D-Link Dir-615: pregledi, navodila za konfiguracijo po korakih

Mnenja D-Link DIR-615 se nanaša na vrsto cenovno dostopnih, funkcionalnih in zanesljivih usmerjevalnikov. O njegovem kitingu, specializaciji, uglaševanju in preverjanju uspešnosti bomo podrobneje razpravljali kasneje. Poleg tega bodo podane njegove prednosti in slabosti. Naslednje informacije so najbolj zanimive za uporabnike, ki izberejo usmerjevalnik za svoje potrebe. Ta material jim bo omogočil selektivno izbiro pri organizaciji računalniškega omrežja.

Namen

Mnenja D-Link DIR-615 je postavljen kot začetna omrežna naprava. Ima dovolj "skromnih" tehničnih parametrov in cenovno dostopnih vrednosti. Glavno področje uporabe tega usmerjevalnika - majhno računalniško omrežje, ki vključuje ne več kot 8 računalniških naprav. Najpogosteje se preklapljajo z brezžičnim signalom Wi-Fi. Vendar pa obstaja tudi možnost povezovanja z uporabo zvit par. V tem primeru število klicnih naprav ne sme biti več kot štiri.


Najbolje je, da uporabite takšen usmerjevalnik za organizacijo vašega domačega računalniškega omrežja. Lahko pa ga uspešno uporabimo tudi v majhni pisarni. To sta dva glavna primera, v katerih aplikacija najde model usmerjevalnika, ki je bil upoštevan v tem pregledu.

Paket

Popoln seznam pošiljk, tako kot za vstopni usmerjevalnik, na usmerjevalniku D-Link DIR-615. Mnenja so osredotočena naker je proizvajalec vključil vse glavne elemente za začetni zagon računalniškega omrežja. Najprej vključuje usmerjevalnik z dvema fiksnima antenama. Poleg tega je proizvajalec vklopil napajalnik, en meter ukrivljenega sukanega para za začetno nastavitev omrežne naprave in CD. Na digitalnih medijih lahko najdete vso programsko opremo in dokumentacijo, ki je potrebna za konfiguriranje usmerjevalnika v elektronski obliki. Celotno navodilo za uporabo je dopolnjeno z ločeno knjigo in garancijsko kartico. Takšen popoln sklop je značilen za proračunske usmerjevalnike doslej. Ima vse, kar potrebujete za začetno namestitev te naprave in njeno nadaljnje delovanje.


Osnovni parametri

D-Link DIR-615 je precej dober, kot pri proračunski omrežni napravi. Ocene so označene kot "tipične". Če se želite povezati s ponudnikom opreme, ima ta usmerjevalnik ena vrata WAN. To je standardni RJ-45 rumeni konektor. Obstajajo tudi štiri podobna pristanišča, vendar že črna. Njihov cilj je vodilni del računalniškega omrežja. Kot smo že omenili, je usmerjevalnik opremljen z dvema antenama. Dobiček vsakega od njih je 5 dB. To pomeni, da v višini, ki vam omogoča, da že dobite 10 dB. Zato je v tem modelu usmerjevalnika bistveno povečal obseg brezžičnega omrežja WI-Fi, ki je v najbolj ugodnih okoliščinah lahko do 10 metrov.
Edina pomembna pomanjkljivost obravnavane omrežne naprave je pomanjkanje USB vrat. Zato, da se povežete z njo modem s podporo tehnologije 4G in zaradi tega, da ustvarite rezervno različico pridobivanja informacij iz interneta je nemogoče. Izhodna napetost celotnega napajanja je 12 V. Hkrati je njegov maksimalni tok omejen na 05 A. Zato lahko največja poraba energije te naprave doseže le 6 W. Vse to kaže na visoko raven energetske učinkovitosti te spremembe usmerjevalnika.

Pred namestitvijo

Nekatere informacije je treba pojasniti pred začetkom zamenjave in konfiguracije usmerjevalnikov D-Link DIR-615 N300. Preglede odlikuje vrsta povezave s ponudnikom opreme. Zato v sklenjenem sporazumu o odobritvi dostopa do interneta navedite vrsto povezave. To je lahko na primer L2TP ali PPPoE. Prav tako morate ugotoviti vrsto naslavljanja, ki jo uporablja ponudnik. Lahko je statična ali dinamična. Če se uporablja fiksno naslavljanje, je treba ugotoviti vrednost, ki jo je treba napisati na usmerjevalnik, da se vzpostavi povezava z opremo ponudnika. Poleg tega je potrebno najti uporabniško ime in geslo. Vsak ponudnik ne uporablja te metode identifikacije, v nekaterih primerih pa se uporablja. Te informacije lahko najdete tudi v pogodbi s ponudnikom. Vse podatke, ki bodo morda potrebni med postopkom nastavitve usmerjevalnika, priporočamo, da jih zapišete na posebnem listu in postavite poleg računalnika.

Izberite mesto namestitve. Priporočila

Prvi pomemben korak je izbrati lokacijo D-Link DIR-615 T4. Mnenja hkrati poudarjajo dejstvo, da lahko zaradi pravilne namestitve bistveno izboljšate raven, ki jo prenaša naprava brezžični signal.
Prvi pomemben pogoj - usmerjevalnik mora biti nameščen čim bližje središču prostora. Poleg tega ni dovoljeno najti velikih kovinskih plošč, ki bi ovirale in poslabšale kakovost brezžičnega signala. To bo povečalo delovno območje, na primer D-Link DIR-615 T4A. Ocene lastnikov te naprave se osredotočajo na ta trenutek. Do namestitve omrežja vozlišče brez težav bi morala doseči vhodno žico od ponudnika. Poleg tega naj bo nameščena tudi vtičnica za organizacijo moči usmerjevalnika. Slednji pogoj, ki je napredoval le v primeru vodilnega segmenta računalniškega omrežja, je možnost prevare nagiba s premikanjem iz naprav, ki so povezane na ta način.

Povezava

Usmerjevalnik D-Link DIR-615 se enostavno preklopi. Mnenja kažejo, da je v najpreprostejšem primeru za to dovolj le dve žici. Eden od njih gre iz napajanja. To pomeni, da se kabel iz njega priključi na ustrezno okroglo gnezdo v usmerjevalniku. In napajalnik z vgrajenim vtičem je nameščen v električno vtičnico napajalnega omrežja. Druga žica je sukani par opreme podjetja - ponudnika. Moralo bi bitije stisnjen in njegov priključek je nameščen v vratih usmerjevalnika z oznako WAN. Zgornja dva priključka sta obvezna. To pomeni, da brez takega omrežja vozlišče ne bo mogel delovati v nominalnem načinu.

V nekaterih primerih se s pomočjo ukrivljenega para vzpostavi povezava različnih računalniških naprav. Na primer, osebni računalnik nima oddajnika Wi-Fi, vendar je vgrajena omrežna kartica. V tem primeru, ne da bi stisnili iz obeh strani, zvit par ne more storiti. Podobna situacija se lahko zgodi okoli televizorja. Morda ima omrežni priključek, vendar se lahko poveže z brezžičnim omrežjem, saj ga ne morete kupiti posebej. V tem primeru se položi zahtevano število prerezov. Hkrati je treba nujno pritisniti na obe strani. Nato morate z enim koncem povezati zvit par na vsako napravo v računalniškem omrežju, kjer je načrtovana uporaba žičnega preklapljanja, druga pa usmerjevalnik. Usmerjevalnik uporablja vrata LAN. Obstajajo samo štirje in lahko uporabite katerokoli od njih.

Nastavitev programske opreme omrežne naprave

Naslednji korak je ponovna konfiguracija notranjega usmerjevalnika D-Link DIR-615 WiFi. Ocene, hkrati pa poudarjajo dejstvo, da je to najpomembnejša faza v konfiguraciji usmerjevalnika. Vklopite usmerjevalnik in računalnik, iz katerih načrtujete spremembe v programskem delu omrežne naprave. Po tem morate počakati, da se prenos konča. NaprejPriporočamo, da usmerjevalnik ponovno nastavite v prvotno stanje. To naredimo tako, da pritisnemo gumb za ponastavitev in počakamo trenutek, ko pride do ponovnega zagona.
Nato nastavite povezavo. Če uporabljate vodilno metodo prenosa informacij, potem ni treba storiti ničesar. V primeru uporabe oddajnika podatkov Wi-Fi na osebnem računalniku sprožimo postopek iskanja brezžičnih omrežij. Po njegovem zaključku najdemo na seznamu tako imenovanega DIR-615. Povežite se z njo. Nato boste pozvani k geslu. Označena je na spodnjem pokrovu ohišja naprave. Natančneje - na papirni nalepki. Podajte te informacije in vnesite v okno poizvedbe. Po potrditvi vnesenih podatkov bo vzpostavljena povezava z omrežno opremo. Naslednji korak je zagon brskalnika. V vrstico niza morate vnesti 1921680.1. To je privzeti naslov usmerjevalnika. Nato se prikaže okno za poizvedbo z dvema vnosnima poljima. Ena je za prijavni niz, drugi pa za geslo. Privzeto v prvem in v drugem primeru je potrebno vnesti kodno kodo admin. To bo odprlo konfiguracijski vmesnik omrežne naprave. Moral bi iti na zavihek Kliknite za povezavo. Označuje vrsto povezave (L2TP, PPPoE ali L2TP). Prav tako izberemo vrsto naslavljanja od ponudnika: statično ali dinamično. V prvem primeru navedemo tudi vrednost, ki je v pogodbi. Poleg tega, če morate vnesti geslo in se prijaviti za povezavo z globalnimpajki, potem se ti podatki vnesejo na ta zavihek. Ohranite določene vrednosti. Nato pojdite v razdelek »Omrežje« in izberite zavihek Wi-Fi. Na njej izberemo vrsto uporabljenega kanala po lastni presoji. Prav tako spreminjamo ime omrežja z DIR-615 na bolj priročno. Priporočljivo je tudi, da spremenite privzeto geslo. Toda tip naslova za notranji del omrežja mora biti dinamičen. Ta rešitev močno poenostavi preklapljanje novih naprav na usmerjevalnik. Poleg tega morate zapisati tudi vrsto šifriranja. Priporočljivo je, da WPA2 uporabljate kot najbolj zanesljivo danes. To je zelo težko zlomiti napadalca. Zato ga na spustnem seznamu izberemo. Shranimo prilagojene parametre. Poleg tega je priporočljivo, da v omrežje zapišete ime omrežja in geslo za povezavo z njim. Zapustite nastavitveni meni in prisilite usmerjevalnik na silo.

Preverjanje delovanja usmerjevalnika

Zdaj morate preveriti delovanje usmerjevalnika D-Link DIR-615. Pregledi označujejo to stopnjo kot najbolj preprosto. Njegovo bistvo je, da je potrebno zagnati kateri koli brskalnik, ki je prisoten na računalniku, ki je povezan z usmerjevalnikom. Nato odprite stran katerega koli iskalnika tako, da v ustrezni vrstici vnesete njegov naslov. Če se stran odpre, je omrežna naprava konfigurirana. V nasprotnem primeru morate ponovno vstopiti v konfiguracijski meni in preveriti pravilnost vseh predhodno nastavljenih parametrov. V njih je lahko skrita napaka, iz katere ni vzpostavljena nobena povezavana globalno spletno stran v takšni spremembi usmerjevalnika, na primer kot D-Link DIR-615 S. Priporočamo, da pregledate podrobno vsako vneseno vrednost.

Posodobitve

Potem morate posodobiti programsko opremo usmerjevalnika D-Link DIR-615. Mnenja kažejo na nizko stopnjo zanesljivosti vdelane programske opreme. Zato je zelo priporočljivo posodobiti programsko opremo v tem primeru. V ta namen obiščite spletno mesto proizvajalca in v razdelku »Podpora« najdemo najnovejšo posodobitev programske opreme. Prenesite v računalnik. Nato pojdite v meni za nastavitev omrežne naprave s kombinacijo uporabniškega imena in gesla, ki ste ju prej dodelili. Odprite razdelek »Sistem« in izberite zavihek »Posodobitve«. Z gumbom Prenos odpremo iskanje posodobitev in gremo v mapo za prenos računalnikov. V njej najdemo posodobitve in jih namestimo. V tem primeru se lahko usmerjevalnik večkrat ponovno zažene in se poveže z globalnim spletom, ki lahko izgine. Ko končate, se bo vse obnovilo in omrežna naprava bo delovala v običajnem načinu.

Stroški

Zelo pozitivni, glede stroškov, označujejo lastnike omrežnih naprav v pregledih. Na primer, D-Link DIR-615 K2 lahko kupite za 1545 rubljev. Ampak to je eden od najdražjih usmerjevalnikov v tej seriji. Na voljo je več sprememb. Na primer, tako usmerjevalnik s predpono T4 je mogoče kupiti za 850 rubljev. To pomeni, da je cenovna politika tega uglednega proizvajalca precej demokratična in njene naprave so precej dostopne.

Ocene. Slabosti inPrednosti

Večina od njih zelo pozitivno označuje preglede D-Link DIR-615 A ​​N1A ali katerega koli drugega usmerjevalnika v tej seriji. Edina pomembna pomanjkljivost te vrstice usmerjevalnikov je nestabilnost tovarniške programske opreme. Zato je nujno, da po namestitvi priporočamo posodobitev programske opreme usmerjevalnika. To bo odpravilo to pomanjkljivost. Toda za profesionalce v tem primeru so zanesljivost, cenovna dostopnost, enostavna namestitev in zadostne tehnične specifikacije.

Zaključek

Kot del tega pregleda je bil usmerjevalnik D-Link DIR-615 konfiguriran za konfiguriranje ravnila. Ocene takšnih usmerjevalnikov se nanašajo na segment proračunskih naprav. Zato se najbolj optimalno uporabljajo za izvajanje majhnih računalniških omrežij. To je glavno področje uporabe takih usmerjevalnikov.

Sorodne publikacije