Pametni telefon iPhone 5S: specifikacije

Že prej je bilo rečeno, da so vsi pametni telefoni Apple vodilni. Vendar to ne pomeni, da je vsak model brezhiben. V tem članku moramo razumeti značilnosti in specifikacije Apple iPhone 5S. Pametni telefon je prišel v prodajo leta 2013. Obstaja nadgrajena različica "petih". Razlike, na prvi pogled, niso toliko, ampak razvijalci so naredili veliko delo, kar spremembe ne samo v zunanji design, ampak tudi v notranji "polnjenje." Kaj preseneča ta model z blagovno znamko "jabolko"? Zainteresirani uporabniki osnovne specifikacije za iPhone 5S. To je nov procesor, različica operacijskega sistema, napredni fotoaparat in seveda Touch ID ali z drugimi besedami bralnik prstnih odtisov, vgrajen v gumb Home.
Strojna "polnjenje"

Ta pametni telefon je prvi, v katerem razvijalci uvedejo 64-vrstični sistem. Chip A7 deluje na dveh računalniških modulih. Največja oznaka hitrosti doseže mejo 1300 MHz. Dober dodatek je RAM, z zmogljivostjo enega gigabajta. S takšnim polnjenjem lahko pametni telefon obvladuje vse naloge. Programi, ki zahtevajo velike vire, se odprejo hitro in gladko, sistem se zruši in zamrznejo. V tem parametru je blagovna znamka "jabolka", kot vedno, ostala na višini. Mimogrede, upoštevajte, da nekateri kitajski procesorji, ki temeljijo na štirih ali več jedrih, ne morejo zagotoviti podobnih rezultatov. Glavni razlog za to je optimizacija platforme, vendar v temAppleova merila ostanejo izven konkurence, saj nenehno izboljšujejo blagovno znamko operacijskega sistema iOS.


Količino notranjega pomnilnika, ki opisuje tehnične značilnosti, ni mogoče prezreti. iPhone 5S 16 Gb - različica "junior". Seveda je iz imena že jasno, da je proizvajalec integriral 16-gigabajtni repozitorij za namestitev programske opreme in drugih datotek. Povprečna različica je že 32 GB. Toda za zahtevnega uporabnika so razvijalci izdali spremembo 64 GB notranjega pomnilnika. Po obsegu ROM priporočamo, da jemlje resno, upoštevajoč vse nianse, saj proizvajalec ne podpira uporabe flash kartic, zato ni mogoče dodatno razširiti skladišča.

iPhone 5S: specifikacije zaslona

Priročnost uporabe pametnega telefona je odvisna od številnih kazalnikov. Vendar pa je glavna stvar, ki jo lahko upoštevamo značilnosti zaslona. V modelu s indeksom 5S se ne razlikuje od predhodnika. Njena diagonala je ostala na isti ravni - 4 palca. Na prvi pogled se lahko zdi, da je zaslon majhen, vendar situacija rešuje visoko dovzetnost. Gostota pikslov na palec je na primer 326 ppi. Upoštevajte, da je to precej visoka številka. Vrsta zaslona je IPS LCD, Retina. Slika se predvaja na zaslonu odlične kakovosti. Visoka podrobnost, odlična barva (sijoča ​​paleta sočna in svetla), svetlost je dovolj tudi pri delu pod svetlimi žarki sonca. In, seveda, opisuje iPhone 5S specifikacije, morate določiti ločljivost zaslona, ​​ki sestavlja1136 x 640 px, kar nedvomno zasluži spoštovanje.

Značilnosti kamer

Čeprav se ločljivost glavne kamere ne razlikuje od njegove predhodnice, pa razvijalci še niso prešli na značilnosti. IPhone 5S je prejel matrico z povečano velikostjo slikovnih pik in manjšo vrednostjo zaslonke. Pri slednjem gre za f /2.2. Seveda lahko spreminjanje parametrov omogoča bistveno izboljšanje kakovosti slik, tudi v slabih svetlobnih pogojih. Za podrobne in jasne nočne fotografije so razvijalci namestili dvojno bliskavico True Tone. O prednji kameri lahko rečemo eno - njegova ločljivost je le 12 MP. Seveda lahko to storite, vendar se vam ni treba zanašati na visoko kakovost.

Avtonomija

Nič manj pomembna točka specifikacij iPhone 5S je življenjska doba baterije. V pametnem telefonu je nameščena baterija 1560 MAG. Kemična sestava je litijev polimer. Vrsta gradnje - ne odstranljiva. Akumulatorska baterija zagotavlja zadovoljive rezultate. Na primer, v stanju pripravljenosti bo naprava trajala do 250 ur brez ponovnega polnjenja.Če je interakcija s pripomočkom omejena na povprečno stopnjo obremenitve, lahko varno računate na 24-urno delo, potem pa boste morali povezati napravo preko polnilnika v omrežje.

Primerjava iPhone 5S in 6S

Tehnične značilnosti teh modelov niso zelo točne, saj so bile izdane z razliko dveh let. Razvoj mobilne industrije se nenehno izboljšuje, zato je model 6S veliko bolje opremljen. Na primer,primerjajte zaslone Velikost njihove diagonale je 4? proti 47? v korist slednje. V skladu s tem je šesta sprememba povečala ločljivost (1334 x 750 slikovnih pik), vendar je gostota ostala enaka. Spremembe so se dotaknile strojne opreme strojne opreme.
Procesor iPhone 5S A7 je bil nadomeščen z A9 z večjo zmogljivostjo. Povišan za natanko polovico RAM-a v 6S. Tudi v modelski liniji je bila modifikacija z vgrajenim pomnilnikom 128 GB, vendar je iz različice na 32 GB proizvajalec zavrnil. Razvijalci so povečali ločljivost kamer. Peta generacija je bila opremljena z 8 in 12 megapikselnimi matrikami, v šestem pa 12 in 5 MP. In, seveda, pri primerjavi teh dveh pripomočkov je treba paziti na zmogljivost baterij. V napravi iPhone 6S se je povečala za 155 MAG-ov, vendar je bila pri delu praktično nespremenjena (rezultati testov so enaki).

Sorodne publikacije