalci slabo poznajo ruski jezik, v mednarodni angleščini pa imajo več izkušenj. Pri nakupu na Alyxpressu se pričakovanja in realnost ujemajo, če je izdelek izbran pravilno, s kakovostnim prevodom in pravilnim prikazom parametrov. Potem morate plačati naročilo s kreditno kartico. Po tem prodajalec v trgovini pakira plačane artikle in jih pošlje stranki na določen naslov. Dobavni rok je odvisen od geografske lokacije kupca in se giblje od 14 do 60 dni. Poleg tega lahko kupec med čakanjem na vaše naročilo sledi njegovi lokaciji. Sledenje paketov iz Aliexpress je enostavno, če uporabljate posebne storitve (na primer, gdeposylka.ru). Takšne spletne strani omogočajo sledenje paketov po uvedbi posebne številke skladbe, ki je dodeljena vsakemu naročilu samodejno.


Izvirnik ali ponaredek?

Pri izbiri izdelka se naučite prodajalca. Pred nakupom je pomembno, da pregledate preglede drugih kupcev. Prav tako je vredno pozornosti na ocene prodajalca. Najbolj dostojne in poštene bodo tiste, s katerimi bo število pozitivnih ocen preseglo oceno 90–95%. Profil prodajalca mora biti predstavljen z medaljami, kristali ali kronami, ki jih sistem podeljuje za povratne informacije in dokazilo o zanesljivosti trgovca. Poleg tega, da ne bi sodili v priljubljeno kolono "Alyxpress": pričakovanja in realnost, je pomembno preveriti pristnost izdelka. Glavni dejavnik, ki to določa, je cena. Če kupljeno blago opravi dobro znano podjetje, potem njegova cena ne sme biti veliko manj ali več.


Kako prispevati?

Za prispevek ni treba plačati cene. Za pomoč drugim kupcem pri izbiri blaga, je vredno dolžnosti Po opravljenem naročilu in preizkušanju pustite povratne informacije o tem, ko opravite nakup na "Alyxpress", vam pregledi na profilu kupca pomagajo pri navigaciji z vidika kakovosti blaga in njegovih lastnosti (velikost oblačil, čevljev, ujemanje s fotografijo originala itd.) lahko je drugačne narave, vse je odvisno od izkušenj kupcev, nekateri od njih so preprost in resničen opis izkušenj nakupovanja, blaga in njegovega stanja. Kupci delijo namen njihovega nakupa, dajo podrobne specifikacijeizdelka in ga oceni.
Druge ocene so negativne in opozarjajo potencialne stranke na nakupe tega prodajalca. Nezadovoljni potrošniki opisujejo svoje negativne izkušnje, ki so jih pridobili s tem, da je prodajalec nelagodno ravnal, ni poslal naročila ali poslal povsem drugega izdelka.

"Alyixpress": Pričakovanja in resničnost

Vsako leto na internetnem prostoru zabavne slike kupcev iz Aliexpressa pridobivajo na priljubljenosti, ki prikazujejo pravo stanje in kakovost blaga. V bistvu te slike prikazujejo oblačila in kozmetiko, ker so izdelki teh kategorij najbolj ponarejeni s strani kitajskih proizvajalcev. Tveganja pri internetnem nakupovanju so posledica dejstva, da kupec ni nepravilno izbral velikosti ali barve nakupa ali je prodajalec te parametre napačno navedel. Zato je zelo pomembno, da se pred plačilom nakupa prepričate, ali so vse funkcije točne. V nasprotnem primeru lahko stranka plača denar za povsem nepotreben in včasih celo nesmiseln izdelek. Primer takšnih pridobitev si lahko ogledate na spodnji fotografiji.


Občasno nakupovanje oblek za odgovorni dogodek morda ne ustreza pričakovanjem. Za takšne primere je treba naročiti veliko časa pred dogodkom, da bi se izognili incidentom in imeli čas, da popravimo situacijo.
Zelo pomembno je, da vedno pazimo na dimenzionalno serijo, sicer moramo porabiti denar in prizadevanja, da bi popravili napake, ki jih je naredila naša brezbrižnost.
Razlog za tožrtev, zlasti z oblačili, je lahko razlika med različnimi sistemi označevanja velikosti. Ruski kupci so navajeni na ameriški sistem (S, M, L). Azijski trg uporablja enake oznake, vendar je dejanska velikost izdelka veliko manjša. Da bi se nakupovanje in "Alyxpress" pričakovanja in realnost ujemali, je treba v postopku nakupa vzeti ravnilo in izračunati njegovo velikost v skladu s tabelo, ki jo določi prodajalec. Poleg tega je treba preveriti pravilnost merilnih enot, ker zelo pogosto kitajski proizvajalci postavijo dimenzijsko številko v palcih, ne v centimetrih.

Potencial Ali

"Alyixpress" je spletna trgovina, ki vam omogoča nakup različnega blaga za osebno uporabo po zelo ugodnih cenah. Zahvaljujoč promocijam in popustom na sezonsko blago, jih lahko kupite za peni, glavna stvar - da spremljate čas. Takšni dogodki so lahko omejeni na mednarodne počitnice (8. marec, novo leto itd.). Pri spremljanju spletnih trgovin v času pred takimi dogodki je zelo verjetno, da bo kupil dolgotrajen izdelek po ugodni ceni. Prav tako pomagajo pri pravilnih nakupih na pregledih "Alyxpress", ki jih pustijo drugi kupci. Ne zanemarite jih. Pravi pristop do spletnega nakupovanja spremeni ta razred v vznemirljiv "lovski" proces po cenah in dobičkonosnih ponudbah. Z nakupovanjem najboljše in najbolj razvite platforme na svetu je ta lov še bolj zanimiv.

Sorodne publikacije