Zakaj ne vklopite klimatske naprave v avtomobilu: možni razlogi in nasveti čarovnika

V sodobnem času je zelo težko predstavljati udoben avtomobil brez klimatske naprave. Ta možnost je na voljo tudi v proračunskih modelih. Pogosto se zgodi, da se klimatska naprava ne vklopi ob pravem času. Poglejmo tipične vzroke in metode reševanja tega problema.

Zakaj se to dogaja?

Če klimatska naprava nenadoma preneha delovati ali se vklopi, ni treba takoj oditi na najbližji bencinski servis in plačati diagnozo in popravilo. Enoto lahko preverite sami - številne napake se odpravijo z lastnimi rokami. Če klimatska naprava ni vklopljena, strokovnjaki priporočajo preverjanje glavnih enot. Da bi razumeli, kaj najprej preveriti, morate vedeti nekaj vzrokov in simptomov.
Dejansko razlogi, zakaj ta naprava ni vključena, so samo trije. To je gumb za zagon v mirovanju, slab stik ali njegova odsotnost na kompresorju, kot tudi majhna količina hladilnega sredstva. To je vse, kar potrebujete, da preverite, ali klimatska naprava ni vklopljena.

Preverite gumb in žice

Vsak avto ima nekaj "otroških" bolezni in slabosti v elektriki. Sčasoma lahko ti kraji lastniku povzročijo resne težave. Na številnih avtomobilih lahko opazujete nizko kakovostno spajkanje v krmilni enoti za klimatizacijo ali klimatsko napravo. Pogosto lahko preberete na forumih profila, da se iz kompresorja zrušijo žice.

Ko govorimo o gumbih za vključitev, je treba opozoriti, da ko kliknete na gumb v EBUpride zahteva za vključitev klimatske naprave. Če pride do kakršnih koli težav v gumbu ali njegovem vezju, kontrolna enota preprosto ne prepozna želje lastnika avtomobila, da ustvari udobno temperaturo v kabini.
V tem primeru lahko preverite priključke na kompresorju in gumb z uporabo multimetra. Z dobro verigo in sprejemanjem računalniške zahteve enota ni nujno, da opravi nalogo. Če torej vse deluje pravilno, vendar se klimatska naprava ne vklopi, morate kopati globlje.

Pomanjkanje hladilne tekočine

Če sistem nima freona, potem krmilna enota nikoli ne vklopi klimatske naprave ali ne zažene kompresorja. Lahko ga preverite že dolgo časa, vendar v njem ni smisla. Obstaja malo, kar je mogoče storiti z lastnimi rokami - strokovnjaki priporočajo, da se obrnete na strokovnjake za popravilo, diagnostiko in polnjenje te opreme. Mnogi vozniki verjamejo, da bodo lahko sami napolnili klimatsko napravo z lastnimi rokami - to je iluzija. Delovanje vse tehnologije v garažnih pogojih ne bo delovalo.

O samopolnitvi avtomobilskih klimatskih naprav

Nekateri vozniki povedo o kartušah s freonom R134 in o tem, kako uporabiti ta izdelek za polnjenje. Veseli smo, da jih lahko uporabimo. To ne bo naredilo nič dobrega, toda najhujše je šok. Obstajata samo dve vrsti polnjenja - tekoča ali plinasta. Če je valj v zgornjem delu, se plin napaja iz plinske faze. Če je vložek v obrnjenem položaju, bo freon tekočina. Faza v oblikiPlin je dovoljeno črpati v kateri koli avtocesti - in nizek in visok tlak med delovnim kompresorjem. Toda tekoči freon lahko varno pride le v visokotlačni liniji. Če se spomnimo, kako je urejena klimatska naprava, kompresor stisne plin, vendar ne tekočine. Če pred kompresorjem nanesete tekočino, se zlomi.
Prav tako je treba upoštevati, da v klimatski napravi ni pomemben freonski tlak in teža. Na plošči pod pokrovom je količina hladilnega sredstva in masla zapisana v gramih, vendar v enotah za merjenje tlaka.
Za oskrbo z gorivom je bolje uporabiti storitve strokovnjakov, ki s posebno namestitvijo izvajajo postopek pravilno in brez poškodb sistema. Stroški storitev - približno 700-1000 rubljev.

Če kompresor ne deluje

Zgodi se, da gumb deluje, količina hladilnega sredstva je zadostna, vendar naprava ne želi delovati. Najverjetneje kompresor klimatske naprave tukaj ni vključen. Ne sme delovati zaradi oslabljenega ali raztrganega jermena. Tudi kompresor ne bo vklopljen, če pride do puščanja hladilnega sredstva. Toda vzroki za uhajanje so lahko različne napake na telesu naprave, okvara glavne linije, obrabljena gumijasta tesnila. To so glavni razlogi, zakaj je nemogoče zagnati kompresor klimatske naprave.
Najprej preverite stanje pasu. Pomembno je, da se raztegne. Če so trakovi razpokani, to kaže na okvaro elementa. Ta pogon je treba zamenjati. Če je pas v redu, vendar ima manjšo poškodbo, ga je treba zamenjati. NaprejPriporočljivo je, da skrbno preverite telo naprave. Ne bi smelo biti nobenih napetosti. Želodec je lahko olje ali hladilo. Če vidite trike, je to razlog za resen pregled. Za natančnejšo diagnostiko se enota iz avtomobila odstrani. Pomanjkljivosti v primeru, skozi katero gre hladilno sredstvo, ni mogoče popraviti. Napravo je treba zamenjati z dobro. Strokovnjaki pravijo, da so sodobni avtomobilski regeneratorji slabo popravljeni, večina komponent pa sploh enkrat.

Priporoča se tudi diagnostika tesnila. Prav tako ne sme biti nobenih ostankov freona.
Nato preverite vsako slušalko, ki je del sistema. To so gume, kar pomeni, da lahko treskajo ali drgnejo. Kot rezultat, hladilno sredstvo gre, klimatska naprava ne želi delati.

Druge napake

Obstaja več drugih razlogov, ki niso vedno, vendar še vedno vodijo do okvare kompresorja kompresorja. Razmislite o njih, čeprav so precej redki. Prvi razlog je težava v električnem delu. Praksa popravljanja in servisiranja avtokondicionerjev kaže, da senzor tlaka najpogosteje odpove. Njena naloga je, da izklopi sistem, ko ima kritično raven pritiska. Če senzor odpove, lahko pride do različnih posledic. Najpogosteje razpada prtljažnik. Spremlja ga trajekt pod pokrovom in armaturno ploščo v kabini. Vendar pa senzor zavrača in tiho, brez učinkov. Samo "visi" v položaju, ko je pritisk dvignjen in avto ne vklopi klimatske naprave.
Dovolj redko, vendar še vednoProblem je kontaminiran kondenzator. Če je zamašen, se tlak v sistemu poveča. Senzor pošlje signal o izklopu kompresorja. Takšna težava ne bo vidna takoj, temveč šele po nekaj minutah klimatske naprave. Samo v najbolj zapletenih in upravljanih primerih naprava ne bo vključena. Ta problem je mogoče rešiti. V tem primeru se sistem opere in odstrani s kondenzatorjem za čiščenje.

Okvara ventilatorja

Če ventilator klimatske naprave ni vklopljen, je to še en razlog, zakaj se kompresor in klimatska naprava ne moreta zagnati. Funkcija ventilatorja je dodatno hlajenje hladilnega sredstva. Vendar pa ta element ni na voljo v vseh klimatskih napravah, napaka pa je zelo redka. Simptomi - Hrup pri delu ali popolna odsotnost rotacije. Temperatura v kabini avtomobila bo nekoliko višja od zahtevane.
Med razlogi lahko ločimo obrabljene ležaje, električne dele, mehanske poškodbe in poškodbe.

Elektromagnetna sklopka

To je še en razlog, ki lahko povzroči okvaro klimatske naprave. Ta napaka se pojavlja pogosto. Zakaj se dušilnik klimatske naprave ne vklopi? Ne deluje zaradi okvare posebnega termistorja, ki se nahaja neposredno v sami sklopki. Strokovnjaki v SRT popolnoma spremenijo delovni del. Lahko pa shranite in zamenjate upor na bakreni žici. Potem lahko spet uživate v udobni temperaturi v kabini.

Sklep

Če klimatska naprava ni vklopljena, v uparjalnikih ni treba zahtevati razlogov,radiatorji, pogonski jermeni. Iz teh razlogov ne more ohladiti zraka, ampak bo vključen in celo delal.
V večini primerov je zavrnitev vstopa posledica nizke ravni hladilnega sredstva. V tem primeru morate iti na bencinski servis, kjer lahko strokovno in tehnološko napolnite sistem. V samo pol ure je možno že nekaj let pozabiti na podnebni sistem. Kupite lahko tudi komplet za ponovno polnjenje, vendar veliko stane. Namesto nakupa seta je najbolje sprejeti preventivne ukrepe in preprečiti težave. Torej, pozimi enkrat na teden morate vklopiti sistem za 5-10 minut. Tako bomo odpravili videz kondenzacije in zagotovili mazanje vseh potrebnih delov. Občasno operite radiatorje. Pravočasno preprečevanje bo prihranilo velike količine popravil in polnjenja klimatske naprave. In ni več treba razmišljati, zakaj klimatska naprava ni vklopljena.

Sorodne publikacije