Kako vklopim varni način Android? Podrobna navodila

Verjetno vsi izkušeni uporabniki, ki delajo na operacijskem sistemu Windows, vedo, da je za odpravljanje in reševanje nekaterih težav zagotovljen varen način delovanja OS. Ampak ne vsi vedo, da lahko mobilne pripomočke prenesete tudi v podobni lupini.

Poskusili bomo ugotoviti, kako vključiti telefon v varnem načinu (Android) in kaj storiti. Razmislite bomo navadne pripomočke - tablete in pametne telefone, ki delajo na uradni (odpadki) firmware. Če ste pripomoček nadgradili z amatersko (po meri) vdelano programsko opremo, se spodaj opisana dejanja morda nepravilno odzivajo ali pa sploh ne delujejo.


Zakaj potrebujete ta način?

Pred vklopom načina Android, bomo ugotovili, zakaj je morda potrebna tudi na tej platformi. Kot veste, je operacijski sistem Android drugačen, tako rekoč, demokratičen, medtem ko druge lupine poskušajo maksimirati svoj "notranji svet" zaradi možnih napak novega operaterja. To pomeni, da ima uporabnik dostop do skoraj vseh vogalov programske opreme pripomočka. Z uporabo programske opreme drugih proizvajalcev lahko preprosto spremenite ne le videz operacijskega sistema, temveč tudi njegovo obnašanje in do neidentifikacije. In kot se pogosto dogaja, kajti tu lepoto je treba plačati.
Če se je po vseh vaših intervencijah platforma začela upočasniti, frizirati in se običajno normalno ustavitipotem začnete spraševati: "Ampak kako se obrniti na varni način" Android ", da bi odpravili te zamude?" Na zagon se priključijo samo osnovne sistemske storitve, kjer lahko sledite zgodovini nameščenih aplikacij in naredite nekaj prilagoditev, nato pa ponovno zaženete normalno delovanje. Kako torej omogočim način Android? Skupno lahko računate na dva glavna načina, ki vam bodo omogočila vstop v "čist" sistem.

Prva pot

Kliknite in držite gumb za pripomoček, dokler se ne prikaže ponovni zagon menija. Po tem morate pritisniti in držati prst na elementu "Izklopi napravo". Po 5-10 sekundah se prikaže pogovorno okno, ki vas opozori, da po kliku na gumb "OK" preklopite v varni način. Nekatere različice Androida (običajno na tabletah in fakultetah) je mogoče takoj ponovno zagnati brez dodatnih oken. To upoštevajte, preden vklopite varni način na napravi Android.
Ko kliknete gumb »V redu«, se mora vaš pripomoček znova zagnati in zagnati le na glavnih sistemskih storitvah. Poleg tega lahko postopek traja nekaj časa, malo več kot pri normalni obremenitvi.

Drugi način

Popolnoma izklopite svoj mobilni pripomoček, kot običajno. Počakajte nekaj sekund, nato pritisnite in držite gumb za vklop. Ko se na zaslonu pojavi oznakatelefon ali blagovno znamko, pritisnite gumb za glasnost v položaj "+" (povečanje).
Po tem se na zaslonu prikaže ikona »Varni način« in naprava bo začela nalagati platformo na glavne sistemske datoteke. V nekaterih različicah operacijskega sistema ni potreben gumb za vključitev, dovolj je počakati, da se na zaslonu prikaže logotip in držite tipko za glasnost. Upoštevajte tudi to pred vklopom varnega načina Android.

Kako onemogočiti varni način?

Običajno je ta način onemogočen, ko je pripomoček ponovno naložen, in niso potrebni dodatni koraki. Če telefon še naprej deluje v varnem načinu, platforma ne želi pravilno delovati z nameščenimi aplikacijami drugih proizvajalcev ali pa je sistem popolnoma poškodovan. Edini izhod v tem primeru je ponastavitev vseh nastavitev na tovarniške nastavitve ("Nastavitve" -> Ponovna namestitev sistema "). Posebej je treba opozoriti, da bodo vse informacije izbrisane, zato preverite telefonski imenik in druge pomembne podatke vnaprej.

Sorodne publikacije