Ključ ne pride nazaj v ključavnico za vžig: možni vzroki, načini reševanja problema in priporočila

Za začetek premikanja z avtomobilom morate najprej zagnati motor - to poznajo vsi lastniki avtomobilov in celo ljudje, ki so daleč od avtomobilske teme. Pri večini avtomobilov se električni naboj od akumulatorja do zaganjalnika napaja preko kontaktne skupine ključavnice za vžig. Ključ morate vstaviti v ključavnico in ga obrniti v prvi položaj, da vklopite kontakt, nato v skrajni položaj. Šele takrat bo starter deloval. Vendar pa obstajajo situacije, ko ključ ne pride nazaj v ključavnico za vžig. Ne paničite. Ta problem je mogoče rešiti. Za to napako obstaja več razlogov. Poglejmo te razloge in kako popraviti.

Glavni vzroki za okvaro

Med najpogostejšimi težavami, ki vodijo do zamašenega ključa, je mogoče razlikovati med naslednjimi:
 • delovanje sistema zaklepanja na volanskem stebru.
 • Zamrzovanje mesta zaradi nizkih temperatur.
 • Onesnaževanje, naravna obraba ključavničarja.
 • Deformacija ključa ali delov ključavnice.
 • Nato podrobneje preberite, zakaj se ključ v ključu za vžig ne vrne.

  Delovna ključavnica

  Vsi sodobni avtomobili, ki so še vedno v tovarni, so opremljeni s posebnim mehanizmom za zaklepanje volana. To je eden od zaščitnih ukrepov, ki preprečujejo, da bi vsiljivci ukradli avto. Če ta blokirni sistem deluje, je naravno, da ključ v gradu ne boobrniti se tako, da ne morem vklopiti vžiga in zagnati motorja.
  V tej neprijetni situaciji izkušeni lastniki avtomobilov priporočajo iskanje položaja volana, v katerem se odklenejo volanski drog in ključavnica. To lahko storite tako, da vstavite ključ v ključavnico in istočasno obrnete volan v različnih smereh. Samo tako lahko ključ obrnete v začetni položaj motorja. V enem od položajev je odklenjen.

  Ko so zamrznjeni stiki

  , so ruske zime tako hude, da je februarja zmrzal tudi zamrznila. Veliko število situacij, ko se ključ ne vrne v ključavnici za vžig, se to zgodi pozimi, ko temperatura pade pod -20 stopinj. Dejstvo je, da se mehanizem za zaklepanje pozimi lahko kopiči. In potem, ko avto ostane v hladnem malo, te kapljice kristalizirajo in tako blokirajo gibljive dele. Zato se motor ne bo zagnal.
  V tem primeru se izkušenim lastnikom avtomobilov svetuje, da poskušajo ogrevati ključavnico. To je mogoče storiti z običajnim sušilcem za lase ali katero koli drugo napravo - dovolj toplega zraka, ki jo pošljemo v ključavnico. Ni priporočljivo zamrzniti ključavnice z vročo vodo in drugimi tekočinami, ki zamrznejo mraz. Najučinkovitejša in najučinkovitejša možnost je, da se ključ ogreje z vžigalnikom ali se ujema z ognjem. Vroči element se vstavi v ključavnico in ga nato previdno poskusite zasukati. Če ključ ne pride nazaj v ključavnico za vžig od prvegaenkrat (in najpogosteje je tako), potem morate to operacijo ponoviti dva ali večkrat.

  Če gradovi z zamrznitvijo ne zamrznejo več, strokovnjaki priporočajo zavorno tekočino za ključavnico z iglo z iglo. Spomladi se ta "vodnjak" temeljito očisti s tekočino za pranje karburatorjev. Če se to ne zgodi, se bo mazivo v gradu kopičilo prah in sčasoma povzročilo zamašitev. To lahko sproži tudi zaklepanje.

  Zamašitev v gradu

  Voznik gre na ulico, odpre svoj avto, vstavi ključ in meni, da se ključ ne vrača v ključavnico za vžig, okno pa dolgo ni zima. Zgodi se, da se vrtine zapirajo. V procesu izkoriščanja imajo veliko različnih odpadkov. Umazanija se aktivno zbira (še posebej, če je mehanizem mazan z debelimi mazivi ali olji za izboljšanje dela).

  V idealnem primeru je treba ključavnico razstaviti in temeljito očistiti. Toda to ni vedno mogoče. Izkušeni vozniki še naprej upravljajo avto, ne da bi obiskali SRT, da bi rešili vprašanje univerzalnega orodja WD-40.
  Cevi iz kartuše se pošljejo v vodnjak in nalijejo, dokler notranjost ne pusti čisto tekočino. Najpogosteje se WD spopadajo tudi s hudim onesnaževanjem. Ampak, če nenadoma ne deluje, potem moramo še vedno razstaviti mehanizem.

  Amortizacija površin kontaktnih skupin

  Med delovanjem vozila se mesto, kjer se kovinski elementi med seboj dotikajo, izbriše. Zaradi tega rastejo vrzeli. Ključ se lahko pretrese, inelementi zaklepnega mehanizma.
  V prvem primeru, če se ključ v ključu za vžig VAZ ne vrne, se stanje ključa vizualno preveri. Če so njegovi zobje zaobljeni, po širini ali dolžini pa se občutno zmanjša, ga je treba zamenjati. Za primerjavo vzemite drugi rezervni ključ. Vendar je bolje, da je ne uporabljamo vsak dan. Izkušeni vozniki priporočajo izdelavo dvojnika. Če boste še naprej uporabljali drugi ključ, se bo situacija spet zgodila. In potem je čas, da zamenjamo grad. Potrebno je povedati, da je za spoznavanje obrabljenega ključa ali ključavnice mogoče veliko prej, kot je zagozditev - če se ključ v ključavnici za vžig slabo vrne, je to prvi klic. Če ima ključ zailo zaradi odrgnin, lahko običajno poiščete položaj, kjer se lahko ključ dotakne skrivnega dela gradu. Če želite to storiti večkrat nežno obrnite in pritisnite tipko proti vodnjaku gradu.

  Deformacija

  Pogosto je glavni razlog za težave pri delovanju ključavnice. On je nagnjen k deformacijam. Škoda nastane v različnih primerih (na primer, ko lastnik avtomobila s tem ključem odpre pivske steklenice).
  Če je element upognjen, ga je mogoče poravnati z lesenim ali gumijastim kladivom. Po poravnavi je vredno poskusiti ponovno vstaviti v vodnjak. Še pogosteje deformacija skrivnosti gradu. To vodi do okvare stikala za vžig. V tem primeru bo pomagalo le odstranjevanje ključavnice in odstranjevanje zlomljenih vzmeti in lamel. Pogosto v sodobnih avtomobilih le polno pomočodstranite vse skrivnosti gradu. Po takem postopku se stroj zažene s preprostim izvijačem. Seveda, če je ključ za vžig iztrgan, ključ ni vrnjen, "Mercedes" se lahko zlahka sproži tudi s švicarskim nožem. To je edina možnost, da pridete do storitve in zamenjate element.
  Ni mogoče odstraniti vseh ključavnic, ne da bi razstavili celotno mesto. Pogosto morate iz volanskega droga snemati celo stikalo za vžig. Na tej stopnji lahko pride do nekaterih težav z odvijanjem vijakov - tam so razbijajoče glave. Na klobuke vplivajo kladivo in dleto, nato pa delajo s kleščami.

  Drugi razlogi

  Včasih je veliko lažje rešiti problem, ker je razlog precej običajen. Na primer, če modeli na AKPP ne vrnejo ključa v stikalo za vžig (na primer Opel Vectra C), potem ni treba izključiti težave s položajem škatle. Nekateri modeli avtomobilov so zasnovani tako, da ključa ni mogoče zavrteti, dokler se izbirnik ne nastavi v nevtralnem položaju ali na parkirišču.
  Drug način gospodinjstva, ki ga uporabljajo navadni lastniki avtomobilov v takem položaju, je lahka uporaba ključa. Pomaga, če je težko priti v utore.

  Popravilo ali novo?

  Zdi se, da bi bilo lažje zamenjati, če se ključ v ključu za vžig ne vrne? Toyota je bodisi domači VAZ, ni pomembno. Vendar ni vse tako preprosto. Kupite ključavnico za demontažo - to ni primerno za mnoge, saj bo uporabljeni artikel v enakem stanju in ni verjetno, da bi lahko služildolgo časa.
  Poleg tega še en ključ iz nove ključavnice za vžig ni primeren za predal za prtljažnik in omarico. Prav tako bo treba rezervirati vozilo (ne velja za domače modele). Seveda lahko stari ključ skrbno razstavite in dobite čip, nato pa ga preuredite v novega. Toda to še zdaleč ni vse. Najboljša rešitev je popravilo grajske ličinke. Da, stari ključi bodo ostali. Tudi če boste morali ključ za ključ odrezati, bo še vedno ustvarjen v skladu s tovarniškimi podatki.

  Sorodne publikacije