Kaj je napaka d3dx9_43.dll: vzroki in načini odstranitve

Očitno igralci iz različnih generacij, ki delajo v sodobnih operacijskih sistemov Windows, verjetno soočajo s pojavom okvare začetek tekme, ko je sistem prikaže sporočilo o pomanjkanju sestavnega d3dx9_43.dll. Kaj je napaka d3dx9_43.dll zdaj in bo obravnavana. Ampak ne panike vnaprej, rešitev tega problema je zelo preprosta, tudi za navadnega uporabnika.

Kaj je napaka d3dx9_43.dll?

Knjižnica je sistemska komponenta platforme DirectX. Na podlagi imena datoteke je enostavno ugotoviti, da je ta datoteka neposredno povezana z DirectX 9.
V primeru njegove odsotnosti pride do napake, ko se d3dx9_43.dll zažene, oziroma ko poskusite naložiti to komponento v RAM. Mimogrede, taka napaka je značilna tudi za knjižnice s številkami 3541 in 42. Za vse te komponente je tehnika reševanja problema enaka.


Kateri so razlogi za neuspeh?

Preden začnete ugotoviti, kako popraviti napako d3dx9_43.dll, morate ugotoviti, zakaj se dejansko zgodi. Mnogi uporabniki lahko vprašajo, zakaj se to zgodi, ker ima operacijski sistem DirectX 11 ali celo 12?
Gre za nameščene igre, ki so zahtevale pravilno delo zelo devete različice platforme. In tu ima problem dve strani medalje. Po eni strani pri namestitvi igre nameščanje komponent DirectX 9 nadomešča zgornje knjižnice, vendar ne spremeni ključnih datotek platforme. Tako se izkaže, daKomponente poznejših in starejših različic niso medsebojno povezane. Po drugi strani pa, če uporabnik noče namestiti deveto spremembo mostu, ob zagonu, igra preprosto ne more najti želene komponente. Do te težave pride, če namestite novo različico programa DirectX z odstranitvijo stare. V tem primeru obstajata dve preprosti rešitvi: ali za prenos manjkajočih knjižnic ali za posodobitev celotne platforme. Bodite pozorni! Posodobite namesto namestitve namesto starega s popolno odstranitvijo.


Ali je vredno prenesti datoteke iz virov tretjih oseb?

Kaj je napaka d3dx9_43.dll nekoliko razumljiva, ampak kako jo popraviti? V najenostavnejšem primeru lahko potrebne datoteke prenesete na internet. Toda! Ni zagotovila, da če uporabnik prenese eno samo knjižnico, potem ne bo podobne napake za drugo.
Poglejmo, kaj storiti s prenesenimi datotekami. Pri tem morate upoštevati bitno hitrost sistema, v katerem naj bi se integrirali. V primeru arhitekture je 32 bitov knjižnice nameščenih v mapo System32, za 64-bitne sisteme pa se uporablja tudi imenik SysWOW64.
Glede na to, da je internet danes poln virusov, namesto izvirne knjižnice lahko preprosto dobite puddle datoteko z zlonamerno kodo. Poleg tega preprosto kopiranje datotek v zgornje imenike ni dovolj. Da jih sistem prepozna, je treba te komponente registrirati s to ukazno konzolo z ukazom regsvr32.

Napaka d3dx9_43.dll: kaj storiti s spletno namestitvijo?

NeČe se ukvarjamo z nepotrebnimi stvarmi ali samo ščitimo vaš sistem, vam priporočamo uporabo posebnega Microsoftovega orodja v obliki tako imenovanega spletnega namestitvenega programa.


Najprej morate namestitveni program (dxwebsetup.exe) prenesti s spletnega mesta Microsoft v računalnik in nato zagnati s pravicami skrbnika. Nato se morate strinjati s pogoji uporabe in (OPOZORILO!) Zavrniti namestitev dodatne programske opreme v obliki plošče Bing ali kaj drugega. Med namestitvijo bo program pregledal vse datoteke platforme in namestil potrebne komponente.
Včasih pa so včasih koristni pripomočki, kot je Microsoft FixIt ali DLL Suite, ki lahko obnovijo manjkajoče knjižnice s ponovnim nalaganjem iz interneta, čeprav večinoma pripadajo orodjem, ki se uporabljajo za datoteke samega operacijskega sistema.

Popolna nadgradnja programa DirectX

, ki je narobe z d3dx9_43.dll, je bila urejena. Zdaj je druga točka povezana s platformo. V bistvu za danes lahko prenesete in dokončate namestitveni program DirectX, vendar le najnovejšo različico in nato zaženete izvršljivo datoteko.
Kot kaže praksa, bo namestitveni program sam prebral komponente platforme na računalniku in namestil novo spremembo, ne pa z odstranitvijo stare različice, ampak samo z nadgradnjo.

Namesto izida

Glede na predlagane tehnike lahko uporabite namestitev posameznih komponent in popolno nadgradnjo platforme. Tu je izbira uporabnika. V večini primerov pa je še vedno najbolje, da nadgradite DirectX. Najnovejša različicabo koristen tudi za primere, ko bo igralec namestil in zagnal sodobne igre, ki zahtevajo podporo sprememb 11 ali 12. Vendar pa prenos knjižnic ločeno, pa tudi iz nepreverjenih strani ni vreden truda. Prvič, uporabnik brez vednosti ukazne vrstice z registracijo ne more razumeti, in drugič, možno je, da lahko na ta način poberete virus in poškodujete celoten sistem. Torej bodite pozorni.

Sorodne publikacije