Specifikacije klimatske naprave BK-1500 fotografija

Klimatske naprave se vedno uporabljajo za regulacijo notranje temperature. Najdemo jih v stanovanjskih zgradbah, trgovinah, podzemnih vozovih. So zanesljivi "dobavitelji" hladu v vročih dneh in hladijo zrak okoli njih. Vendar se lahko takšne naprave konfigurirajo kot ogrevalne naprave in služijo kot konvencionalni grelec, grobo obdelovanje. V tem članku bomo analizirali tehnične značilnosti klimatskih naprav BK-1500.

Klimatska naprava

Ta naprava lahko ohranja določene klimatske pogoje v zaprtih prostorih ali v katerem koli vozilu. Najenostavnejši modeli samo znižajo temperaturo s hlajenjem zraka - uporabljajo se v vsaki drugi pisarni v vročih dneh.


Obstajajo bolj zapleteni modeli, ki lahko združujejo funkcije in hlajenje ter povečajo temperaturo. V takšnih enotah je vgrajena toplotna črpalka, ki lahko igra vlogo grelnika. Bolj zapletene rastline so opremljene s filtri in sistemi, ki čistijo zrak, ki vstopa v prostor, ga navlažijo (na primer v vročem obdobju), nasičijo s kisikom in lahko pršijo arome.

Vrste

Po svoji funkciji in na kraju uporabe se lahko vsi aparati razdelijo na naslednji način:
 • Centralno - uporablja se v velikih prostorih. To je lahko notranji stadion, bazen ali industrijski obrat, obrat. Za neprekinjeno delovanje takšne klimatske naprave je potreben zunanji virhladno: hladno vodo ali freon iz zunanje enote. Če naprava opravlja funkcije grelnika, je potrebno, da deluje, da je potrebno stalno sprejemati in ogrevati toplo vodo, na primer iz sistema centralnega ogrevanja.
 • Natančnost - so v prostorih, kjer je potrebno vzdrževati strogo nastavljeno temperaturo. To so bolnišnice, vrtci, laboratoriji, proizvodnja, povezane z visoko natančnimi tehnologijami in kemičnimi, biološkimi reakcijami, pa tudi tovarne, povezane z vojaško proizvodnjo, komunikacijsko organizacijo, elektronsko varnost in druge. Navzven naprava izgleda kot monoblok, napolnjen z ventilatorjem, s filtrom, grelnikom vode in električnim grelnikom s hladilnim telesom. Zmogljiva je za hlajenje in ogrevanje zraka.
 • Vina - delo v prostorih za shranjevanje vina. Parametri shranjevanja morajo biti zelo jasni: temperatura zraka - 12 stopinj, vlažnost - 60-70%. Samo če so ti pogoji izpolnjeni, lahko vino shranjujete zelo dolgo in ne izgubi okusa in moči. Nasprotno, izdelek, ki je shranjen v prostorih z natančnimi sistemi za nadzor zraka, se vsako leto šteje za dosledno, bolj kakovostno in dražje.
 • Neodvisni klimatski sistemi so sistemi, ki delujejo z zunanjim virom električne energije. Lahko znižajo in dvignejo temperaturo, praviloma delujejo v freonu. • Če klimatska naprava za delo uporablja zunanji zrak, je pritok, če je zrak v prostoru, potem je enotarecikliranje Regeneratorji z rekuperacijo so modeli, ki lahko delujejo tako in tako. Zgoraj smo razstavili modele na njihovem mestu uporabe. V nadaljevanju bomo obravnavali metode vgradnje, značilnosti različnih strojev in tehnične lastnosti klimatskih naprav BK-1500 in drugih agregatov.

  Katere so klimatske naprave?

  Z namestitvijo in karakteristikami je mogoče razdeliti:
 • Mobile - ne potrebujejo posebne namestitve. Obstajajo monobloki in mobilni split sistemi. Če želite uporabljati monoblok klimatske naprave, morate odstraniti cev iz prostora in na njem izvesti topel zrak. Če je uporabljen split sistem, je zunanji blok nameščen ločen blok. Prednosti takšnih klimatskih naprav so, da obstaja poenostavljena namestitev in servis, in ni odstranljivih povezav freonovaya avtoceste. Glavne pomanjkljivosti so: visoka cena, velike dimenzije, omejitve pri vgradnji
 • okna - sestavljena iz enega bloka. Nameščeni so v okno ali na steno, kjer je preluknjana luknja. Cons: Veliko hrupa, in tudi zaradi zmanjšanja območja, recimo okna, prostor postane temnejši. Pros: Nizka cena, enostavna za namestitev in servisiranje, zelo visoka učinkovitost, obstaja možnost zelo dolge uporabe.

 • Splitski sistemi - sestavljeni iz dveh blokov: enega - znotraj prostora, drugega - zunaj. Med njimi so bloki povezani z bakrenimi cevmi, ki krožijo hladilno tekočino. Danes je najbolj priljubljena in najbolj uporabljena vrsta klimatskih naprav.
 • Večplastni sistem je skoraj enakopisanih zgoraj, vendar je lahko število notranjih enot dve ali več. Bloki so med seboj povezani tudi z bakrenimi cevmi, ki krožijo hladivo. Ponavadi so nameščeni v večposteljnih prostorih ali kjer je potrebno močno in neprekinjeno prezračevanje.
 • Prav pri tipu okna spada klimatska naprava BK-1500. Njegov opis bo spodaj. Pravzaprav bodo predstavljeni tudi drugi modeli strojnega tovarne Baku, kjer je bila izdelana ta naprava.

  BC-1500: značilnosti

  Upoštevajte tehnične značilnosti klimatske naprave BC-1500. V verziji okna so vsi deli sestavljeni v enem trdnem kovinskem ohišju, dotok zraka pa se pojavi skozi odprtino z ventilom, ki se nahaja v zadnjem delu stroja. Klimatska naprava je običajno nameščena na okno (pravzaprav zato, ker se tako imenuje) ali v luknji, ki se zlomi v steni. V večini klimatskih naprav te vrste kondenzacija ne teče v ulico in se zbira na dnu enote, kjer se zbira s posebnimi napravami in se razprši vzdolž površine kondenzatorja za izboljšanje prenosa toplote.
  Obstaja tudi ciklično delovanje kompresorja - občasno se izklopi, nato pa se ponovno vklopi. To zagotavlja, da se mehanizem ne pregreje zaradi neprekinjenega delovanja. Pri vklopu in izklopu se spremlja termometer. Slednje se zgodi bodisi mehanično bodisi elektronsko.

  Prednosti

  Imenujemo pozitivne lastnosti podatkov aparata:
 • nizke stroške namestitve ali razstavljanja; glavna stvar je imeti luknjo, kjer bo naprava;
 • Ni odstranljivihpovezave glavne linije Freona in zato ne bo prišlo do uhajanja hladilnega sredstva;
 • funkcijo tako imenovanega plimskega prezračevanja, tj. Uporabe zraka zunaj prostora, ki mu omogoča nenehno posodabljanje, kroženje skozi aparaturo;
 • dolga življenjska doba, enostavna za uporabo.
 • Vendar pa obstajajo slabosti

  . Navedimo jih:
 • zelo hrupno;
 • , skupaj s hrupom, je treba opozoriti na slabo izolacijo med deli ene klimatske naprave, ki se nahajajo znotraj in zunaj; Zaradi prehoda hladnega zraka skozi napravo strokovnjaki priporočajo demontažo modela za zimsko sezono;
 • in ga tudi v sodobnih okenskih okvirjih ne boste namestili, ampak samo vnaprej, da bi zagotovili potrebno luknjo.
 • BC-1500

  Torej, pred nami, klimatska naprava BC-1500. Opis njegovega nadaljnjega predstavljanja. Ta enota lahko deluje v dveh ročnih načinih: prezračevanje in hlajenje. Namesti se v okensko odprtino ali v luknjo v steni na posebnem lesenem ali kovinskem okvirju. Naprava je razdeljena na dve enaki pregradi z nerjavečo pregrado (običajno): na notranjo in zunanjo. Na tej pregradi je majhna luknja, ki se zapira z ventilnim ventilom. To vam omogoča, da uravnavate dotok svežega zraka v prostoru: odpre se blažilnik - zažene zrak. V središču aparata: hladilna enota, dva ventilatorja (enoosni, drugi - centrifugalni), ki imajo skupni elektromotor, kot tudi nadzorno ploščo, ki vključuje tudi napravo za zaščito pred zagonom.
  Centrifugalni ventilator, kinameščen v notranjem prostoru klimatske naprave, proizvaja sesanje zraka iz prostora. Vzporedno se ukvarja z dejstvom, da izliva ohlajen in prečiščen zračni prah. To pomeni, da deluje na načelu "vzeto". Motor ventilatorja se aktivira ob zagonu kompresorja, čeprav ga lahko vklopite med prezračevanjem in ko je hladilni sistem izklopljen.

  Daljinski upravljalnik

  Nadzorna plošča z napravo za zagon je seveda "glava" celotnega modela. Spremlja zagon in ustavitev, nadzira delovanje klimatske naprave, nastavlja želeno temperaturo v prostoru in jo podpira. Stabilna temperatura okoli naprave jo prihrani pred prekomernim pritiskom in preobremenitvijo. Na zunanji strani daljinskega upravljalnika je plošča z različnimi ročaji in stikali za nadzor celotnega delovanja te enote. Do danes so številne tehnične lastnosti klimatske naprave BC-1500 zastarele. Plošče, motorji, ventilatorji in dodatne naprave, ki so bili izdani v Sovjetski zvezi - vsi se obrabijo, kljub zelo dobri kakovosti.

  Klimatska naprava BC 1500: navodila za uporabo

 • Stroj lahko priključite na omrežje samo z vilicami, ki se vstavijo v posebno dvopolno vtičnico z ozemljitvenim kontaktom.
 • Klimatsko napravo lahko vklopite samo s stikalom na daljinskem upravljalniku.
 • Pred ponovnim zagonom je potreben majhen prelom, da se naprava ne pregreje.
 • Klimatska naprava lahko deluje tudi, ko omrežna napetost odstopa od normalne (220B) za nekaj odstotkov. Želena temperatura je približno 20-30 stopinj nad ničlo.
 • ​​
 • Treba je spremljati čistost ne samo na klimatski napravi, temveč tudi znotraj nje. Napravo je treba očistiti prahu, peska in drugih delcev, da ne ovirajo dotoka zraka od zunaj in znotraj prostora, ne da bi postavljali stvari blizu naprave, zlasti tistih, ki se lahko poškodujejo pod vplivom zračnega toka. Priporočljivo je, da ne stojite blizu delovnega stroja, da bi preprečili možno prehlad, bolezen, saj je pretok zraka zelo močan in mrzel. Vrata in okna ni treba odpirati z delovno klimatsko napravo, da ne bi dovolili prepiha.
 • Kljub dejstvu, da se za danes šteje za precej zastarelo napravo BK-1500, jo je enostavno najti. To poveča podrobnosti in korak za korakom opisuje vse nianse delovanja te naprave. To ni posledica dejstva, da je enota težko uporabljati, toda z zelo togim sistemom sledenja v podjetjih v času obstoja ZSSR mora biti vse jasno, jasno, podrobno in pravilno.

  Klimatska naprava BK-1500: specifikacije, fotografija, pregledi

  Na splošno so bile povratne informacije o takih napravah vedno pozitivne. Klimatska naprava je enostavna za uporabo, s preprostim sistemom, ki ga lahko tudi z malo znanja popravimo sami. Številni obrtniki iz leta 1500 so ustvarili lastne split sisteme ali močnejše klimatske naprave. Zelo dolga življenjska doba in sovjetska zanesljivost so opazili tudi potrošniki.

  Tip  KB-04-01 UZ  Površina, ki jo lahko servisira stroj  25 m 2  Hladna proizvodnja, W (kcal /70


  1740  Proizvodnja zraka, m3 /h  400  Moč, ki jo porabi model  900 W  Hladilna enota  ) Chladon - 22 (R22)  Število hladilnega sredstva  08 kg  Napetost
  )


  220 V  Trenutna frekvenca  ~ 50 Hz  Raven hrupa  ne več kot 58 dB  Obratovalni tokovi  najmanj 5 A  Mere v milimetrih: višina-širina-globina
  )


  400-600-585  Teža klimatske naprave  51 kg

  Tehnični podatki značilnosti klimatske naprave BC-1500 so vsekakor slabše od novih, vendar so bile v tem času takšne enote "visoke". Morda je glavna pomanjkljivost večja teža modela.

  Na koncu

  je bila sovjetska tehnologija vedno drugačne kakovosti in dolgoživa. Modeli, celo debeli in masivni, so bili zanesljivi v uporabi. To velja, med drugim, za modele tovarne Bakuja ZSSR. V tem članku smo pregledali napravo BK-1500. Fotografije jasno kažejo, da so ti stroji do danes zelo aktivni.

  Sorodne publikacije