Intel Graphics Media Accelerator 3150 je idealen adapter za prenosne računalnike

Integrirani grafični vmesnik grafične kartice Intel Media Accelerator 3150 je debitiral leta 2010. Uporabljen je bil v povezavi z najmanj produktivnimi procesorji iz linije Atom. Glavna prednost takšnega pospeševalnika je zmanjšana poraba energije, zaradi česar se je čas trajanja baterije mobilnega računalniškega sistema povečal.

Zgodovina videza

"Prejšnja" odločitev Računalniški strokovnjaki Intel Graphics Media Accelerator 3150 imenujejo grafično kartico GMA900 istega proizvajalca. Prav tako je bila integrirana rešitev, vendar se je uporabljala predvsem v namiznih računalniških sistemih. Razlika v hitrosti med njimi je bila približno 20%. Grafična kartica GMA3150 je pokazala najboljše rezultate. Glavna dva koncepta, ki sta prispevala k izgledu te video kartice, sta:

 • Zmanjšanje stroškov netbooka zaradi uporabe vgrajenega grafičnega sistema. V tem primeru kakršne koli zahteve glede delovanja računalnika niso predložene. Vse aplikacije niso posebej zahtevne in njihova kompilacija ima dovolj virov za vgrajeno grafično kartico.
 • Druga pomembna točka je zmanjšanje porabe energije. Po drugi strani pa povečuje avtonomnost računalniškega mobilnega sistema.
 • Idealna kombinacija teh dveh značilnosti se lahko pohvali z upoštevanjem grafične rešitve, kar je prispevalo k dejstvu, da se je pogosto pojavljal v netbookih vstopne ravni.

  Glavne značilnosti

  V grafičnem grafičnem pospeševalniku Intel® 3150, ki ga obravnavamo v tem članku, sta samo dva procesorska bloka za obdelavo grafičnih informacij. Pogostost vsakega od njih je 200 MHz. Kodno ime tega čipa je Pineview in je proizvedeno s hitrostjo 45 nm. V tem pospeševalniku ni ustreznega RAM-a in uporablja sistemski RAM za shranjevanje informacij, ki jih upravlja. Največji obseg lahko doseže 512 MB, vendar je ta vrednost nastavljena v nastavitvah sistemske plošče. Največja ločljivost, ki lahko obdeluje takšno grafično kartico, je HD 1366X768. 2 kosa - tukaj je število monitorjev, hkrati se povežite z Intel R Graphics Media Accelerator 3150. Vozniki v tem primeru ne nalagajo nobenih omejitev. Vendar pa format izhodne slike ne sme presegati prej omenjenih 1366x768. Če uporabljate monitor FullHD ali "4K", bo slika samo HD.

  Razporeditev rešitve

  Prisotnost zastarele postavitve se lahko pohvali z upoštevanjem grafične rešitve. Sodobni takšni pospeševalniki so integrirani v en kristal s procesorskim delom računalniškega sistema. Ampak ta adapter je bil ločen mikročip, ki je bil del sklopa sistemske logike. Ta pristop bistveno zmanjša hitrost mobilnega računalniškega sistema. In razlika lahko doseže v nekaterih primerih 20-25%. Ključna razlika je organizacija podsistema RAM-a. V sodobnih sistemih je krmilnik integriran v CPU, kar poveča hitrost te komponente računalnika. V tem primeru taMikrokontroler je bil del severnega mostu čipov in ta postavitev je zmanjšala zmogljivost.

  Gonilniki

  Windows XP in Windows Vista sta glavna operacijska sistema za Intel Graphics Media Accelerator 3150. Sistemska programska oprema Windows 7 in novejša različica se lahko pohvali s podporo za to video adapter. Ampak samo v tem primeru jih bo treba prenesti in namestiti ločeno. Treba je opozoriti, da obstajajo samo 32-bitne spremembe gonilnikov. Toda ta omejitev izhaja iz centralne procesne enote računalniškega sistema. Praviloma lahko na ravni strojne opreme obdeluje samo 32 bitov informacij. Zato podpora za 64-bitne različice operacijskih sistemov v tem primeru in jezik ne more biti.

  Algoritem namestitve

  V večini primerov se video pospeševalnik Intel Graphics Media Accelerator 3150 praviloma vzpostavi, njegovi gonilniki pa so del namestitvenega paketa za Windows Vista in XP. potem je potrebno prenesti gonilnike z uradne strani podjetja (razvijalec "Intel") in jih namestiti, nato pa priporočamo, da ponovno zaženete sistem mobilnega računalnika. Nato zaženite upravitelja naprav in preverite pravilnost.

  Mnenja: prednosti in glavne pomanjkljivosti

  Upoštevane so dve glavni prednosti video pospeševalnika: ena je odlična raven energetske učinkovitosti, drugi pa pomanjkanje dodatnega nakupagrafične kartice. Za Intel Graphics Media Accelerator 3150 ni drugih ugodnosti. Gonilniki so pomembna pomanjkljivost tega adapterja. Podpira večino operacijskih sistemov, vendar le pri 32-bitni izvedbi. Prav tako je treba opozoriti na zelo nizko raven zmogljivosti, ki je dovolj za upravljanje in izvedbo najenostavnejših in najmanj zahtevnih strojnih opravil. Tako je za lastnike tega pregleda značilna takšna grafična rešitev.

  Povzetek

  Uravnotežen ultraproračunski pospeševalnik ekonomskega razreda je Intel Graphics Media Accelerator 3150. Odličen je za netbooke z nizko zmogljivostjo in visoko avtonomijo. Tudi stroški v tem primeru so precej demokratični. Praviloma taki sistemi za mobilne računalnike stanejo približno 200-250 $. Podoben pristop k oblikovanju cen je smiseln, saj je netbook dostopen praktično vsem in prispeva k hitremu in dinamičnemu širjenju razširjene računalniške tehnologije.

  Sorodne publikacije