Kako ugotoviti, kateri gonilnik za omrežno kartico je potreben? Navodila in priporočila po korakih

Napaka lokalnega omrežja ali omrežja VPN je pogosto lahko posledica napačne izbire gonilnika omrežne kartice, ki se včasih imenuje tudi adapter. Težava je, da pri brezžičnem povezovanju ali povezovanju prek povezave Ethernet povezava morda ne bo delovala zaradi dejstva, da za ustrezno "železo" ni nameščena potrebna strojna programska oprema, ki vam omogoča inicializacijo naprave in njeno upravljanje. Več o tem, kako ugotoviti, kaj mora omrežni gonilnik prebrati v spodnjem gradivu. Vprašanje iskanja in namestitve tega, medtem ko mi puščamo ob strani in razumemo, zakaj je ta oprema potrebna in katere funkcije so ji dodeljene.


Kaj je omrežna kartica in zakaj je potrebna?

Začnimo z dejstvom, da lahko omrežno kartico kot opremo, ki zagotavlja ustrezno povezavo, uporabljamo na dva načina: za povezavo z lokalnim omrežjem ali za neposreden dostop do interneta (na primer z brezžično povezavo brez kabla ali z uporabo VPN). .
To je, če lahko rečemo, nekakšen adapter, ki omogoča dostop s katerega koli računalniškega terminala ali prenosnika na druge vire (računalnike v omrežju ali na internetu). Seveda, tako kot pri kateri koli drugi opremi, omrežni adapter potrebuje nekaj programske opreme, tako da jo sistem prepozna in lahko deluje sam. Pri vozniku se kliče naslednje. Ampak kakoUgotovite, kateri gonilniki so potrebni za omrežno kartico? Lahko vam ponudimo nekaj povsem enostavnih rešitev, o katerih bomo še razpravljali.


Kako ugotoviti, kateri omrežni gonilnik je potreben po klasični metodi?

Verjetno vam ni treba razlagati, da lahko vse nameščene naprave, pa naj gre za "železo", čeprav virtualno, vidite v standardnem upravljalniku, imenovanem "Device Manager". Pokličete ga lahko preko iste "nadzorne plošče", odseka za upravljanje ali prek konzole, tako da vnesete ukaz devmgmt.msc.
Tukaj je vprašanje, kako ugotoviti, kateri gonilnik za omrežno kartico je potrebno, najti nameščeno napravo in se sklicevati na lastnosti objekta prek menija PCM na izbirnih možnostih kartice. Običajno tudi ob prvi namestitvi sistem samodejno inicializira opremo in namesti gonilnike iz lastne baze podatkov. Ampak ona ne ve, kako posodobiti programsko opremo za upravljanje (to bo povedano kasneje). V tem primeru vprašanje o tem, kaj potrebuje gonilnik za omrežno kartico, ni vredno, saj ga operacijski sistem namesti sam. Druga stvar je, če je omrežna kartica nestandardna oprema, ki jo Windows sistemi ne podpirajo. V tem primeru operacijski sistem namesti najprimernejši, kot se zdi, gonilnik, ki morda ne deluje in se ne ujema z določeno napravo.

Kako ugotoviti, kateri gonilnik za omrežno kartico v imeniku Windows?

Pa poglejmo kajuporabnikom Windows. Kako ugotoviti, kateri gonilniki so potrebni za omrežno kartico? Preprosto preprosto!
V istem "upravitelju naprav" nastavite običajno posodobitev z ustrezno točko menija PCM ali prek lastnosti na zavihku gonilnika in poglejte, kaj vam bo sistem ponudil.
Ker bodo njegova dejanja skrita, nastavite iskanje gonilnikov na lokalnem računalniku, nato pa v "Čarovniku" in si lahko ogledate vrsto naprave in predlagano namestitev programske opreme. Toda, kot smo že razumeli, se morda ne bo vedno ujemala z izbrano napravo (na primer za virtualne vmesnike Teredo in Tunngle boste morda morali namestiti dodatna orodja za upravljanje).

Programi za namestitev programske opreme za nadzor

Da bi bilo stvari preprostejše, je veliko bolje uporabiti programe, ki vsebujejo imenike, ki ne vsebujejo vseh znanih naprav (seveda s svojimi vozniki).
Najbolj priljubljen paket je rešitev DriverPack. Njegova baza podatkov je veliko širša od podobnega imenika Windows. Torej, tukaj je vprašanje, kako ugotoviti, kateri gonilnik omrežne kartice je potreben v vsakem primeru, ni vredno. Program, ko dostopa do njega, sam namesti programsko opremo in jo tudi posodablja na najnovejšo različico (seveda, to zahteva neprekinjeno povezavo z internetom).

Uporaba identifikatorjev

Oglejmo si, kako izbrati omrežnega gonilnika, če zgoraj navedena sredstva niso na voljo. To je storjeno absolutno in na način, o kateremnavadni uporabniki sploh ne vedo.
Za začetek uporabite isti upravitelj naprav. Uporabite PCM na omrežni kartici in pojdite na seznam lastnosti. Nato uporabite kartico s podatki in s spustnega seznama spodaj izberite ID opreme. Najdaljša vrstica, ki vsebuje identifikatorje DEV in VEN, bo v celoti vsebovala informacije o napravi. Nato v vprašanju, kako ugotoviti, kateri omrežni gonilnik je potreben, je treba uporabiti eno samo rešitev - pojdite na specializirano spletno stran z gonilniki, poiščite določeno linijo, prenesite programsko opremo in jo namestite sami.
Opomba: Če ima namestitvena distribucija obliko EXE, jo morate zagnati kot skrbnika. V primeru INF datoteke se namestitev izbere prek PCM. In v primeru nezmožnosti namestitve, ko sistem obvesti, da je namestitev na ta način nemogoča, je treba določiti sistem lokacije datoteke s standardno posodobitvijo.

Namestitev spletnih gonilnikov za prenosne računalnike

Vprašanje, kako ugotoviti, kateri omrežni gonilnik, ki ga potrebujete s prenosnimi računalniki, je še lažje rešiti. Skoraj vsi proizvajalci imajo na internetu svoje spletne strani s spletnimi testnimi sistemi ali povezavami s podporo strankam.
Pojdite na ustrezen vir, zaženite preverjanje in poglejte rezultat. Nato morate dati soglasje za namestitev manjkajočega gonilnika in to je do konca.

Kaj storiti, če voznik neje nameščen?

Kaj pa, če voznik ni nameščen v nobenem od opisanih primerov? Vzrok je lahko toliko, kolikor želite. Najverjetneje izbrana programska oprema ni odgovorna, sistem je bil izpostavljen virusnemu napadu. Oprema ima fizične težave. Za začetek, vsaj preizkusite sistem za prisotnost virusov, za to pa uporabite prenosno programsko opremo za skeniranje. Če je težava globlja, prenesite Kaspersky Rescue Disk iz izmenljivega medija in preverite sistem pred začetkom. Če to ne pomaga, se vrnite na samoizbrano točko države.

Popolna avtomatizacija

Vendar so to vse konvencije. Ker je ključno vprašanje gonilniki, je vredno uporabiti avtomatizirana sredstva za njihovo posodabljanje.
Eden od teh je gonilnik. Po namestitvi se bo program zagnal in poiskal zastarele gonilnike in jih pozval, naj si opomore. Potrdite namestitev in naknadno ponovno zagon računalniške naprave. Manjkajoči ali nadgrajeni gonilniki bodo nameščeni za vse, ne da bi pri tem izključili naprave, ki so prisotne v sistemu.

Kakšen je rezultat?

Če naredite nekaj sklepov o tem, kako rešiti težave z gonilniki, vam priporočamo, da se takoj obrnete na samodejne programe za posodobitev gonilnikov, saj se nanašajo le na mesta proizvajalca strojne opreme, namestijo najnovejše različice in izključijo prodor virusov in vohunskih programov.Toda taki izdelki programske opreme niso vedno sposobni najti potrebne programske opreme. V tem primeru boste morali uporabiti zgornje identifikatorje. In to je popolnoma enaka metoda, ki vam omogoča, da najdete ustrezne gonilnike za določeno napravo. Deluje v sto odstotkih primerov.

Sorodne publikacije