Pregleden telefon: koncepti in programi

Novice o oblikovanju prvega svetovnega preglednega telefona so se hitro razširile prek internetnih medijev 2013. Proizvajalci zagotovil, da je funkcija in velikost razvoja ni slabša od običajnih modelov, vendar bo cenejši. Do leta 2017 kitajski Vivo pripravlja popolnoma pregleden pametni telefon. O tem se pogovorimo podrobneje.

Prvi pregledni pametni telefon na svetu

Prvi transparentni telefon je bil predstavljen na razstavi v Barceloni leta 2013. \ t Razvijalec je bila tajvanska družba. Proizvajalec je trdil, da se bo novost pojavila na trgu do konca leta 2013. Predvidevali smo, da bi bil pregleden telefon, predstavljen javnosti, zelo proračun. Podjetje je nato priznalo, da je bila predstavitev šibka, vendar so obljubili, da se bodo tako razvili, da je telefon postal ne le pripomoček, temveč popoln pametni telefon.


Vendar se je kasneje izkazalo, da je ta celotna predstavitev le donosna tržna stopnja. Podjetje, ki je uvedlo pregleden telefon, sploh ni bilo v razvoju elektronike, ampak izdelovanje očal - oblikovalec, holografski, arhitekturni. Tudi tajvansko podjetje se je ukvarjalo s proizvodnjo očal za telefone. S to nenavadno obliko se je podjetje odločilo, da bo pritegnilo pozornost in navdušilo potencialne kupce - ugledne proizvajalce strojev.

Nekatere skrivnosti proizvodnje

Ob istočasni predstavitvi v Barceloni je bila preglednost in polna zmogljivost telefona pojasnjena z uporaboposebno tehnologijo z uporabo nano-komponent, ki prenašajo molekule tekočih kristalov. Glavna novost tukaj ni bila niti steklo, temveč popolno pomanjkanje žic in mikrovezij. Transparentni telefon Samsung in LG sta se v tem trenutku razvijala že nekaj let, vendar doslej še ni bil predstavljen noben testni model.


Mimogrede, razvoj tajvanskega podjetja ni bil popolnoma pregleden. Vidne so bile reže za kartice SIM in pomnilniške kartice, zvočnik, kamera, baterija. Debelina novega modela je bila le pet milimetrov. V času predstavitve pametnega telefona ni bilo nobene programske opreme (razvijalci so obljubili, da bodo izdelali poseben OS, ki bi ustrezal temu modelu). Strokovnjaki so nato trdili, da bo njegov nišni pregleden telefon na trgu sprejel le, če bo dobro izpopolnjen. Še posebej "odlikuje" kakovost slike in sodoben OS.

Uhajanje informacij v Vivo

Leta 2017 se je ponovno pojavila senzacionalna novica o preglednih mobilnih telefonih. Zaradi uhajanja informacij javnosti je postalo znano, da kitajski proizvajalec razvija koncept transparentnega pametnega telefona. Uvedba telefona je bila predvidena za konec leta 2017, in izdana v serijski proizvodnji leta 2018. Res je, da transparentni Vivo ni cel telefon, ampak samo zaslon. Tokrat je izpolnitev novega pripomočka bolj obetavna. Razvijalci nameravajo model opremiti s sodobnim procesorjem, šest gigabajtov operativnih in sto osemindvajsetih vgrajenih pomnilnikov.

Kako narediti vaš telefon pregleden?

Koliko časa je ostalo pred predstavitvijoresnično delovni pametni telefon takega modela, ni znan. Toda kako narediti telefon pregleden zdaj? Seveda, da se prepričate, da so vse podrobnosti pregledne, ne boste mogli, vendar lahko spremenite zaslon. Pojdite na "Google Play" in izberite ustrezno aplikacijo. Za lastnike opreme z "jabolko" za iskanje je treba v AppStore. Spodaj je pregled nekaterih dobrih aplikacij, ki bodo zaslon vašega telefona naredile pregleden.

SmartDroidTech Transparent Screen

Ta aplikacija je vodilna na zahtevo za Google Play, tako da so ocene in komentarji uporabnikov, ki so ga že uporabljali, večinoma pozitivni. Aplikacija namesto standardne slike prikaže sliko iz glavne kamere pametnega telefona. To ustvarja vtis, da je zaslon resnično pregleden.

Dodatek iz programa Onex Softech

Ta aplikacija deluje natančno na enakem principu kot pregleden zaslon SmartDroidTech. Take nenavadne ozadja za pametni telefon lahko dobijo slike iz glavne kamere z uporabo telefona v običajnem načinu. Prosojnost slike se shrani tudi pri klicanju ali pisanju sporočila SMS. Razvijalci trdijo, da je aplikacija veliko bolj optimizirana kot njeni kolegi. Tukaj govorimo o porabi baterij, saj praviloma taka ozadja "jedo" veliko. Za lastnike pametnih telefonov z nezadostno baterijo je to zelo pomemben vidik.

V živo ozadja iz aplikacije Studio

Aplikacija je popolnoma enaka kot analogi. Vendar pa dodajte še več na pregleden zaslon. Razlikujte te žive ozadja s številnimi pozitivnimi komentarjiod uporabnikov, ki so že uspeli namestiti APC Studio na svoj pametni telefon.

Prozorni telefon DagiDagi

Ta aplikacija se odlikuje po zmožnosti, da predvaja slike ne samo na glavnem, ampak tudi na sprednji strani telefona. Poleg tega lahko prilagodite povečavo, če je potrebno, in dobite približno ali oddaljeno sliko. Z drugimi besedami, "Transparentni telefon" je popolnoma enaka aplikacija za personalizacijo pametnega telefona, kot ostalo.

Življenje ozadja - transparentno (Dev Team)

Razvijalci te aplikacije ločeno ločijo učinek 3D Wallpaper, ki bo zaslon pametnega telefona popolnoma pregleden. Isto podjetje (ali programer) ponuja "pregleden" vremenski widget - zaslon prikazuje dejanske vremenske razmere zunaj okna (dež, sneg, sončno ali oblačno vreme itd.). Uporabnik daje različnim ocenam aplikacijo, vendar negativnih komentarjev praktično ni. Na nekaterih pametnih telefonih se žive ozadja ne odprejo, vendar je bolj verjetno problem z zastarelim operacijskim sistemom in ne z aplikacijo.

Sorodne publikacije