Kaj je APN: Osnovni koncepti in nastavitve

Skoraj vsaka oseba, tudi ko uporablja mobilni telefon, ki se sooča s situacijo, ko je potrebovala dostop do interneta, od danes, absolutno vsi mobilni operaterji ponujajo take storitve pri nakupu kartice SIM. Ponavadi so vse nastavitve dostopa avtomatizirane ali jih upravljavec že konfigurira v parametrih zemljevida, včasih pa morate sami postaviti nekaj možnosti. Tukaj nekateri lastniki mobilne tehnologije začenjajo težave zaradi dovolj velikega števila parametrov, ki jih je treba namestiti, med katerimi je APN eden glavnih. Kaj je APN, skoraj nihče ne razmišlja in samo vnaša potrebne informacije, ne posebej razumevanje teoretičnega dela. Zato je treba opis tega parametra in nastavljene vrednosti ustaviti podrobneje.


Kaj je ime dostopne točke v splošnem pomenu?

In za začetek, ne da bi prezrli razlik v okolju, poglejmo, kaj ta izraz predstavlja. Praviloma se polno ime ali okrajšava, ki je ustvarjena iz nje, imenuje dostopna točka. Na splošno velja, vendar le delno, kajti če prevedemo osnovno frazo iz angleščine, bomo dobili "ime dostopne točke" (dobro ali ime). Toda tak prevod ne odraža v celoti bistva izraza. Na splošno, če govorimo o tem, kaj predstavlja dostopno točko APN, lahko rečemo, da je to nekakšen identifikator omrežja, prek katerega je omogočen dostop do interneta. Samoumevno je, da je podanterminologijo najdemo v računalniški tehnologiji, najpogosteje pa jo uporabljamo v mobilnih omrežjih.

Kaj je APN v mobilnih komunikacijah?

Pri mobilnih omrežjih je vse preprosto. Pri nameščanju potrebnih parametrov na mobilno napravo v polje dostopne točke (APN se običajno nanaša na določen internetni vir mobilnega operaterja (strežnika) z internetno povezavo na začetku (npr. Internet.beeline.ru).
Vendar pa je treba jasno razumeti, da tak naslov spletnega mesta, ki se lahko odpre v običajnem brskalniku, ni. To, če želite, je nekakšen prehod ali prehod, prek katerega dostopate do svetovnega spleta. Če v tem primeru ne navedete ali nepravilno navedete ID operaterja mobilnega omrežja, ki v tem primeru služi kot ponudnik internetnih storitev, dostop do interneta ne bo mogoč (in samo v načinu omrežnega operaterja, ne v modemu).

Morate sami konfigurirati APN?

Kaj je APN, imamo malo dogovora. Da pa nastavite dostop, morate nastaviti dovolj veliko število različnih možnosti. Kaj storiti v tej situaciji in katere vrednosti je treba določiti za vsako od njih? Vse lastnike mobilnih naprav je mogoče takoj spodbuditi.
V idealnem primeru, ko se prvič povežete (včasih drug z drugim), ko vstavite kartico SIM v režo telefona, vam storitev tehnične podpore operaterja pošlje tako imenovano potisno sporočilo ali SMS sporočilo z avtomatskimi nastavitvami, med katerimi je Na voljo je tudi ime dostopne točke. Za prvo vrsto sporočila, ki ga potrebujeteNastavitev dostopa je izklopljena, ker se v telefon samodejno vnesejo glavni parametri. Druga vrsta sporočila je bolj zasnovana za primere, ko imate težave z dostopom do internetne vsebine ali pa je dostop blokiran (nemogoče). Tu in potem moram ročno preveriti nastavitve, da vnesem pravilne podatke. Opomba: Večina SIM-kartic s predplačanimi storitvami uporablja storitve operaterjev internetne konfiguracije že v predstavljeni obliki, tako da uporabniku običajno ni treba spreminjati.

Kako izvesti ročno nastavitev: prejšnji koraki

Zdaj pa si poglejmo nekatere predpogoje, ki jih je treba upoštevati, da zagotovimo ne samo, da so vse možnosti pravilno nameščene, ampak tudi, da dobimo zajamčeno povezavo z internetom. Prva in najpomembnejša stvar je, da je uporaba interneta za dostop do omrežja mobilni operater, za to storitev se zaračuna dodatna pristojbina (razen če je določen znesek dodeljen na mesec, omejitev prometa ni vključena v stroške uporabe paketa). Zato za začetek vsaj preverite stanje.
Drugi pogoj je aktiviranje prenosa podatkov, ki se običajno nanaša na pametne telefone (v zastarelih mobilnih telefonih je to lahko preprosto funkcija dostopa do interneta ali kaj drugega). To je samo takrat, ko je vklopljen prenos podatkov in se prikaže isto sporočilo za dodatno plačilo.

Osnovni parametri

Seveda, kaj je APN. Čas je, da preklopite na praktične nastavitve dostopa. V sodobnemPametni telefoni in tablični računalniki, ki lahko delajo s SIM-karticami, lahko izpolnijo precej različnih možnosti, vendar za vse ni treba vnašati podatkov. Omejite se lahko samo na tiste, ki jih pošlje operater. Tudi zahtevane možnosti lahko najdete neposredno na spletnem mestu ponudnika mobilnih storitev.

Najprej je podano ime same povezave (ne sme se zamenjati z imenom dostopne točke), nato pa APN identificira uporabniško ime, geslo, tip overjanja in, če je potrebno, vrsto uporabljenega protokola (običajno IPv4). Vrednosti vrat običajno niso podane, če pa so potrebne, se najpogosteje uporablja 80. pristanišče. V nekaterih primerih je morda vpleten profil strežnika proxy, vendar je bolje, da te informacije pojasnite neposredno v podporo strankam. Potem morate samo nastaviti profil in ga aktivirati tako, da ga namestite kot privzeto, kar je potrebno ob prisotnosti več SIM-kartic različnih operaterjev.

Povzetek

Če povzamemo vse zgoraj navedeno in uporabimo le en stavek za to in ne uporabimo tehničnega opisa tehnične strani vprašanja, je treba opozoriti, da je APN v smislu imena dostopne točke edino ime sredstva operaterja. , pred katero se doda beseda internet.

Sorodne publikacije