Kako namestiti DLL-je: nekaj preprostih metod

Za pravilno delovanje različnih vrst programske opreme je zelo pogosto potrebno prenesti iz interneta dodatne dinamične DLL-je, ki ne obstajajo sami, temveč v procesu izvajanja aplikacij, naloženih v RAM. Njihova odsotnost lahko povzroči resne napake. To velja za programe, ki jih je namestil uporabnik, in za sistemske komponente. O tem, kako namestiti DLL-je, ki jih mora poznati vsaka malo zlonamerna oseba. Kot najpogosteje uporabljene rešitve lahko predlagate tri osnovne metode, o katerih bomo podrobneje razpravljali.

Kje namestiti DLL datoteke?

Začnimo s tem, kar je dejansko tako imenovani proces namestitve. Vključuje dva glavna koraka: kopiranje dinamične knjižnice na posebno mesto na sistemskem pogonu in nadaljnjo registracijo datoteke, tako da jo operacijski sistem lahko prepozna in izvede nadaljnje operacije za zagon v RAM-u ali raztovarjanje iz njega po delu določene aplikacije. Takoj upoštevajte, da registracija ni potrebna za vse prenose iz internetne knjižnice. Včasih je dovolj, da jih preprosto kopirate na pravo mesto. Kaj pa? Vse je odvisno od bit operacijskega sistema.


32-bitna arhitektura Windows uporablja imenik System32 za oba 64-bitna sistema - SysWOW64 (obe mapiso v korenskem imeniku sistema Windows na disku C). Ugotovite, da je bit nameščenega OS lahko preprosto zaradi lastnosti računalnika.

Kako namestiti datoteko DLL na Windows 7 ali katero koli drugo različico z najlažjo metodo?

Zdaj pa gremo naravnost do namestitve. Za njegovo izvajanje v operacijskem sistemu Windows je na voljo posebna sistemska komponenta regsvr32.exe - program, ki jih namestite z registracijo. Mimogrede, lahko se uporablja za druge vrste objektov, ki imajo težave, povezane s pojavom sporočil, da niso registrirana v sistemu. Toda kako namestiti DLL-je na Windows? V ta namen lahko izkoristite vse znane zagonske menije programov "Run". Preprosto zapiše ukaz za registracijo z imenom datoteke s pripono. Če ta metoda ne deluje in sistem izda napako, se po določitvi glavnega orodja vnese celotna pot datoteke.


Na primer, imate knjižnico msvcp110.dll. v prvem primeru ukaz za registracijo izgleda takole: "regsvr32.exe msvcp110.dll", v drugem - "regsvr32.exe iz: /Windows/System32/msvcp110.dll" za 32-bitne sisteme ali "regsvr32.exe iz: /Windows /SysWOW64 /msvcp110.dll "za 64-bitne sisteme. (vsi ukazi se vnesejo brez narekovajev).

Registracija v ukazni vrstici

Ko govorimo o namestitvi DLL-jev, lahko v sistemih Windows uporabite drugačno metodo, ki pomeni uporabo iste komponente registracije, vendar je že preklicana v ukazni vrstici. Pravzaprav je rezultat enak.
Razlika je, kot je že jasno, le v tem, kar se sprva imenujeTo je ukazna konzola (nujno s skrbniškimi pravicami), ki predpisuje enake kombinacije, vendar z navedbo celotne poti.

Odpiranje datoteke s programom

Če se odločite za namestitev DLL-jev, lahko sledite.
Če želite izvesti potrebno operacijo, morate najprej s pomočjo PCM poklicati kontekstni meni, izberite možnost "Odpri s pomočjo" in nato prek gumba Prebrskaj ali za iskanje programov v računalniku pojdite v imenik System32 in podajte aplikacijo regsvr32.exe.
Opomba: pri uporabi vseh treh predlaganih možnosti, ko je registracija dinamičnih knjižnic obvezna, je potreben popoln ponovni zagon računalnika, saj brez njega sistemski registrirani objekt po postopku še vedno ni prepoznan.

Tipične napake pri registraciji

Torej, kako namestiti DLL-je, so bile razvrščene. Zdaj nekaj besed o najpogostejših napakah, ki se lahko pojavijo po izvrševanju ukazov. Pogosto so takšne situacije posledica dejstva, da knjižnice ne zahtevajo registracije ali so že registrirane v sistemu, ali pa so prenesene datoteke pokvarjene ali pa praviloma nimajo nobene povezave z dinamičnimi komponentami. Slednje je posledica penetracije v sistem virusov, ki se lahko prekrijejo s komponentami sistema. Prav tako so izvirne knjižnice, prenesene iz vprašljivih virov, morda že okužene z virusi, kar povzroči protivirusni program, ko jih poskuša kopirati na trdi disk ali jih shraniti v procesu.prenos lahko izbrišete brez opozorila.

Nekaj ​​besed na koncu

Še vedno je treba dati nekaj dobrih nasvetov o postopku registracije. Najprej bodite pozorni na bitno hitrost sistema. Prenesena datoteka mora imeti iste bitne slike. Ustrezno zapišite datoteke na zgoraj navedenih lokacijah. V nasprotnem primeru ne bo prišlo do registracije. Če morate za vsako transakcijo nastaviti skrbniške pravice, se prepričajte, da se strinjate. Če prenašate knjižnice s posodobitvami, prenesite najnovejšo in trenutno različico datoteke. Tako boste prihranili vse vrste konfliktov med nameščenimi programi, dodatno jih namestijo komponente. Nazadnje, če so zahtevane datoteke še vedno prenesene iz sumljivega vira in njihovo kopiranje v sistemsko particijo, na primer, iz bliskovnega pogona, najprej preverite, ali obstajajo virusi s standardno protivirusno ukazno vrstico, vgrajeno v meni PCM Explorerja.

Sorodne publikacije