GPS navigacijski sistem Prology iMAP-5600: pregledi, specifikacije

Oprema avtomobila z navigacijsko opremo že več let velja za predpogoj za celoten sklop celo cenovno ugodnih modelov. Poleg tega se navigatorji pojavljajo v različnih oblikah. To je lahko dodatni modul v parkirnem radarju in pomožna funkcija multimedijskega sistema. Toda najbolj natančno in priročno pri upravljanju naprav so izdane v ločenem form-faktorju. Te naprave vključujejo prenosni Prology iMAP-5600. Mnenja o tem navigatorju imajo številne prednosti, med katerimi je glavna mehanika interakcije s kartografskimi materiali. Vendar pa so v napravi tudi šibke točke, ki jih je treba upoštevati.


Splošne informacije o modelih

Model predstavlja srednji segment navigacijskih avtomobilskih naprav, ki ponuja ustrezne zmogljivosti. Razvijalci, ki napravo z novo programsko podjetje Navitel, ki teče na račun procesorja MStar. Takšna kombinacija je privedla do hitrosti opreme. Poleg tega se avtomobilski GPS navigator proizvajalca Prology odlikuje po učinkovitem delu v delu sprejema signala. Po mnenju lastnikov je v normalnih pogojih sposoben hkratno sledenje signalom 16 satelitov. Model je po zasnovi še vedno blizu proračunskemu razredu. Ustvarjalci so se držali koncepta minimalizma, pri čemer se je izkazalo, da je telo majhno, a funkcionalno. Na njenih površinah so potrebne kontrole, konektorji inmontažni utori. Prednosti optimiziranega oblikovanja in polnjenja so ekološko vložene v stroške Prology iMAP-5600. Cena naprave na domačem trgu je 45-5 tisoč rubljev. To je malo, če upoštevate kakovost modela - zlasti glede na konkurenčne ponudbe.


Splošne značilnosti naprave

Naprava izgleda dostojno in v skladu z uradnimi parametri delovanja. Hitro obdelavo kartic omogoča zmogljiv procesor, zato je priročno rokovanje z napravo posledica uporabe operacijskega sistema Windows. Posebne značilnosti navigacijskega sistema Prology iMAP-5600 so predstavljene spodaj:
 • Procesna frekvenca je 800 MHz.
 • Število sprejemnih kanalov je 64.
 • Glasnost pomnilnika naprave je 128 MB.
 • Glasnost vgrajenega pomnilnika naprave je 4 GB.
 • OS - Windows CE različica 6.
 • Tip sprejemnika - notranja antena.
 • Dimenzije naprave - 135x85x12 cm.
 • Teža - 180 gramov.
 • Značilnosti zaslona

  Model je opremljen z majhnim 5-palčnim zaslonom, ki prikazuje podatke o zemljevidu. Tip matrice je LCD, zato kakovost slike omogoča ogled podrobnosti slike tudi na skromnem zaslonu. To podpira optimalna ločljivost 480x272. Toda najbolj privlačen za sodobnega voznika na tem zaslonu je načelo čutnega upravljanja. Ustvarjalci niso popolnoma opustili gumbov strojne opreme, ampak glavni meniji orodij so bili preneseni neposredno na občutljiv zaslon. To je dober navigator v smislu avtomobilske ergonomije, saj vozniku ni trebaVsakič narišite stranske tipke za izvajanje operativnih ukazov. Prav tako vam navigator omogoča prilagajanje svetlosti in kontrasta slike, nadzor osvetlitve itd. Napajanje je izvedeno na račun polimerne litij-ionske baterije z zmogljivostjo 950 mA /h. V praksi je treba opozoriti, da priključek na avtomobilski vžigalnik polni polnjenje za 3-4 ure. S pomočjo celotnega vmesnika lahko uporabite računalnik, vključno z prenosnim računalnikom. V tem primeru bo energijska vsebina trajala 6-8 ur, v življenjski dobi baterije pa je v Prology iMAP-5600 zelo skromna. Ocene upoštevajo, da baterija naprave vzdržuje povprečno 3 ure. Po eni strani ta interval ni zelo pomemben, saj se lahko navigator med delovanjem stroja neprekinjeno napaja. Po drugi strani pa pogosta uporaba vgrajenega napajanja postane breme za akumulator, kar na najboljši način ne vpliva na njegovo dolgo življenjsko dobo.

  Programska oprema

  Polnilo programske opreme in vsebino za Navigator je dobavil Navitel. Model je že v tovarniški različici opremljen z najnovejšo različico kartografskega materiala. V prihodnje lahko uporabljate izdajo Prology iMAP-5600. Na primer, posodobitev Navigatorja 5 je na voljo brezplačno in v sodobnem formatu nm3. Prednosti te izdaje vključujejo pomanjkanjeindeksiranje zemljevidov. Uporabniku tudi ni treba določiti poti. Vse pomožne operacije se izvedejo samodejno. Na primer, znotraj države, poteka pot poteka v nekaj sekundah, sistem pa upošteva pričevanje Navitelovega servisa. Obstajale so tudi programske aplikacije, ki so izboljšale nastavitev občutljivosti pri zapustitvi določene poti. Kartice Prology iMAP-5600 so bile na voljo tudi v novem HD formatu, ki vam omogoča ogled vsebin na 5-palčnem zaslonu s podrobno vizualno analizo.

  Funkcionalno

  Naprave ne bi smeli obravnavati le kot orodje za interakcijo s kartografskimi materiali. Za to je zagotovljen osnovni način delovanja GPS. Poleg tega naprava podpira tudi večpredstavnostna sporočila, v katerih lahko poslušate avdio materiale, gledate video posnetke in berete besedila ter iščete igre. Vendar pa se z vidika dodatnih aplikacij naprava ne razlikuje po bogastvu. Pri tej izvedbi ponuja GPS-navigator za avtomobil samo kalkulator in kalibrator na dotik. Večji del opcijskih orodij je osredotočen na zmožnosti navigatorja. V tem razdelku je mogoče zabeležiti samodejne funkcije omenjene obloge poti in glasovno sporočilo ter izračun poti in obremenitve območja.

  Pozitivne povratne informacije

  Najbolj pozitivne povratne informacije so prejele programska oprema za zaslon in navigator. Zaslon na dotik deluje jasno, enakomerno in brez zamud, zaslon pa pošlje svetlo in bogato sliko.z dobrimi podrobnostmi. Prology iMAP-5600 si zasluži pohvalo in programsko vsebino. Mnenja kažejo ne toliko na lupini operacijskega sistema, ampak na materialih "Navitel". Poleg tega, da naprava ponuja vgrajeno karto, razvijalci redno zagotavljajo ciljne naprave z visoko kakovostnimi nadgradnjami. Posebno pozornost si zasluži tudi tehnično polnjenje, ki pravzaprav obravnava tudi kartografsko gradivo. V tem delu ni premora v prenosih in prehodih med karticami, zanesljiva kakovost sprejema in brezhibnost naprave. Prav tako je treba omeniti stilistiko in zasnovo naprave. Osnovna zmogljivost Prology iMAP-5600 Black je prijetna mehka plastika, ki je podobna gumirani površini. Na voljo je kovinska različica Gun Metal sive barve, ki je vgrajena v sodobno notranjost avtomobila. Hkrati ima ohišje trdno sestavo, ki med delovanjem ne daje prask in drugih tehničnih zvokov. Res je, da je površina plastike, kot so opazili mnogi, kljub temu ohranja sledi prstov.

  Negativne povratne informacije

  Začenši s konstruktivnim odtenkom. Najprej so uporabniki razočarani s sistemom vpenjanja. Komplet predvideva sesalno pluto, ki se hitro zlomi in celo v celoti ohranja negotovost naprave. Zato je priporočljivo, da najprej kupite univerzalni nosilec za ohišje, ki lahko prenese mehanske obremenitve in vibracije v slonu. Obstaja kritika oblike faktorja modela. Zlasti kritizirajo dimenzije zaslona. Še vedno pa so navigacijski sistemi proizvajalcev bonusovpostavili modo na velike zaslone, kar se odraža v zahtevah uporabnikov do naprav drugih segmentov. Po drugi strani pa je pomanjkanje te rešitve kompenzirano s kakovostjo zaslona Prology iMAP-5600. Mnenja prav tako kažejo, da ne more vsak velik zaslon zagotoviti enako stopnjo jasnosti. In to ne omenjam odpravljanja težav, povezanih z namestitvijo, namestitvijo in delovanjem zaslonov velikega formata. Še vedno kompaktnost je pomembna značilnost, za katero se veliko žrtev in udobje uporablja pri oddajanju vizualnih informacij.

  Zaključek

  V cenovnem segmentu za 4-5 tisoč je enostavno najti privlačne z vidika operativnih lastnosti navigatorjev. To je vsaj povprečni segment, zahteve za ta izdelek pa so bistveno višje kot v proračunski kategoriji. Druga stvar je, da proizvajalci pogosto povečajo status svojih modelov na račun novih tehnologij, neobveznih in različnih sekundarnih značilnosti. V tem ozadju je vedno dober navigator, ki ima ne le široko funkcionalno, temveč tudi kakovostno opravljanje glavnih nalog. Model iMAP-5600 je drugačen, saj olajša interakcijo voznika s kartografsko storitvijo Navitel. Kakovost navigatorja je posledica močnega procesorja in ergonomskih kontrol. Poleg tega pa dopolnjujejo osnovno orodje avtomatiziranega upravljanja kartic, prav tako pa sta značilna natančnost in visoka hitrost.

  Sorodne publikacije