Pregled Canon Lide 110 skenerja

Canon Lide 110 Scanner, ki bo predstavljen v tem članku, ima ceno 90 $. Zdaj je v celotnem razponu označena z vrsto tabličnega računalnika. Naprava pomaga digitalizirati katero koli fotografijo, zato ni treba zagnati funkcije optičnega branja. Če potrošnik napravo potrebuje samo za ta namen, je vredno skrbeti za katero koli drugo napravo. V nasprotnem primeru boste morali dodatno plačati za dodatno funkcijo skeniranja, poleg tega stroški niso veliki. Devays privablja veliko potrošnikov. Prvič, to je posledica dejstva, da je dejansko spremenjena različica prejšnjega skenerja. Njihovi stroški so enaki, vendar so se lastnosti povečale. Cena naprave je lahko precej višja, toda zaradi zavrnitve možnosti obdelave filma se stroški zmanjšajo.

Funkcionalnost

Pregledi Canon Canoscan Lide 110, ki so povzeti spodaj, delujejo z enakimi funkcijami kot prejšnji model. Kakovost nastalih datotek je odlična, resolucija pa je 2400 centimetrov. Komplet vsebuje poseben program, ki omogoča uporabo skenerja. Na voljo so tudi možnosti za ustvarjanje fotografskih albumov in prepoznavanje besedila v različnih jezikih. Zadnja funkcija vam omogoča skeniranje datoteke za eno sejo in shranjevanje v obliko PDF s pravico do urejanja in iskanja.

Tipke in gonilniki

Proces delovanja naprave Canon Lide 110 ne bi smel biti problem. Skeniranje lahko opravite neposredno z gumbom na nadzorni plošči.Postopek lahko zaženete tudi s posebno računalniško pripomočkom. Plošča ima standardne ključe: kopiranje, pošiljanje, samodejno skeniranje in ustvarjanje datoteke PDF. Predkupna funkcija omogoča obdelavo slik brez uporabnika, da izberete optimalne nastavitve. Če je potrebno, se podatki, ki so bili pridobljeni kot rezultat samodejnega načina delovanja, lahko vedno spremenijo. Vgrajeni gonilniki vam omogočajo pregledovanje vseh informacij iz programa Windows, ki podpira to funkcijo.

Kakovost skeniranja

Funkcija Canon Lide 110 za samodejno skeniranje se je pokazala pri delu z odlično stranjo. Praktično ni primerov, ko so bile nastavitve nepravilno izbrane, slika pa je postala slabe kakovosti. Lastniki so se v redkih primerih spremenili ročno in prilagodili sliko. Če želite izboljšati delovanje, lahko prenesete posodobljeno različico gonilnika, ki je odgovoren za samodejni način. Vendar pa je tako imenovana moderna modifikacija primerna samo za tiste, ki imajo dobro računalniško pismenost. Ta način je zapleten, čeprav omogoča uporabniku, da konfigurira praktično vse razpoložljive možnosti. Osnovna različica je preprosta in razumljiva, vendar je njena funkcionalnost precej nižja.

Katere možnosti voznik predlaga za spremembo? Zahvaljujoč njemu lahko spremenite svetlost, ločljivost, kontrast. Prav tako vam omogoča urejanje kakovosti slike z odpravo prask in hrupa. Obstaja možnost spremembebarvno ozadje in ga prilagodite. V primerjavi s prejšnjim modelom je Canon Lide 110 veliko boljši pri skeniranju. Njegova kakovost se je znatno povečala in postala bolj optimalna. V veliki meri je odvisno od razvijalca, ki skrbi za povečanje stopnje kontrasta. Seveda, če govorimo o dražjih variantah, v katerih je optični bralnik veliko boljši, ta naprava očitno gre v ozadje, ampak tudi cenovna politika je drugačna. Ta model je bolj primeren za neprofesionalno delo, domačo uporabo. Možnosti so dovolj za priročno delovanje.

Druge informacije

Kljub dejstvu, da naprava Canon Lide 110 ni primerna za pisarniško delo, je proizvajalec poskrbel, da dokumente z besedilom prepozna z največjo natančnostjo. Ni vgrajenega samodejnega podajalnika, zato bo proces skeniranja velikih datotek zelo delovno intenziven. Pred nakupom, morate posebno pozornost nameniti temu dejstvu.
Naprava velja za energetsko učinkovito. Prejel je več certifikatov, ki trdijo - skener je izdelan iz čistih in varnih materialov. Kot osvetlitev se uporablja posebna dioda. Nekaj ​​električne energije porabi, se napajanje izvede s standardnim kablom tipa USB.

Prednosti in slabosti

Skener Canon Lide 110 je prejel več pozitivnih povratnih informacij. Potrošniki upoštevajo kakovost nastalih slik. Možno je prilagoditi ozadje in obnoviti barve - to so dodatne koristi. Datoteke v formatu PDF lahko optično prebereteomogoča prepoznavanje besedila na fotografiji.

Ena od pomanjkljivosti je, da lastniki opozarjajo le na eno majhno barvo: za delo s to napravo je razvito malo programske opreme.

Povzetek

Canon Canoscan Lide 110 ni mogoče izbrati, če potrebujete optični bralnik v pisarni ali za običajne digitalne kopije filma. Če bo potrošnik delal predvsem s fotografijami in večkrat na mesec obdeloval dokumente z besedilom, potem je različica več kot primerna. Skener je bolj zasnovan za delo doma. Enostavna uporaba, preprosta in enostavna nastavitev. Strošek je zelo privlačen - v povprečju 5000 rubljev. Vgrajene uporabne možnosti. Eden od njih je odstraniti slike iz prahu, kar bistveno izboljša kakovost slik. V svojem cenovnem segmentu je ta naprava ena najbolj optimalnih.

Sorodne publikacije