Funkcije PHP: zaokroževanje navzdol

Matematične funkcije so sestavni del katerega koli programskega jezika. Vendar to ne pomeni, da morajo pri opravljanju operacij s številkami uporabiti natančno tako, kot je napovedal razvijalec jezika. V PHP lahko zaokroževanje na spodnjo stran poteka s pomočjo funkcij niza.

Nujnost in možnosti zaokroževanja

Razlogi za zaokroževanje številk so lahko zelo različni. Največje povpraševanje je oblikovanje številskih atributov za sloge in pravila CSS. Pri ustvarjanju modernih lokacij je zahteva dinamičnosti - obvezna. Zahteva po prilagodljivosti je zaželena. To pomeni, da je treba preračunati velikost slik, oznak in drugih komponent ogrodja spletnega mesta na strežniku, tudi pri oblikovanju strani.


Osnovne možnosti zaokroževanja v katerem koli jeziku so omejene na tri funkcije: matematično, na manjšo ali večjo. V PHP programiranje ima tudi tri funkcije za zaokroževanje: round (), floor () in ceil (). Programiranje (v splošnem pomenu) predlaga pomnožitev prvotne številke s stopnjo števila 10 (101001000 10,000, itd.) Za izvedbo funkcije zaokroževanja v želeni številki položaja. Kar zadeva funkcijo round (), ta lastnost ni pomembna (ima izbirni drugi parameter, ki ga lahko uporabimo za določitev položaja zaokroževanja).

Primer zaokroževanja števil v PHP

V tem primeru je klasično zaokroževanje iste številke podano z vsemi tremi osnovnimi funkcijami in predlagano možnostjo zaokroževanja, ki omogoča nizovno semantiko jezika. Številka je tudi niz znakov.Enostavno je njegova abeceda omejena na deset številk, piko in znake "+" in "-". Če upoštevamo eksponentno predstavitev, potem je črka E.


Kot pri prvi številki

, vrednost kroga () sovpada z ceil (), pri drugem številu

pa se rezultati kroga () in tal () ujemajo. Idealna zaokrožitev PHP-jev ponuja možnost
.
Linearno zaokroževanje je ideja deljenja števila na dve komponentni točki. Rezultat je matrika. Prvi element je celoštevilski del, drugi element pa je deljen. Če ni smiselno, ni drugega elementa. Ne moreš niti preveriti. Za številke v eksponentni obliki reprezentacije ta ideja ni primerna, toda glavna skrb programiranja je obdelava informacij. PHP zaokroževanje števila proti je bolj v povpraševanju kot matematične ali večje strani. Apply explode () - lepo in praktično.

Sorodne publikacije