Kako namestiti računalnik na "Grant"

V času Charlesa Benza - človeka, ki je svetu pokazal prvi prototip sodobnega avtomobila, je bil stroj precej preprost. Motor, menjalnik, karoserija, zavore, krmiljenje - tukaj so vse preproste komponente, ki so v našem času ostale nespremenjene. V teh dneh ni bilo govora o varnosti, udobju, razpoložljivosti avtomobilov. Vendar je sodoben avto zapletena tehnična naprava. Sodobni elektronski sistemi "telesa" sledijo praktično vsem parametrom in določajo najmanjša odstopanja pri svojem delu. Udeležba pri tem vozniku je spremljanje naprav in, v primeru kakršnih koli odstopanj, dostop do avtomobilske službe. Naprava, ki nadzoruje parametre avtomobila, je avto. V tem članku bomo razpravljali o tem, kaj je to, kaj služi in kako namestiti računalnik na "Grant".


Kaj služi vgrajeni računalnik

Ali potovalni računalnik je zasnovan za izračun prometnih parametrov vozila. To so lahko ne samo avtomobili, ampak tudi kolesa, mopedi, motorna kolesa. Sodobni vgrajeni računalniki so večnamenske naprave, ne le merijo hitrost potovanja, temveč imajo tudi možnosti, kot so vključitev sprednjih lučk pri premikanju od kraja, delovanje hišnikov v prisotnosti senzorja za dež, izračun porabe goriva, čas na cesti in veliko drugo
Nadomestni računalnik za "dotacijo" lahko dopolni glavni, kar zmanjšuje večino možnosti.Večina računalnikov na poti je neposredno povezana z avtomobilskim krmilnikom, morda pa z lastnim virom napajanja. Takšni računalniki določajo parametre z vgrajenim GPS senzorjem, ki ga je mogoče namestiti tudi na kolesa in skuterje.


Zakaj namestiti računalnik

Zdi se, da so vsi sodobni avtomobili opremljeni z običajnimi računalniki. Tudi v avtomobilu, kot je Lada Grant, je računalnik vgrajen s strani proizvajalca. Toda kaj res imamo? Vsi kompletni kompleti potovalnih računalnikov ne odražajo potrebnih parametrov. V celotnem nizu "norm" ali "standard" možnosti BC so zelo obrezani. V najboljšem primeru kažejo raven goriva, čas, porabo bencina in razdaljo, ki jo je mogoče premagati na njenih ostankih. Takšni računalniki ne kažejo niti temperature hladilne tekočine, kar je zelo pomembno za voznika. Zato na "Grant" namesti navadni računalnik kot alternativo običajnemu.

Vrste alternativnih vgrajenih računalnikov

Računalniki različnih proizvajalcev se med seboj precej razlikujejo tako po ceni kot po kakovosti. Nekateri proizvajalci proizvajajo BC, posebej zaostreno za pravo znamko. Takšni računalniki za usmerjanje so omejeni na določene modele avtomobilov in se ne prilegajo drugim. V našem primeru je to vgrajen računalnik "Grant X1". Ti računalniki so primerni tako za "Priori" kot za "Lady-Kalina", vendar jih je treba postaviti na druge modele in še bolj na tuje avtomobile - to je nemogoče.
Obstajajo proizvajalci, kiBC proizvajajo primeren le za vsa vozila. Ta potovalni računalnik lahko nadomesti tudi osebje BK, razlikujejo le v načinu določanja, funkcionalnostjo in ceno. BK se lahko pritrdi na primer na armaturni plošči, šip ali redne kraje sprejemnikov. Uslužbenci X1 - potovalni računalnik "Grant" je nastavljen na voljo kape na armaturni plošči, je videti kot običajni gumb.

Vgradnja BC za "nepovratna sredstva"

Za to namestitveno BC za "donacija" mora določiti izbiro devaysa glede na vaše potrebe. Zavedajte se, da je ceneje, potovalni računalnik za "Lada Granta", manj funkcionalnosti. Ampak poceni modeli imajo lahko značilnosti, ki niso na voljo običajna osebje pred našim štetjem. Na primer, ogrevalne sveče pozimi ali vključujejo nastavljiv ventilator hladilnega sistema. Izbira takšnih modelov je precej široka in je vse odvisno od potreb kupca.
"Grant" potovalni računalnik je mogoče nastaviti kot redni mesto, in podredno na armaturni plošči. BK tipa "stanje" namesto svečke nameščen gumbov na sprednji strani torpeda. Na voljo je shuttle računalniki, ki jih je mogoče namestiti na tleh predora, armaturna plošča namesto enota, pritrjena na vetrobransko steklo, celo v celoti zamenjati instrumentno ploščo. Če želite začeti potovalni računalnik, samo določi v skladu z navodili in povezati s priključkom na regulatorju vozila. V "Lada Granta", ta priključek je pred sovoznikovem sedežu v ​​levem kotu.

Mnenje

V tem članku postavljeno vprašanje,namestite računalnik na "Grant". Kot se je izkazalo, to ni zapletena operacija, in pod vplivom katerega koli motorist, ne glede na njegove izkušnje. Dovolj je, da izberete BC, ki motoristu zadovolji parametre in ceno. Vsak sodoben potovalni računalnik je opremljen s podrobnimi navodili za njegovo namestitev. Potrebno je le izvesti ukrepe, ki so predpisani v njem, in ne izmisliti ničesar odvečnega.

Sorodne publikacije