Kako priti v BIOS Lenovo G50? Priporočila

Prenosni računalniki družbe Lenovo so zelo priljubljeni v Rusiji in drugih državah. To je posledica dejstva, da so prenosni računalniki zanesljivi, nezahtevni, produktivni in imajo ustrezne stroške. Izdelki tega kitajskega proizvajalca so dobesedno zajeli vse prodajalne računalniških trgovin. Ampak skupaj z vsemi prednostmi imajo en majhen minus: nekateri modeli so povsem nejasni, kako iti v BIOS. In to je potrebno pri namestitvi sistema ali izvedbi kakršnih koli prilagoditev. Če se prenosniki drugih podjetij odzovejo na gumbe tipkovnice, potem "Lenovo" tega ne želi storiti. Še posebej modeli G. Obstaja vprašanje: "Kako priti v BIOS Lenovo G50?" Na to bomo poskušali odgovoriti.


Zakaj morate vstopiti v BIOS?

BIOS je osnovni vhodno /izhodni sistem. Omogoča komunikacijo z osebnim računalnikom ali prenosnikom na ravni "železa". Nastavitev BIOS-a močno vpliva na zmogljivost računalnika kot celote. Preden namestite operacijski sistem, morate iti naprej, da izberete zagon z namestitvenega medija, ne s trdega diska. Na splošno je poznavanje takšnih informacij zelo koristno, saj je lahko koristno v prihodnosti. Poleg tega v najbolj neprimernem času. Zato je zelo priporočljivo vedeti, kako se prijaviti v BIOS Lenovo G50 ali kateri koli drug enako odličen model prenosnega računalnika. Mimogrede, BIOS se lahko izkaže za izjemno uporabnega za obnovitev delovanja računalnika. On je tisti, ki lahko ponastavi "železne" nastavitve na tovarno. Razen vsegadruga pa je nastavitev osnovnega V /I sistema, ki ureja delo strojne polnitve prenosnega računalnika. Zato razmislite o podrobnejšem vprašanju, kako se prijaviti v Lenovo G50 BIOS.


Kako vstopiti v BIOS?

Na običajnih prenosnih računalnikih to pomaga gumbom Enter ali F2. Ampak čisto druga zgodba iz Lenovo G50-45. Kako dostopati do BIOS-a na tem prenosnem računalniku? Nekje na strani naprave, v območju priključka za napajanje, je malo nevidnega gumba. Potrebujemo nas. Včasih je to označeno s puščico. Ampak morda brez puščice. To je gumb "Novo". Zagotavlja različne možnosti prenosa prenosnega računalnika:
 • zagon BIOS-a;
 • normalna obremenitev;
 • zagonski meni;
 • obnovitev sistema.
 • V našem primeru moramo izbrati zagonski sistem v BIOS-u. Tukaj je tak zvit gumb.
  Upoštevajte, da je v nekaterih modelih prenosnih računalnikov Lenovo (na primer B580 ali B590) ta gumb lahko nameščen poleg gumba za vklop na napravi. Vendar pa na zgornjih modelih obstaja še en način za prijavo v BIOS - potrebno je pritisniti Enter pri nalaganju, meni, da vidite želeni položaj in pritisnete F1 za dostop do nastavitev BIOS-a. To velja zlasti za model B580. Kot je za Lenovo G50-30, smo že vedeli, kako iti v BIOS tega laptop. S pomočjo majhnega in nevidnega ključa "Novo". Obrnimo se na glavne nastavitve BIOS-a na prenosnih računalnikih Lenovo.

  Nastavitve za nameščanje operacijskega sistema Windows 7

  Pred kratkim so prenosni računalniki Lenovo opremljeni z vnaprej nameščenim operacijskim sistemom Windows 8. Vendar pa ne ustrezajo vsem, ampakposkuša namestiti "sedem" na prenosni računalnik, laptop se začne razlitje napak. Razmere lahko shranijo pravilno konfiguracijo Bios naprave.
  Razmislite o situaciji na primer prenosnika Lenovo G50-30. Kako priti v BIOS, že vemo, zato pojdimo naravnost na nastavitve. Pojdimo na zavihek Izhod in poiščemo element OS Optimized Defaults. Obstaja sistem Windows 8. Sistem moramo spremeniti v "sedem". Samo in vse!
  Vendar pa morate naložiti najboljše nastavitve za Bios. To je tisto, kar je treba storiti pred vsako namestitvijo operacijskega sistema:
 • Če želite to narediti, morate na istem zavihku Exit izbrati Load Default Settings;
 • potem pritisnite OK;
 • pritisnite F10;
 • ponovno zaženite prenosni računalnik.
 • Po vseh teh manipulacijah bo možna namestitev sedme različice »Windows«. Več težav se ne bo pojavilo.

  Kako spremeniti vrstni red nalaganja?

  Včasih morate spremeniti vrstni red nalaganja naprave. To pomeni, da se prepričajte, da se prenosnik ne nalaga s trdega diska, temveč iz namestitvenega medija (CD-ROM ali flash pogoni). Razmislite o prenosnem računalniku Lenovo G50:
 • Kako se prijaviti v BIOS, že vemo, zato preskočimo ta korak.
 • Po kliku na zloglasni gumb "New" se bo pojavil meni, med katerim bo postavka Boot Priority. To potrebujemo.
 • Pojdite na to točko in si oglejte seznam naprav, ki so trenutno na voljo za prenos. Če namestite operacijski sistem z napravo USB, morate izbrati element USB-HDD.
 • In če se kot namestitveni medij uporabi optični diskizberite postavko "ODD-ime naprave".
 • Po tem se računalnik ne bo začel prenašati s trdega diska z vnaprej nameščenim operacijskim sistemom, temveč iz zagonskega medija. In lahko popolnoma začnete z nameščanjem sistema.

  Zaključek

  Torej, kako iti v BIOS Lenovo G50? Odgovor na to vprašanje je prejet. Za dostop do BIOS-a je poseben gumb "Novo". Lahko se nahaja tako na strani naprave (blizu polnilne vtičnice), kot tudi na gumb za vklop prenosnika. S klikom na ta gumb aktivirate alternativni meni, ki ima tudi možnost prijave v BIOS. To je zelo priročno, čeprav je pri nekaterih starejših osebnih računalnikih zelo nenavadno.

  Sorodne publikacije