Kupuje se največja kitajska znamka avtomobilov. Pregled kitajskih avtomobilov in tovornjakov

Kitajski avtomobili so na ruskih cestah povsod. So priljubljeni, in vse zaradi svoje nizke cene in statusa tujega avtomobila. Vendar pa so številni avtomobili iz Nebesne dežele res dobri. In v tem lahko vidite, če ste pozorni na njihove značilnosti. Vsaka priljubljena kitajska znamka avtomobilov si zasluži posebno pozornost.

Chery

Zanimivo je, da je eden izmed najbolj priljubljenih proizvajalcev podjetje, ki dolgo časa ni moglo pridobiti licence za prodajo avtomobilov po vsej državi. Kdo bi takrat pomislil, da bo sčasoma to navedeno na trgu za to kitajsko znamko avtomobilov - Chery. In eden najboljših modelov je znan kot Tiggo 5. Odličen crossover z bogatim naborom funkcij in dostojno stopnjo varnosti. Ponuja se po skromni ceni. V luksuznem apartmaju ta model stane manj kot milijon rubljev.

Sedež Chery A5 s pogonom na vsa kolesa zasluži tudi pozornost. Izpušča se 10 let in vse se je izkazalo za dve generaciji. Trenutno je najmočnejša različica Chery A5 FL /Fora 2.0. Pod pokrovom je motor z 132 konjskimi močmi, ki deluje v tandemu s 4-stopenjskim "avtomatskim". S tem motorjem lahko avtomobil pospeši do največ 185 km /h. In še en vreden model je znan kot Chery Arrizo. Pred kratkim je bila izdana nova različica tega originalnega, elegantnega avtomobila. Menijo, da je to najlepša družba limuzina. In to je mogoče videti, če pogledamo zagotovljenozgoraj. Ni presenetljivo, da je Chery Arrizo že eden izmed najbolj priljubljenih kitajskih avtomobilov.

Geely

Očitno je to najbolj priljubljena in prepoznavna v našem času kitajska znamka avtomobila. In ne tako dolgo nazaj je koncern izdal posodobljeno različico najbolj kupljene limuzine. Znan je kot Emgrand GL. Sedan z izraznim dizajnom in izboljšano varnostjo. Ta model je opremljen s kontrolnim sistemom slepih con, "križarjenjem", avtomatskim parkiranjem, kamero za vzvratno vožnjo in številnimi drugimi možnostmi, zaradi katerih je Emgrand GL takoj dvignil zaupanje in ljubezen potencialnih kupcev.

Še ena priljubljena hatchback X7 NEW, ki je bolj podobna crossoverju. Cena novega modela z 1,8-litrskim 123-konjskim motorjem se začne pri 815.000 rubljih. Stroški, udoben salon, bogata oprema - tu so trije razlogi, zakaj je ta avtomobil hitro postal znan. Model GC6 ni mogoče prezreti. To je ekonomična družinska limuzina, katere cena se začne pri 415.000 rubljih. Pod njegovim pokrovom je 1,5-litrski motor s 94 konjskimi močmi, v lepo oblikovani kabini pa je vse, kar potrebujete za udobje - od zračnih blazin in računalnika do klimatske naprave in zvočnega sistema z enobarvnim zaslonom. Če pogledate celoten seznam dobre opreme, lahko razumete, zakaj ljudje aktivno kupujejo te nove kitajske avtomobile.

BYD

To blagovno znamko je treba omeniti. Pred nekaj leti je podjetje izdalo crossover z imenom BYD S6. Hitro je pritegnil pozornost zaradi svojega zunanjega videza in arhitektureSalon je bil očitno podoben ugledni Lexus RX drugi generaciji.
Novi kitajski avtomobili BYD S6 so na voljo z dvema različicama motorjev. Slabši je 2-litrski agregat z 138 konjskimi močmi, zaradi česar lahko crossover pospeši do 180 km /h. Deluje v tandemu s 5-stopenjsko "mehaniko". Njena cena na 100 kilometrov je okoli 10,7 litrov goriva v mestnem ciklu. Močnejša različica proizvaja 162 konjskih moči pri prostornini 2,4 litra. Vključen je bil samo s 4-stopenjskim "avtomatskim". Poraba v tem primeru je 12,8 litra, največja hitrost pa 185 km /h. Po S6 je prišel model S7. Njegova značilnost je močno preoblikovan videz, odpravljene napake v kabini, priključen je poln pogon in dizelski motor s turbopolnilnikom. Ta avto je boljši od svojega predhodnika, zato ga pogosto kupi.

Baojun

To podjetje proizvaja dobre proračunske avtomobile. Najnovejša inovacija je subkompaktni crossover Baojun 510, ki je na voljo za 65-80 tisoč juanov (približno 600-740 ton r.). Do sedaj se avto ni pojavil na ruskem trgu, vendar kmalu, domnevno, ga je mogoče kupiti. Baojun 510 je že postal priljubljen na Kitajskem. Izgleda eleganten, glavni "rozine" se lahko štejejo za nenavadno krmo novost z veliko prtljago vrata, masivni spojler in velike "bumerangi" na splošno luči. Dopolnjuje sliko čistega odbijača, lažnih izpušnih cevi in ​​prefinjene optike.


Notranjost ni nič slabša. Pozornost privlači večnamenski volan, informativna armaturna plošča s kombiniranim zaslonom,multimedijski sistem s podporo za Apple Car Play, Android Auto in navigacijo, kot tudi številne druge podrobnosti. Pod pokrovom v modelu je 112-močan 1,5-litrski motor, zaradi katerega lahko crossover pospeši do 175 km /h To je le 6,3 litra plina na 100 kilometrov kombiniranega načina. Motor se ne razlikuje z impresivno močjo, ampak za crossover mestnega proračuna je več in ni potrebno.

Brilliance

Ko govorimo o avtomobilski industriji Kitajske, ne moremo ne govoriti o tem podjetju. Skrb Brilliance ima veliko zanimivih modelov. Vzemite na primer elegantno limuzino N530. Ko ga pogledate, lahko ujamete nekaj podobnosti s BMW tretjo serijo, ki se kažejo v obliki rešetke hladilnika in ekspresivne optike. Za atraktivno limuzino je značilen športen nagnjen pokrov, čista streha, razpihana krila in trdna krma. In salon je udoben, udoben. Model, mimogrede, je na voljo z dvema motorjema. Eden od njih proizvaja 119, drugi pa 136 konjev. Cena se začne od 670000 UAH.
Crossover Brilliance V5 je priljubljen. Njegov videz je podoben BMW-ju, vendar le model X1. Pod pokrovom je motor z 110 konjskimi močmi, ki ga je mogoče nadzorovati kot "mehanik" in "avtomatski". Izbira prenosa je odvisna samo od potencialnega kupca. In cena Brilliance V5 se začne s 630000 rubljev.

Prva avtomobilska dela

Ta skrb je znana vsem pod kratico FAW. Proizvaja različna vozila, vključno z avtomobili. Vzemite na primer Besturn B50. Ta kompaktna limuzina s 5 sedeži je zgrajenašesta Mazdina platforma, pod njeno napo pa je nameščen "Volkswagen" model motorja druge generacije Jetta. Mnogi ljudje, ki so se odločili, da bodo dobili ta avto, so ga kupili prav zato, ker je bila njegova funkcija zanesljiv 1,6-litrski motor na 103 "konjih". Še ena privlačna limuzina je Besturn B70. Na voljo je od leta 2006, vendar je najnovejša različica najbolj priljubljena, saj so opremljeni z 1,8-litrskim turbodizelskim motorjem, ki proizvaja 180 "konjev".

Lifan

To podjetje se ukvarja s proizvodnjo vozil od leta 1992. In je treba opozoriti, da je kitajska znamka "Lifan" stroj v zadnjih letih samozavestno osvaja avtomobilski trg. Zelo priljubljen kompaktni crossover Lifan X60 je opremljen z 1,8-litrskim 128-konjskim motorjem, ki porabi le 8,2 litra bencina v mešanem ciklu. Ta avto je dobra za mnoge, ker izgleda dobro in ima bogato opremo. In kmalu na ruskem trgu se bo pojavil Lifan X80. To je nov crossover, ki že pridobi popularnost na Kitajskem. Nekateri celo verjamejo, da bo zasenčila močnega japonskega konkurenta Toyota Highlander. Ta model s štirikolesnim pogonom je dobil dobre ocene, saj je pod pokrovom 192-močan turbodizel, notranjost pa je obdelana z visoko kakovostnimi materiali in je opremljena s trdno opremo.

Tovornjaki

Pomembno je vedeti, da koncern Lifan proizvaja kitajske avtomobile in tovornjake. Popularno uporablja model T11, ki v svoji domovini stane približno 28000 juanov (250000 rubljev). Ta lahki tovornjak je dokončanmotorji s prostornino 101,3 litra. Moč je 5068 oziroma 90 konjskih. Prenos je na voljo samo 5-stopenjsko, mehansko. Dražji model (do 300.000 grivna.) Je tovornjak T21. Na voljo je samo 1,3-litrski motor z 90 konjskimi močmi, z enakim menjalnikom. Tovorna platforma v obeh modelih je približno enaka, je 2000x1542x351 mm. Poleg lahkih modelov, Lifan proizvaja in traktorje za tovornjake. Najbolj priljubljena je LFJ4250G1 s kabino s tremi sedeži. Dovoljena obremenitev sedla je 15.365 kilogramov, celotna teža traktorja pa 25 ton. Združuje se z dizelskim motorjem, ki omogoča, da se tovornjak premika z največjo hitrostjo 85 km /h.

Foton

Ta kitajska oznaka si zasluži posebno pozornost. Stroji, ki prihajajo s transporterjev tega avtomobilskega podjetja, so vsem znani. Foton proizvaja zelo dobre in zanesljive betonske mešalce, tovornjake in traktorje. Najmočnejši model je znan kot AUMAN BJ 4259. Nosilnost je 44000 kilogramov. To vozilo je opremljeno z motorjem s 420 konjskimi močmi, ki ga poganja 16-stopenjski 16JSD220TA prenos. Tudi pri tem modelu je dober komplet. Obstajajo ABS, gorska zavora, ogrevana ogledala, tahograf, ogrevanje kabine, spalni prostori in še več. In kitajski tovornjaki AUMAN BJ 4259 niso tako dragi. Njihova cena se začne pri 3150000 rubljev. Ko govorimo o srednje tonskih modelih, bo AUMAN BJ 11633 zagotovo najboljša možnost, saj je nosilnost 10 ton. Opravil je 238-močnomotor, 8-stopenjski menjalnik, cena pa se začne pri 1165000 rubljev.

Shaanxi

Ta skrb je splošno znana kot največji proizvajalec posebne opreme na Bližnjem vzhodu. Kitajski Shaanxi tovornjaki so v povpraševanju, kar je povsem upravičeno. Navsezadnje imajo številne prednosti. Tovornjaki Shaanxi so opremljeni s prostorno, toplo in varno kabino. Notranjost se lahko premika brez težav, ker je tunel motor nizek, prostor pa je izoliran od hrupa in ergonomsko. V naši državi so ti avtomobili še vedno priljubljeni, ker so prilagojeni podnebnim pogojem delovanja, podobno kot ruski. Kabina se hitro ogreje, vendar se počasi ohlaja. Tudi tovornjaki Shaanxi zagotavljajo medsektorsko in med-kolesno blokiranje, kar vpliva na uspešno premagovanje težkih cestnih odsekov. To je verjetno ena najpomembnejših lastnosti.

Druge blagovne znamke

Prav tako so zgoraj navedena podjetja za avtomobilska podjetja, ki so enako priljubljena. Toda to je seveda daleč od celotnega seznama. Obstaja tudi Howo, podjetje, ki gradi tovornjake, tovornjake in prekucnike, prav tako je priljubljeno v Rusiji. Koncern Baw proizvaja posebno opremo, ki zaradi majhne mase lahko vstopi v središče mesta. Dongfeng proizvaja težke tovornjake za številne države po svetu. In Great Wall Motor Ltd. je največji proizvajalec pickup tovornjakov na Kitajskem. O avtomobilski industriji v nebesnem cesarstvu je veliko več. Ampak ena stvar je treba reči z gotovostjo - v zvezi s kitajskimi avtomobili je že dolgo ne velja, ko uveljavljenih stereotipov o njihkakovosti Danes so avtomobili iz srednjega kraljestva priljubljeni, kupljeni in ljubljeni v mnogih državah po svetu.

Sorodne publikacije