Fiat 600 - monopol z italijanskim okusom

Sodobni avtomobilski trg najverjetneje ne bo imenovan monopoliziran, saj veliko število proizvajalcev ustvarja konkurenčno okolje. Vendar to ni povsod, na primer, v Italiji je znamka avtomobilov "Fiat" še vedno "odločujoča". Od trenutka ustanovitve je podjetje želelo postati prvak na trgu, ki je sčasoma uspelo.

Nekaj ​​zgodovine

Italijansko podjetje Fiat je leta 1899 registriral skupina ambicioznih vlagateljev. Leta 1902 je Giovanni Anniele postal vodja industrijskega podjetja. Odločili so se za strogo disciplino in disciplino. Blagovna znamka avtomobilske znamke je uporabila izkušnjo Henryja Forda - to je linija za montažo avtomobila. Prva svetovna vojna je prisilila preiti na proizvodnjo tankov in letal. Nespremenljiv vodja Anjlye nadaljuje z delom do padca Mussolinijevega režima, leta 1945 pa je bil odstranjen s položaja fašističnega sostorilca.


Leta 1966 so sovjetski strani zagotovili Lend-Lys v obliki postavitve Fiat 124 (VAZ 2101). Tri leta kasneje je delniška družba pridobila nadzor nad blagovno znamko Lancia, leta 1980 pa je Fiat postal edini lastnik italijanskega trga, ki je prevzel Autobianchi, Ferrari, Maserati, Alfa Romeo. V dvajsetih letih se blagovna znamka srečuje z vzponi in padci, padajočimi stopnjami razvoja in tudi investicijski razcvet je nekoliko zmanjšan. Izgube družbe v letu 2009 so znašale več kot 800 milijonov evrov.

Fiat 600 - Kompaktno staro utrjevanje

Hatchback s tremi vrati je postal eden najbolj uspešnih v zgodovini italijanske avtomobilske industrije. V priljubljenih pesmih so mali avtomobili označeni kot "skrivnost"simbol Italije v teh letih. Od leta 1955 do 1969 je bilo izpuščenih več kot 2.600.000 enot, ki so se razhajale preko ozemlja starega sveta in Latinske Amerike, zlasti Argentine.
Skrivnost uspeha je dovolj preprosta: dobra zasnova, močna tehnična osnova in cenovno ugodna politika.
V novem tisočletju je bil model prenovljen, slednji je bil datiran leta 2006, nekaj let kasneje pa je bil avtomobil prekinjen. Da bi zagotovili priljubljenost Fiata 600, morate temeljito preučiti njegovo notranjost, zunanjost in specifikacije.

Videz

Kompaktni model je značilen za avtomobile svojega obdobja: nagnjena streha, "stisnjeni" elementi žarometov, vogali vetrobranskega stekla. To je bil prvi avtomobil z zadnjo postavitvijo motorja. Ta funkcija je odtisnjena na zasnovi štirikolesnika. Proizvajalec Fiat 600 je ponudil dodatno možnost v obliki edinstvenih barv na karoseriji, kolesnih kolutih, spremembah notranje opreme.

Notranja notranjost

V vozniku čaka lakonsko oblikovanje, protja naslonjači in zaščita pred gorečimi sončnimi žarki. Instrumentna plošča izgleda nezahtevno, kakovost konstrukcijskih elementov ni vprašljiva. "Fiat 600" je bil podvržen večkratnim spremembam, ki so se dotaknile in notranjosti:
 • zamenjalo tovorno kolo;
 • spremenjen material za oblazinjenje;
 • za sprednjo ploščo uporabljamo plastiko nizke kakovosti.
 • Specifikacije

  Model 1955 je imel širok razpon motorjev. Mali avtomobili tega časa so se razlikovaliNeznatna teža, tako da je bila dinamika "na ravni": 09 litrov - moč enote je bila 39 litrov. z pri 65 "newtonih" navora. Prvi "sto" loput je zadel v 18 sekundah. Mejna hitrost - 140 km /h, povprečna poraba goriva - 6 litrov na 100 km. 11 SPI - prisotnost 54 "konjev" in 5500 vrtljajev na minuto je to možnost uvrstila med najboljše. Maksimalna hitrost se je povečala na 150 in na "sto" "Fiat 600" pospešila v 148 sekundah. Ta motor zagotavlja najboljše dinamične zmogljivosti pri nizki porabi goriva.
  11 MPI - enak prejšnjemu primeru, zmaga v trenutku navora. Vsi motorji so delali pod nadzorom 5-stopenjske mehanike. Športna oprema je imela nižje prestavno razmerje. Vzmetenje je bilo sestavljeno iz sprednjih stebrov MacPhersona in vzmeti tipa vijaka od zadaj. Stroški popravila teh komponent niso presegli trenutnega denarja in 5000 rubljev. Zanimivo je, da so inženirji pri Fiat 600 uspeli razviti tehnološko naprednejše vozilo svojega časa.

  Priljubljene možnosti

  Za Fiat 600 Seicento (pozneje imenovano) je značilna raznolikost možnosti opremljanja:
 • S - standardna opcija, odbijači barvani v barvi karoserije;
 • SX - električna okna, centralna ključavnica je bila dodana zgoraj;
 • Hobby - motor SPI 11, voznikova zračna blazina;
 • Citymatic - avtomatsko spenjanje in recikliranje standardnega motorja;
 • Krtača - dvobarvna barva delov telesa;
 • Pojdi! - Dodan avdio sistem in panoramska streha.
 • Prednosti in slabosti modela

  GlasovaliZgornje značilnosti Fiat 600 dajejo pravico razlikovati tako pozitivne kot negativne strani avtomobila:
 • kompaktna je odlična za skalnate džungle zaradi nizke porabe goriva;
 • majhne dimenzije so izravnane z dinamiko pogonskih enot;
 • prosti prostor v kabini bo zadostoval za 4 osebe povprečnega kompleksa;
 • Prtljažni prostor ni primeren za velike stvari, ampak za shranjevanje nakupov - skupaj;
 • Telo je precej krhko, v nujnem primeru ni vredno upati na njegovo celovitost;
 • antikorozijski premaz jamči trajnost delov telesa;
 • poceni popravila in izkoriščanje - posebnosti avtomobilov.
 • Namesto zaključka

  Zanimivo je, da je bila zamisel italijanske blagovne znamke razvoj športa, saj so bili dirkalni modeli zgrajeni na podlagi samega Seicenta. Inženirji iz Abartha so razvili majhne coupe 750 dinamične značilnosti, ki so prinesle na ducate zmag na različnih tekmovalnih tekmovanjih, italijanska ekipa pa je postala zmagovalka evropskega prvenstva v svojem razredu. Italijani so uspeli ustvariti edinstven avto, Fiat 600. Njegove značilnosti kažejo na visoko tehnologijo in zanesljivost modela. Nadaljnji razvoj avtomobilske industrije starega sveta je bil izveden s pogledom na legendarni rezultat monopolističnega stroja.

  Sorodne publikacije