Tako kot v Androidu, na najpreprostejši način odprite datoteko zip ali kateri koli drug arhiv

V sodobnih mobilnih sistemih, tako kot pri stacionarnih operacijskih sistemih, je pogosto treba delati z datotečnimi arhivi, ki so stisnjeni, da bi prihranili prostor na notranjem ali izmenljivem disku. Razmislite o nekaterih priljubljenih oblikah, a hkrati bomo razumeli, kateri program odpre ZIP datoteko za Android. Tukaj lahko ponudite vsaj dve najpreprostejši rešitvi.

Kako odpreti obliko datoteke ZIP na Android: splošna načela

Takoj moram vznemiriti vse uporabnike naprav Android. V samem sistemu ni orodij za delo z arhivi. Ni jasno, zakaj, vendar so razvijalci zapustili vprašanje, kako odpreti ZIP datoteko na Androidu (ali katerem koli drugem arhivskem vsebniku) brez rešitve. Tako bo v primerjavi z istim stacionarnim operacijskim sistemom, ki je praviloma vgrajeni arhivator že dostavljen kot predstavljen, uporabiti le orodja tretjih oseb.


Kar zadeva izbiro programa, sta tu dve glavni področji:
 • uporaba posebnega programa za arhiviranje;
 • Odpiranje arhivov z upravljanjem datotek, v katerega je vdelan arhivator.
 • Kako odpreti ZIP in RAR datoteke na Androidu: programi ozke linije

  Med vsem, kar je danes na voljo na trgu mobilnih aplikacij, je mogoče razlikovati med analogi stacionarnih aplikacij, na primer Andro ZIP, RAR za Android , Easy Unrar, Unzip & amp; Zip in mnogi drugi. Večina teh programovBrezplačno ga lahko prenesete in namestite iz trgovine Google Play.


  Če govorimo o tem, kako odpreti ZIP datoteko ali kateri koli drugi arhiv na Androidu, je treba omeniti, da je zaporedje izvršitev v skoraj vseh primerih popolnoma enako. To storite tako, da po zagonu programa na seznamu map poiščete tistega, ki vsebuje želeni arhiv, se prijavite in se dotaknete želenega predmeta. Po tem se izbere niz izvlečkov datotek, nato pa gumb za iskanje izbere lokacijo, kjer bodo shranjeni nepakirani podatki. Potrdite izbiro s pritiskom na gumb "OK", nato pa samo počakamo na konec postopka ekstrakcije.

  Najmočnejši upravljavci datotek

  Obstaja še ena enako zanimiva in dostopna metoda, ki vam omogoča, da v celoti rešite problem, kako odpreti datoteko ZIP na Androidu. Sestavljen je iz uporabe posebnih upraviteljev datotek, ki imajo v svoji funkciji vnaprej nameščena orodja za delo z arhivi.
  Najmočnejši in najbolj priljubljeni programi vključujejo ES Explorer in Solid Explorer. Kot je razvidno iz imen, je to v splošnem navadni vodnik, vendar s precej nenavadnimi možnostmi. Tudi pri njihovi uporabi posebno znanje ni potrebno. Celoten proces razpakiranja se zmanjša samo na dejstvo, da, kot v prejšnjem primeru, izberete želeni arhiv, ga tapnete in naredite nekaj nadaljnjih operacij. Ugodnost je, da lahko arhiv preprosto odprete za ogled vsebine, na primer s pomočjo ES Zip Viewerja, vendar lahko uporabite posebnogumb za popolno pridobivanje informacij tako, da najprej označite vse objekte v imeniku arhiva. Ni treba posebej poudarjati, da morate določiti pot do mape, v kateri shranite datoteke iz arhiva, in potrdite svojo izbiro.

  Kaj dati?

  Kot je razvidno iz zgoraj navedenega, bo vprašanje, kako odpreti datoteko ZIP ali kakšen drug arhivski vsebnik na Androidu, enostavno. Škoda je, seveda, da v sistemu ni ustreznega orodja. Vendar, če namestite ustrezen program, dejanja dejansko ne bodo drugačna od tistega, kar mnogi od nas delajo na istem operacijskem sistemu Windows.
  Če govorimo o tem, kaj uporabiti, je vse v celoti odvisno od uporabnika (ki mu je bolj primeren). Če pa se temu vprašanju posvetite s praktičnega vidika, je priporočljivo, da namestite zgoraj omenjene upravitelje datotek. Prvič, v tem primeru vam ni treba namestiti arhivarja posebej, in drugič, dirigent sam lahko potrebuje več za različne namene. V isti aplikaciji ima ES Explorer tudi veliko dodatnih funkcij in modulov, ki vam omogočajo nadzor nad vsemi glavnimi sistemskimi parametri. Končno, če ponujene rešitve ne ustrezajo nekomu, ni nič lažjega kot priključitev naprave prek USB-ja na stacionarni računalnik ali prenosni računalnik in pridobivanje informacij z istimi sistemi Windows.

  Sorodne publikacije