Kako potiskati nogo na dno strani?

Naprave in velikosti zaslona, ​​ki določajo velikost okna brskalnika toliko, da je koda za pisanje, ki izpolnjuje vse aplikacije, problematična. Samo pritisnite nogo do dna strani, ki je sprejemljiva v idealnem primeru uporabe, vendar sta vsaj dve situaciji, ko je to skoraj nemogoče.

Prvič, ne samo zasloni tablet in pametnih telefonov omogočajo, da se fizični zaslon premakne virtualno. Okno fizične vidnosti - manj virtualnega okna zaslona, ​​iz katerega lahko premikate fizično. Drugič, kako stisniti nogo na dno strani (CSS pravila) je bolj ali manj jasno, kako spremeniti velikost samega brskalnika?


Absolutno in relativno pozicioniranje

Odločitev o nadzoru vseh koordinat in velikosti ni vedno primernejša, zlasti pri prikazovanju neprekinjenih vsebin. Rešitev je, da se vse na tok (različica nizov, ne pa tudi absolutnih blokov), ko je vsak naslednji element postavljen za prejšnjim in zato ni nobenih vrzeli ali težav z odbojem noge: vedno je na koncu dokumenta, vendar ni vedno "pritrjen" na dno okna brskalnika.
Konec toka ni na dnu strani. Noga je lahko spodaj, vendar jo pritisnite na dno okna brskalnika, CSS "ne bo dovolil." Obstajata dve možnosti premikanja spodnje meje okna brskalnika: gor in dol - po tem, ko je stran naložena v brskalnik. To je težava.
V večini primerov je noga s pravilom CSS "bottom"s poznejšimi pravili za umestitve, lahko klobuki, vsebina in noge podajajo želeno rešitev.
Toda ta odločitev bo enostavna. Ne bo upošteval veliko situacij.
Tradicionalni položaj stila za programiranje interneta "NE razumem, NE počni" zahteva, da ima razvijalec jasno strukturo strani, v procesu ni nobenih izračunov in odločitev, da pritisnete nogo na dno strani, lahko tako pustite.


Klasična rešitev problema s stopalami

Najlažji način za rešitev problema s prihodnostjo in na splošno z "izdelovanjem strani" je uporaba CMS (sistemov za upravljanje lokacij). Ni problema, kako potiskati nogo na dno strani, wordpress, drupal, magenta, 1c-bitrix in druge CMS "vem" in "delati" sami. V večini primerov razvijalec to počne. Z uporabo katerega koli nadzornega sistema se programer spremeni v upravitelja vsebine in preprosto izpolni predloge, upravlja postavitev informacij, konfigurira povezave. V svetu sodobnega popularnega CMS-a obstaja le en temeljni problem: področje specifične uporabe, interesi stranke in kvalifikacije izvajalca v zelo redkih primerih ustrezajo miselnosti skupine razvijalcev, kakršne koli, najbolj napredne, CMS. Bugs, luknje in problematična področja so vedno zaznana.

Internetna rešitev problema noge

V ozkih grlih pri programiranju sodobnih zanimivih lokacij postanejo razprave in rešitve v internetnem okolju. V kontekstu celotne rešitve na strani, kako potiskati nogo na dno strani, 4Metodo lahko najdemo zajamčeno in samo (!) Pod enim pravilom samo CSS.
Prodajalci zaradi neupravičenega in nerazumljivega razloga so se odločili, da je problem noge in splošna sestava strani - samo njihova pravica. Dinamika standardov HTML5 in CSS3 nakazuje, da se sintaksa in semantika hiperteksta razvije. Pojavijo se nove ideje in posodobijo stare. To je dobro, vendar stran ni HTML5 /CSS3, niti razvijalec s stranko. To je rešitev za pravi izziv v realnem svetovnem internetnem prostoru in aplikacijah (storitve, izdelki, ideje).

Okno brskalnika kot klasika žanra

Prehod iz besedila v grafiko več kot trideset let je temeljni koncept okna za vsak operacijski sistem. Os Windows in Apple ter prijazna družina yunikosoidov privlačna za okno vmesnik. Ideje za programiranje oken in razdelitev elementov HTML v bloke z absolutnim in relativnim pozicioniranjem povzročajo, da je problem pritiskanja na dno strani zelo preprost: ni vam treba potiskati noge in spodnje meje okna brskalnika spreminjati. Enostavnejše, ker brskalnik razume, kdaj njegova spodnja vrstica (državna vrstica) vsebuje informacije:
To ni odločitev, da potisnemo nogo na dno strani in da ni futer, ampak v tem primeru je jasno, da je bistvo fetherja, da pojasni okno brskalnika do želene zasnove. Vendar pa ta okoliščina ni povezana s kletvami strani, temveč le s funkcijo brskalnika. Vrstica stanja ni futer.

Dinamična rešitev z uporabo javascripta

Po prenosu strani brskalnikalahko zažene skript javascript, ki določa položaj elementov strani v skladu s trenutno velikostjo okna brskalnika. Ta rešitev seveda zagotovo postavi nogo na pravo mesto.
V tem primeru je odgovor na dogodek obremenitve nastavljen s funkcijo GoPage (), ki definira trenutne koordinate dive scLogo in jo postavi na pravo mesto. V primeru spreminjanja velikosti okna brskalnika se odziv nastavi s funkcijo scfChange.
Pri tem se koordinate elementa nadaljujejo s spreminjanjem velikosti okna brskalnika. Problem, kako potiskati nogo na dno strani, je nedvoumno določen. Element lahko povežete glede na katerokoli mejo okna. javascript deluje hitro in obiskovalec ne bo opazil, kako natančno je bilo opravljeno pozicioniranje predmetov: pravila CSS ali algoritem javascript. Rezultat te kode pri spreminjanju velikosti okna brskalnika:
Tukaj bo postavka z Googlovim napisom postavljena točno na pravo mesto ob vsakem spreminjanju okna brskalnika, vendar bo element z napisom isV pravilno prikazan le, ko se okno brskalnika spusti navzdol in je pravilen položaj desnega drsnika.

Optimalna rešitev za elemente pozicioniranja

Era statičnih strani je že dolgo pretekla. Z uporabo tehnologije AJAX, ko so elementi strani napolnjeni s pravimi informacijami glede na dejanja uporabnika, je resnično. Zamisel o tem, kdaj se stran oblikuje na let, je prihodnost.
Najboljši način za objavo informacij na stranine prikazuje, kaj je načrtoval razvijalec ali lastnik mesta. Če si ogledate spletno stran v očeh obiskovalca, ki je prišel z določenim namenom, je smiselno vsakič ponuditi mu točno to, kar pričakuje. To ni čudna ideja, kot se morda zdi. Če pa je obiskovalec delal na spletnem mestu in seja končala na določenem mestu na strani, bi bilo pametno, da bi naslednjo sejo začeli prav iz te določbe.
Rezultat dela in stanja obiskovalca (strani) na koncu zasedanja v piškotkih ali v podatkovni bazi na strežniku ni težko zapomniti. Ko se obiskovalec vrne, se lahko vrnete v shranjeno stanje, namesto da ustvarite izvirno stran spletnega mesta.

Sorodne publikacije