Kako preveriti črkovanje v Vardo

Uporabniki, ki pogosto uporabljajo Ward, so opazili, da je včasih nekaj besed poudaril program, s poudarkom na valoviti črti, ki ima barvo (modra, zelena ali rdeča). Ne moti, da to počne. Uporabniku nakazuje, da je naredil napako, ne glede na to, ali gre za pravilo o ločilu ali slovnici. Seveda pa ne upošteva dejstva, da je bila dodelitev napačna.

V tem članku bomo preučili, kako preveriti črkovanje v Wordu in za ta namen uporabili vgrajena orodja. Vse nianse tega preverjanja bodo podrobno obravnavane, tako da bo uporabnik razumel članek tako, da bo prebral vse podrobnosti.


Preverjanje ločil in slovnice

Vse dejavnosti preverjanja črkovanja je treba razdeliti v tri bloke, ki bodo nekoliko razstavljeni. Zdaj pa govorimo o tem, kako omogočiti preverjanje črkovanja. Prva stvar, ki jo morate storiti, je, da zaženete sam program in ga odprete dokument, v katerem želite preveriti in popraviti. Nato morate odpreti zavihek »Pregled«, ker potrebujemo orodje. Zdaj v orodni vrstici poiščite in kliknite Črkuj.
Nasvet: Če želite preveriti črkovanje ne v celotnem besedilu, temveč samo v njegovem delu, potem pred klikom na gumb Črkovanje izberite želeni del besedila. Po kliku bo program analiziral vaše besedilo in v primeru, da je bila najdena vsaj ena napaka, se bo na desni pojavilaOkno »Črkovanje«, kjer in bo prišlo do dejanj za odpravo te težave.


Mimogrede, treba je omeniti, da je neobvezno vstopiti v zavihek "Pregled". Okno »Črkovanje« lahko odprete s pritiskom na bližnjico na tipkovnici F7. Preden nadaljujete z usmerjanjem dela na napake, lahko še vedno pazite na njihovo vrsto. Kot lahko vidite, so poudarjene poudarjene. Glede na naravo napake se spremeni barva vrstice. Če je beseda označena z rdečo, to pomeni, da program ni znan. Če je modra ali zelena slovnična ali obarvana. Opomba: Slovnične in ločilne napake so označene z zeleno ali modro črto - to je odvisno od različice programa. V Word 2013 bo na primer ta vrstica modra, leta 2007 pa zelena.

Delo na napakah

Zdaj pa poglejmo, kako preveriti črkovanje v Vardo. Kot lahko vidite, ima okno za črkovanje tri glavne gumbe, s katerimi lahko komunicirate. Poglejmo vsakega posebej.
 • "Preskoči" - z uporabo tega gumba preskočite trenutno izbrano napako, s čimer program spozna, da ni težav z besedo. Vendar pa bo v prihodnosti enako osvetljena kot napačna.
 • Preskoči vse - Kliknite ta gumb, vse podobne besede v dokumentu ne bodo več označene.
 • "Dodaj" - ta gumb je odgovoren za dodajanje besede v slovarski program, ki je trenutno označen in velja za napačen. Zato nikoli ne bo poudarjen.
 • To je samo začetekkmalu boste izvedeli, kako preveriti črkovanje v Vardo.

  Popravek napak

  Napake je seveda treba popraviti. To je za to in morate vedeti, kako preveriti črkovanje v Vardo. Poleg zgornjih gumbov v oknu »Črkovanje« sta še dve - »Spremeni« in »Spremeni vse«. Prav tako jih bomo obravnavali, vendar malo kasneje. Zdaj pa bodimo pozorni na okno. To okno vsebuje seznam besed, ki jih lahko zamenjate z napačno besedo. To pomeni, da program poskuša analizirati in razumeti, kaj ste mislili. Samo pravilno označite pravilen popravek in kliknite gumb "Spremeni", da popravite napako. Mimogrede, če kliknete na gumb "Spremeni vse", bo ta napaka popravljena v celotnem besedilu. V ta namen so potrebni gumbi. Nasvet: Če ne veste, kateri popravki so pravilni, lahko uporabite posebne storitve, kot sta Spellbook ali Letter.

  Zaključek preverjanja

  Ko preverite in popravite vse napake v besedilu, boste videli okno, ki vam bo povedalo, da je preverjanje končano. Kliknite samo gumb »V redu«.
  Tukaj ste se naučili, kako se preverja črkovanje. Word - zelo uporabno orodje, če niste prepričani, da znanje ruskega jezika omogoča pisanje brez napak. Prav tako je treba še enkrat spomniti, da se lahko ukrepi glede na različice programov razlikujejo. Na primer, kot v primeru podčrtavanja barv, ko je Word 2013 modra, v prejšnji pa zelena.

  Sorodne publikacije