Kako počistiti predpomnilnik v "Prompt": navodilo

Steam je največja platforma za distribucijo digitalnih kopij računalniških iger. Ta storitev vam omogoča, da obdržite ogromno knjižnico zabav, kupite nove predmete in stare projekte, prenesete igre s pomočjo programa. Ker se programska oprema nenehno posodablja in prav tako prenese na tisoče datotek iger, je lahko mapa z aplikacijo zamašena. Enako velja za igre. V tem članku boste izvedeli, kako počistiti predpomnilnik v "Obljubi".

Kdaj je ta funkcija potrebna?

Najprej poglejmo primere, v katerih je potrebno preveriti in očistiti predpomnilniške datoteke prek aplikacije Steam. Če ugotovite, da se ob začetku igre ne zgodi nič ali se zgodi napaka, namreč aplikacija preneha delovati, potem ne hitite s ponovnim prenosom vseh datotek. Boste porabili veliko časa, zlasti s počasno ali omejeno internet.


Brez razloga se storitev Steam imenuje najbolj primerna za igralce v smislu organizacije knjižnice. Aplikacija ima funkcijo, ki vam omogoča preverjanje in brisanje predpomnilnika v razdelku »Poziv«.

Preverjanje

Najprej poiščite igro v knjižnici in jo kliknite z desno miškino tipko. Nato prek menija odprite lastnosti te aplikacije. Nato odprite zavihek z imenom "Lokalne datoteke" in kliknite gumb "Preveri integriteto". Po tem bo "Step" začel skenirati mapo z igro na trdem disku. Utility preveri celovitost vseh podatkov in struktura je pravilna. Ta postopek lahko traja nekaj minut ali več - vse je odvisno odobsega mape z igrami. Po opravljenem preverjanju bo storitev določila, katere datoteke so poškodovane. Znova bodo začeli s prenosom. Ni vam treba ukrepati. Glavna stvar - ne zapre program Steam in ne odklopite interneta. Po prenosu manjkajočih komponent znova zaženite igro. Če težave ne morete odpraviti, morate poiskati napako na strani računalnika.

Čiščenje

Če želite izbrisati predpomnilnik igre v "Steam", morate izvesti približno enak postopek. Ponovno odprite razdelek s knjižnico in poiščite želeno igro. Kliknemo na PCM in preklopimo na okno z lastnostmi. Tukaj gremo tudi na zavihek "Lokalne datoteke". Zdaj pa morate klikniti na drug gumb. Imenuje se "Odstrani iz računalnika." Po kliku na program boste morali potrditi postopek. Ne pozabite, da je predpomnilnik iger delovne datoteke, ki se uporabljajo v procesu igranja in so odgovorne za delovanje in delovanje. Brez njih ne morete igrati, vse datoteke pa bo treba znova prenesti.

Sorodne publikacije