Kaj je IP telefonija? IP telefonija: nastavitve, ponudniki, tarife in pregledi

Medkrajevni in mednarodni klici z "tradicionalnimi" telefonskimi linijami so resnično razkošje za večino prebivalcev naše države. Zaradi visoke cene in nizke kakovosti komunikacije vedno več uporabnikov zavrača komunikacijo s sorodniki in prijatelji iz drugih regij. Še več, ranljivost telefonske linije je lahka tarča za vsiljivce - z ustrezno sposobnostjo, da se z njo povežejo in govorijo na vaše stroške, lahko kdorkoli.

Če ne želite tvegati, da vas oropajo, ne morete pa zavrniti "mednarodne komunikacije", razmislite o povezovanju IP-telefonije. Kaj so internetni klici, kakšne so prednosti sistema in kako vzpostaviti povezavo - bomo poskušali razumeti.


Digitalni klici

IP telefonija - kombinacija starih navad in sodobnih tehnologij. To je niz komunikacijskih protokolov in metod, ki zagotavljajo tradicionalno klicanje in dvosmerno komunikacijo prek interneta in vseh drugih IP omrežij.
Za razliko od običajnih fiksnih telefonov, pri katerih se glas sogovornika prenaša z analognim signalom, IP-telefonija šifrira zvok v binarni kodi in ga stisne. To izboljša kakovost komunikacije in zmanjša obremenitev omrežja. Druge prednosti klicev prek IP telefonije so:
 • Nizki stroški mednarodnih in medkrajevnih klicev.
 • Neodvisnost od telefonskih linij.
 • Klicanje nakjerkoli.
 • Kot zadnjo možnost morate poudariti možnost blokiranja neželenih klicev na lastne stroške, tako da onemogočite osem. Uporaba IP-telefonije je dobičkonosna in priročna, vendar se je, tako kot vse drugo, treba navaditi.


  Vrste IP-telefonije

  Internetne klice lahko opravite iz običajnega stacionarnega telefona, iz posebne opreme IP in celo iz računalnika.
  Glede na vrsto naprave, prek katere je vzpostavljena povezava, in obstaja distribucija IP-telefonije za dom na tipih:
 • "Računalniški računalnik". Naročniki potrebujejo računalnik z nameščeno programsko opremo in internetno povezavo. Klic v tem primeru je podoben Skype komunikaciji. Ta vrsta povezave je najmanj skupna.
 • Zemljevidna komunikacija. Če želite opraviti klic, potrebujete običajnega stacionarnega telefona s klicnim signalom in dostopno kartico ponudnika. Youre se ¾elite obrniti na svoje prijatelje, najprej poklièite ¹tevilko operaterja, v tonski naèin vnesite kodo PIN in ID ter ¹tevilko naroènika.
 • Komunikacija preko IP telefonije. Posebni IP-telefon je že konfiguriran za komunikacijo. Vse kar morate storiti je, da se povežete z internetom. Ko kličete, vas telefon samodejno poveže s ponudnikom internetnih storitev, poveže se s posredniškim strežnikom in pokliče naročnika.
 • Mnogi zagotovo imajo vprašanje: kaj je IP telefon? To je navaden stroj s slušalko in tipkovnico, deluje neodvisno od računalnika in lahko sprejme klictrenutek časa

  Prekomorski operaterji v Rusiji

  Izbira ponudnika postane prvi korak na poti do komunikacije prek IP-telefonije. Stroški klicev bodo odvisni od izbire, tako da poberem storitveno podjetje, ki tehta vse prednosti in slabosti. Največji predstavniki IP-telefonije v naši državi so Sipnet in Comtube.
  Sipnet je ena prvih tujih podjetij, ki so registrirala svojo prisotnost v Rusiji. Njegove storitve so idealne za klicanje znotraj omrežja, torej za komuniciranje s številkami znotraj mesta - klici so popolnoma brezplačni. Za druge destinacije so tarife za IP-telefonijo naslednje:
 • mednarodni klici - od 15 do 6 rubljev na minuto;
 • medmestni promet - do 1 rub /min.
 • Pregledi upravljavca so pozitivni. Nekateri so zmedeni zaradi namestitve opreme v angleškem jeziku.
  Comtube je eden najmlajših in najbolj obetavnih ponudnikov. Strankam nudi dve storitvi Starter in Premium. Prvi sklop bo strankam zagotovil osnovne zmogljivosti, drugi pa bo, med drugim, vrsto dodatnih storitev. Stroški klicev so odvisni od pogojev pogodbe. Nemogoče je dati zanesljive izjave o tem operaterju - premalo jih je seznanjenih z njim. Nekateri zaradi kakovosti komunikacije in precej širokega nabora možnosti za paket "Startup", drugi pa se pritožujejo, da je vse vzdrževanje fiksno urejeno za VIP osebe.

  Domači ponudniki

  Zebra Telecom je eden od najbolj obetavnih ponudnikov v Rusiji. Omogoča strankam možnost klica kot karticedostop do računalnika in IP-telefona. Klici iz Zebre v Zebro so popolnoma brezplačni. Medkrajevni klici stanejo od 50 kop /min, mednarodni - od 15 rubljev - vse je odvisno od države naročnika. Med pozitivnimi lastnostmi je lokalna lokalizacija programske opreme v ukrajinskem jeziku. V skladu s pregledi strank je to ena od mnogih prednosti domačega ponudnika.
  IP telefonija podjetja Rostelecom bo dobra rešitev za tiste, ki potrebujejo stalno komunikacijo z naročniki drugih držav. Za razliko od drugih operaterjev, ki imajo minuto zaračunavanja klicev, z Rostelecom plačate pakete za minute enkrat mesečno ali kot uporabljate promet.
  Tako bo strošek paketa 100 "mednarodnih" minut približno 250-300 rubljev. Ni pomembno, v katero državo kličete. Vendar pa bodo nekateri kupci pametneje uporabili zaračunavanje na minuto, še posebej, če govorite manj kot 50 minut v mesecu z »v tujini«.

  Potrebna oprema

  Skupina opreme, potrebne za komunikacijo, ni odvisna od izbranega komunikacijskega operaterja, temveč od želenega tipa IP-telefonije. Za klice z računalnika na računalnik boste potrebovali internetno dostopno točko - optični kabel, USB modem in opremo za udobno komunikacijo: mikrofon, slušalke in video klice - spletno kamero. Če želite poklicati telefonijo IP s stacionarnega telefona, potrebujete adapter SIP in računalnik ali usmerjevalnik z vgrajenim prehodom IP. Če uporabljate strojni IP telefon, potem nič drugega kot gane potrebujete ga.

  Prilagoditev povezave prek adapterja

  Pri izbiri upravljavca vprašajte, kakšno opremo je treba priključiti na namensko linijo, enostavno jo kupiti in je draga.
  Nekateri ponudniki svojim strankam ponujajo popolnoma prilagojene adapterje za komuniciranje z drugimi naročniki. V tem primeru se celoten postopek namestitve zniža na več korakov:
 • Uporabite navodila za povezavo adapterja z omrežjem.
 • Povežite stacionarni telefon z režo LINE1 z običajnim telefonskim kablom.
 • Vklopite adapter z vstavitvijo napajalnika v električno vtičnico, počakajte do konca nalaganja (2-3 minute).
 • Dvignite slušalko in počakajte na ton.
 • Takoj, ko zaslišite ton na drugi strani linije, potem veste, da ste ugotovili, kaj je IP-telefonija in ali bi lahko pravilno povezali opremo. Zdaj ni ovir za komunikacijo.

  Nastavljanje nekaterih telefonov s programsko opremo

  Nastavitev IP-telefonov ima nekatere funkcije. Predvsem boste morali programirati napravo in jo vnesti v svoje podatkovne baze o sebi. Ni tako težko, kot se zdi. Pred nastavitvijo se prepričajte, da imate ID (ID) in geslo ali PIN. Tukaj je primer podatkov, ki jih večina telefonov potrebuje pri povezovanju z operaterjem Sipnet.
  Drugi operaterji morajo imeti podoben postopek nastavitve IP-telefonije.Povratne informacije strank vam povejo, da je z njo lahko obvladati. Poleg tega se lahko v primeru težav obrnete na operaterja. Pomagati vam pri nastavitvi je njihova odgovornost.

  Slabosti IP telefonije

  Zdaj, ko ste se naučili osnovnih načel povezljivosti, prednosti in tehnologije internetne telefonije, ste pripravljeni spoznati nekatere slabosti te metode komunikacije. Te informacije vam bodo pomagale pri odločitvi, ali potrebujete IP-telefonijo ali ne. Prva in ena od najpomembnejših pomanjkljivosti je odvisnost od omrežja. Če boste za komunikacijo uporabljali osebni računalnik ali stacionarni telefon, potem vas "brez svetlobe" ne bo mogoče poklicati, prav tako kot sami kličete. Izjema so strojni IP telefoni. Ko prvič pokličete, vas sogovornik najverjetneje ne prepozna. Stvar v številčnici na zaslonu naročnika bo določena s številko prehoda, s katerim ste povezani, in ne s svojim. Zadnja in ena od glavnih pomanjkljivosti je visoka cena opreme. Mnogi kupci so presenečeni, da lahko IP-telefon stane do 3-4 tisoč rubljev, in to je brez mesečne pristojbine. Vendar, ko ga namestite v vaše stanovanje, ne boste več mogli razmišljati o cenah, ko komunicirate z naročniki drugih držav.

  Sorodne publikacije