Fujifilm Instax 210: opis, specifikacije in pregledi

Ne boste več morali zapravljati fotografiranega materiala v laboratoriju in počakati, da ga natisnete. Fotoaparat Fujifilm Instax 210 je pred vami. Kartuše, ki se uporabljajo za ustvarjanje takojšnjih profesionalnih fotografij, kar daje živahne in jasne slike. Za fotografiranje je dovolj, da izberete okvir skozi iskalo, pritisnete sprožilec in očarate način prikaza slike na praznem listu. To bo zagotovo pritegnilo pozornost drugih, ki bodo navdušeni nad zanimivim procesom. To je mogoče videti le redko.


Danes ima vsakdo dostop do kamere ali pametnega telefona. Vsakdo je tako navajen, da vidi fotografije na zaslonu, da bo naprava, iz katere bo končni posnetek edinstven in impresiven. Največja ovira za posedovanje tako velike naprave je njena cena. Kamera stane veliko več kot Polaroid v komisiji.

Zgodovina modela

V času, ko je Polaroid zavzel trg za takojšnjo fotografijo, se je Kodak odločil, da se poskuša oblikovati svojo linijo kamer te vrste. Polaroid je vložil tožbo in začela se je patentna vojna, ki bi povzročila, da bi celo Samsung z Appleom zardeval. Ko je bilo vse narejeno, je bilo Kodaku naročeno, da zapre filmsko produkcijo za takojšnjo fotografijo, ki je pustila na tisoče kamer iz potrošnega materiala. Polaroid je prejel rekordno nadomestilo in ohranil monopol na trgu.


Fujifilm je šel nekoliko drugače. Tam so se odločili, da pridobijo licenco za nekatere Polaroid patente, da bi ustvarili svojo lastno proizvodnjo. Družba ni dosegla rezultatov vodilnega trga, leta 2013, ko je "Polaroid" dejansko prenehal obstajati, je Fuji še naprej vestno izpuščal Instaxovo kamero.

Foto material

Ta pregled je namenjen fotoaparatu Fujifilm Instax 210, vendar je nemogoče obiti vprašanje potrošnega materiala, ki ga uporabljajo. Film Instax Wide Format je neverjeten, trajen, z lepimi barvami, skoraj kot pravi Polaroid. Nekateri uporabniki pa menijo, da so barve dolgočasne in da prevladuje modri odtenek. Fotografije so lepe, z zelo malo pomanjkljivosti. Film Fuji Instax Wide Format je kakovosten in zanesljiv za poročne fotografe in ljudi, ki potrebujejo fizično podobo, ki jo lahko dolgo časa shrani. Zato so ga mnogi izbrali kot zamenjavo za Polaroid.
Zato so potrošni material odlični, toda kaj je kamera, v kateri se uporabljajo? To je povsem druga zgodba. Fujifilm Instax 210 - neroden, poceni in nesmiseln videz, čisto funkcionalna kamera. To je cena, ki jo želite plačati z uporabo popolnega Fuji filma, ki lahko nekoga prisili, da se vrne v svoj udoben Polaroid.

Ergonomija

Uporabniki se skoraj vedno pritožujejo zaradi pomanjkanja številnih funkcionalnosti v potrošniških komorah Polaroid, zlasti pri bliskavici. Fujifilm Instax 210 ponuja veliko funkcionalnost, ki pa ni zelo uspešna. Najprej so vsi kontrolni gumbi na stranski površiniprostor, ki ga uporabnik ne vidi zaradi dejstva, da je že zaseden z rokami. Nekateri lahko trdijo, da je to storjeno za nadzor fotoaparata na dotik. Toda vse je v tem, da je na voljo LCD zaslon, ki odraža, kaj fotoaparat trenutno dela. To je nerodno, nepraktično in noro.
Še huje, zaslon mora stalno gledati. Vsakič, ko je fotoaparat vklopljen, se objektiv potisne naprej in makro način je privzeto vklopljen. Toda zakaj? Glede na povratne informacije uporabnikov, so pokvarili veliko fotografij, pozabili pa so klikniti stikalo na goriščno razdaljo 3 m do neskončnosti. Ne moremo samo pustiti fotoaparata v tem stanju, saj je leča še vedno odprta in se lahko zlahka poškoduje. Lastniki priporočajo pisanje opomnika na hrbtni strani fotoaparata, da morate ob vsakem vklopu preklopiti goriščno razdaljo.

Krmilni elementi

Druge kontrole vključujejo stikalo za osvetlitev s tremi položaji in gumb za vklop /izklop bliskavice. Glede na povratne informacije lastnika je zadnja funkcija, čeprav nujna, brez pomena, saj če fotoaparat verjame, da mora biti bliskavica aktivirana, jo bo uporabila ne glede na željo fotografa. Namestitev svetlega, normalnega in temnega okvirja deluje gladko, vendar je na zaslonu zelo težko videti, kaj je trenutno nastavljeno, saj je indikacija izdelana z majhnimi temnimi trikotniki. Na srečo se sprožilec nahaja na drugi strani fotoaparata. Velika in lepa jenameščena na lepo oblikovan ročaj. Fujifilm Instax 210 kartuše je enostavno vstaviti na hrbtni strani. Po osvetlitvi se fotografija prikaže od zgoraj in fotoaparat zveni kot prenosni videorekorder.

Optika in osvetlitev

Objektiv ni slab, po mnenju uporabnikov pa bi bilo bolje, če bi pokrival celotno območje ostrenja brez preklapljanja med makro in normalnim načinom. Če fotoaparat ni bil nastavljen za makro snemanje vsakič, ko ga vklopite, bi bilo veliko bolje.
Inženirji Fuji so morda predlagali, da je fotografiranje blizu dosega prednost, saj se krajinska fotografija in bliskavica tukaj slabo izvaja. Osvetlitev ozadja ni dovolj svetla in je primerna samo za bližnje predmete. Če se uporablja v sobi ali na daljavo, potem ne bo nobenega učinka. V temi fotoaparat nastavi hitrost zaklopa samo za bliskavico (tudi če jo želi uporabnik izklopiti), fotografije pa ostanejo temne. To je zelo razočaranje in naredi fotoaparat neuporaben pri fotografiranju v zaprtih prostorih. Na ulici z dobro razsvetljavo, je izpostavljenost pravilno določena, slike so jasne in brez napak.

Iskalo

Poleg tega je vredno omeniti, da se iskalo Fujifilm Instax 210 nahaja dovolj daleč od objektiva, zato ne pričakujte, da bo prikazal dejanske meje okvirja. Ni fotoaparatov z ogledali Fuji Instax, zato boste morali s tem stanjem odstopiti. Zaradi nenavadnega položaja iskala ga uporabnik nenehno išče, vendar s prakso,To bi najbrž šlo skozi.

Fujifilm Instax 210: Design Review

V primerjavi z Instax 210, so celo najcenejše Polaroid kamere videti prefinjeno. Ohišje je izdelano iz poceni plastike, kar daje fotoaparatu videz igrače. Največji napačni izračun je pokrov baterije, ki komajda drži ven, daje grozno tresk pri odpiranju in zapiranju in ni zelo zanesljiv. To je preprosta stvar, ki daje vtis, da je bila celotna kamera ustvarjena v naglici.
Dimenzije Fujifilm Instax 210 Black so ogromne. Polaroidne kamere niso majhne, ​​vendar so v primerjavi s tem modelom videti majhne. Razlog za to je način vstavljanja kartuše v fotoaparat. "Polaroid" uporablja ogledala, ki omogočajo, da je potrošni material na dnu bloka, zato ima kompaktno ohišje. Fuji je bolj kot velika ploščata jed. Kartuša se nahaja neposredno za objektivom, ki jo morate pritisniti, ko je naprava vklopljena. Obseg proizvajalcev fotoaparatov je enak, vendar Instax 210 izgleda bolj impresivno in težje ga je obravnavati.

Polaroid ali Fuji?

Tukaj je vprašanje. Kaj je boljše - vzemite stari Polaroid fotoaparat in (in pogosto negotovo) Nezmožen Proj film ali drag Instax 210 s potrošnim materialom Fuji? Vse je odvisno od tega, zakaj je potrebno. Fuji je bolj primeren za poročne fotografe ali novinarje, ki potrebujejo zanesljivost. Impossible Project je preprosto preveč nepredvidljiv, da bi se zanašal nanj, stare kamere Polaroid pa zaradi svoje starosti nenehno propadajo. Vendar pa jih bo umetnik ali amater z velikim veseljem in radovednostjo uporabil. Te kamere so boljergonomsko kot Fujifilm Instax Wide 210 in ga je mogoče vložiti v vrhunske zrcalne modele za maksimalno kakovost slike. Poleg tega je nepredvidljiva narava projekta Impossible Project za nekatere uporabnike glavni razlog, zakaj so na splošno povezani s takojšnjo fotografijo. V svetu Instagrama in poceni digitalnih imitacij morate imeti dober trud, da porabite čas in denar, ki zahteva to tehnologijo.

Sorodne publikacije