Pametni telefon "Samsung Grand Prime": pregledi

Glede na to, da se stroški premium telefonov, kot je Samsung Galaxy S7 s polnim izgledom, začnejo s približno 600 $, je presenetljivo, da je naprava cenejša kot $ 200, kot je Samsung Galaxy Grand Prime.

Samsung Grand Prime: funkcije, pregledi

Za $ 180 Grand Prime ponuja 5-palčni zaslon, 8-milijona slikovnih pik zadaj in 5-megapixel sprednjo kamero in 1080p HD video zajemanje. Kljub prisotnosti 64-bitnega procesorja Snapdragon 410, grafičnega pospeševalnika Adreno 306 in 1 GB RAM-a, uporabnik prejme Android 4.4 KitKat in nizke strojne funkcije - nizko zmogljivost baterije in omejen pomnilnik. Kljub temu je pripomoček zelo in zelo priljubljen. Ta pregled poskuša ugotoviti, ali je Galaxy Grand Prime najboljši pametni telefon v svojem razredu.

Oblikovanje in konstrukcija

Telefon ima 5-palčni TFT zaslon z ločljivostjo 960x540 slikovnih pik (220 dpi), velikosti 144h721h86 mm in teže 156 p. Kot veliko proračunskih naprav, je "Samsung Grand" Prime "pregledi" se imenujejo "plastični". Njegova bleščeča bela prednja plošča je združena z zadnjo stranjo biserov. Srebro poudari precej širok okvir okrog oboda, gumb za preklop na domačo ploščo in nosilec objektiva. Spodaj je standardni gumb gumbov: domača plošča, vračanje in večopravilnost. Da bi rešil proizvajalca, jim ni priskrbel osvetlitve. Nad zaslonom je standardna oprema senzorjev in širokokotna kamera s 5 milijoni slikovnih pik.

Samsungrad postavi tipko za vklop /izklop in zaklep na desni strani, s čimer pomaga uravnavati glasnost krmilnika na levi, priključek za polnjenje mikro USB - od spodaj in priključek za slušalke na vrhu. Optika se nahaja v sredini zadnje plošče in LED bliskavica je na njeni levi strani. Prednji objektiv se nahaja na desni strani zaslona. Pod zadnjim pokrovom lahko najdete izmenljivo baterijo, dve SIM-reži in priključek za pomnilniško kartico micro-SD, ki ga morate najprej odstraniti. Za pametni telefon ni osebnega pisala, vendar glede na odsotnost besede "Opomba" v naslovu to ni presenetljivo. Uporabniki GPS-a bodo zadovoljni z razpoložljivostjo podpore GLONASS, kar bo imelo za posledico hitrejše pozicioniranje naprave.

Kakovost zaslona

Okoli zaslona je beli rob in tanek črni okvir. TFT zaslon je svetlo sive barve. Ločljivost je neverjetno nizka za zaslon te velikosti - 960 x 540 slikovnih pik. To je veliko manj, kot je na primer 1280 x 720 Moto G 2014 izdaja. Razmeroma nizka gostota slikovnih pik v Samsung Galaxy Grand Premium ugotavlja, da so uporabniški pregledi sprejemljivi za branje besedila in bivanje v družabnih omrežjih, vendar pa je zaslon še posebej zatemnjen pri močnem soncu, prstni odtisi pa se težje ignorirajo. Še pomembneje je, da fotografije izgubijo jasnost in podrobnosti, zahtevne igre in videi, kot so glasbeni videi in glasba, pa so pogosto videti krhki in neenakomerni. Vidni koti so zelo dobri, vendar pomanjkanje svetlobnega senzorja zahteva stalno ročno nastavitev svetlosti zaslona.
Morda nizka resolucija ne igra velike vloge za ljubitelje velikih zaslonov, toda spoznavanje drugih telefonov podobne velikosti bo pomislilo, da je proizvajalec uporabnika pustil daleč stran od mainstreama. Poleg tega ima telefon funkcijo, kot je zaslonski prikaz: zaslon se lahko projicira na večji monitor prek brezžične povezave.

OS in aplikacije

Čeprav Android 4.4 KitKat ni tako pomemben, se delo OS Samsung Grand Prix imenuje hitri pregledi, vključno s kritičnimi funkcijami, kot je Google Now. Samsung TouchWiz, nameščen na Android, je enostavnejši kot na drugih napravah. Na primer, ni samodejnega senzorja za svetlost in ni podpore za geste, čeprav lahko še vedno tiskate in vklopite način za varčevanje z močjo, ki vam omogoča, da baterijo podaljšate za nekaj ur. Uporabniki se pritožujejo, da na napravi ni NFC, vendar so verjetno spremembe, ki jih ta funkcija ohranja. Vnaprej nameščene aplikacije so odvisne od operaterja. Poleg tega obstajajo osnovne osnovne Googlove storitve. Vmesnik je podoben uporabniškemu vmesniku drugih naprav Samsung. Ponuja tako priročne funkcije, kot je možnost, da skrijete ali deaktivirate programe v programskem meniju. Center za sporočila je zelo priročen in prihaja z dobrim nizom ikon za hitro zagon, čeprav jih ni mogoče prilagoditi po vaših željah. Programska oprema pametnega telefona deluje hitro. Preklapljanje med aplikacijami in njihovo odpiranje poteka brez zamud. Gumb za večopravilnost omogočazaprite vse programe z enim klikom.

Kakovost objektiva

Objektiv Samsung Galaxy Grand Premium Duo se imenuje ekvivalentna raven Motorola Moto G. Slednje celo presega zaradi višje ločljivosti videa in boljše leče za šaš. Za to ceno, je spodobna 8 milijona slikovnih pik najboljša stvar, ki jo lahko pričakujete, in tukaj je. Samodejno ostrenje je zelo uporabno, čeprav niso vse fotografije osredotočene. To je delno mogoče pripisati uporabniškim napakam, vendar so nekatere fotografije nepričakovano zamegljene, tudi s čisto lečo. Slike, ki so bile na zaslonu telefona videti čiste, imajo popolnoma drugačen pogled na računalniškem monitorju. Fotografije, posnete na prostem ali v naravni svetlobi s strani Samsung Grand Prix G531H, so recenzije najboljših, njihova kakovost pa se očitno slabša pri slabi svetlobi. Čeprav je največja ločljivost 8 milijonov slikovnih pik, je privzeta aplikacija 6 milijonov slikovnih pik. To namestitev je treba ročno spremeniti.
Telefon ponuja tako pomembne načine, kot so panorama in HDR, skupaj s serijskimi in nočnimi posnetki, kot tudi funkcijo, ki omogoča fotografiranje portretov skozi zadnjo kamero. Hitrost zaklopa je impresivna. Video posnetki, posneti v HD kakovosti na pametnem telefonu "Samsung Grand Prime", so uporabniški pregledi imenovani gladki in s spremembo ostrenja se pravilno spremenijo. Če želite uporabiti učinke in filtre, morate namestiti urejevalnik fotografij. Čudno je, da telefona ni, vendar je v aplikaciji kamere na voljo bližnjica. Poleg tega lahko uporabite katerokolidruge aplikacije tretjih oseb.

Sprednja kamera

V tej napravi je Samsung dal veliko svile. Sprednjo kamero lahko aktivirate z dlančnikom ali z glasovnim ukazom (na primer z besedo "sir"). Več načinov vam omogoča, da nastavite širok sephi za veliko skupino ali ustvarite animirani GIF. Tri ločene drsnike omogočajo prilagajanje stopnje retuširanja, gladkosti obraza in velikosti oči. Tisti, ki jo potrebujejo, bodo razumeli, kaj je rečeno. Kakovost pametnega telefona "Samsung Grand Pray 531" pametni telefon se imenuje povprečen, vendar ne vedno grozno, odvisno od tega, kako podrobno slike so. Ugotovimo lahko, da tudi če je funkcija zavrnitve popolnoma izklopljena, ima sprednja kamera Premier Grand še vedno nekoliko mehkejši učinek.
Zmogljivost opreme
Na slušalki je nameščen quad-core Snapdragon 410 12 GHz, 8 GB ROM z zmogljivostjo 64 GB, 1 GB RAM in 2600 mAh baterijo. Glede na omejitve strojne opreme, "Samsung Grand Prime" pregleduje povratne informacije uporabnikov je zelo produktivno. Hitro se zažene do 20 in se čuti povsod. Fotoaparat se zažene za nekaj sekund, samodejno ostrenje pa deluje dovolj hitro. Hitrost streljanja se prav tako ne ujema. Morda kombinacija zaslona in 4-jedrnega procesorja zveni impresivno, vendar je to model nizke ravni, grafično bogate igre pa ne kažejo najboljše učinkovitosti. Dobra novica je, da so mnogi programi optimizirani za podporo proračunskih naprav, zato so grafike še vedno privlačne,če ne vrh popolnosti.
V testih 3DMark pametni telefon pridobi največ 4565 točk, GeekBench 3 - 1460 točk in Quadrant - 12251 točk. Pametni telefon ima 8 GB vgrajenega pomnilnika, od tega je na voljo približno 5 GB. Z majhno količino ROM-a (ki se pričakuje za telefon takšne vrednosti), je prisotnost reže za pomnilniške kartice micro-SD do 64 GB v pregledih Samsung Galaxy Grand Premium zelo koristna. Pomnilniške kartice so sorazmerno poceni in jim dajejo dovolj prostora za fotografije, video posnetke, velike igre in se znebite potrebe, da se nenehno žrtvujejo.

Življenjska doba baterije

Baterija 2600 mAh sama po sebi ni zelo impresivna, vendar je več kot Motorola Moto G (2014) z 2070 čarovnikom. Če lahko zadnji pametni telefon traja nekaj manj kot 9 ur, bo Grand Prime deloval v povprečju 95 ur brez polnjenja. brez premora za polnjenje. Za razliko od Samsungovih vrhunskih pametnih telefonov, se baterija ne polni zelo hitro, zato morate dolgo časa načrtovati polnjenje, če bo potekalo čez dan. Uporabnike spodbujamo k vlaganju v dodatni polnilec za delo poleg svojega doma.

Kakovost komunikacije

Kakovost komunikacije med pametnim telefonom "Samsung Prime Grand Duos" pozitivno ocenjuje povratne informacije uporabnikov. Klici niso po nesreči zavrženi in ni opaziti nobenih pomembnih slabosti. Vendar, mirentakoj postanejo opazne. Tako kot mnogi drugi telefoni Samsung se lahko hrup poveča v hrupnih situacijah. Ampak ne pozabite, da dodatni dobiček povečuje vsako piskanje in sikanje ozadja, ne le glas. Zvočnik, čeprav je sprejemljiv, ustvari odmev. Nekaj ​​besed o hitrosti prenosa podatkov. Grand Prime podpira Wi-Fi na 24 GHz, namesto veliko hitrejšo 5GHz tehnologijo. To pomeni počasnejši brezžični dostop do interneta kot celote, vendar mesta in aplikacije optimizirajo svoje strani za hiter prenos, zato bodo zamude nevidne.

Kakovost 4G

Enako velja za pametni telefon "Samsung Grand Prime" s 4G. Spletne strani se odprejo ob sprejemljivem času, fotografije in videoposnetki se prenesejo brez incidentov. Rezultati diagnostičnih testov Speedtest.net so pokazali bistveno nižje stopnje od pričakovanih od LTE. Pri hitrostih pošiljanja podatkov, izračunavanju dvomestnih številk, je bila hitrost prenosa omejena na samo eno številko, kjer sta ponavadi dva. To je lahko posledica napačnega delovanja modula LTE ali pravilnika ponudnika. Ali kombinacija teh dveh dejavnikov. Ti rezultati ponovno spominjajo na model mesta v hierarhiji pametnih telefonov. V vsakem primeru vam telefon omogoča, da na spletu opravite vse, kar uporabniki želijo.

Kupujete ali hodite mimo?

Čeprav pametni telefon ni najlepši v srednjem cenovnem razredu, ima dober fotoaparat, velik zaslon, sprejemljivo zmogljivost in zamudno življenjsko dobo baterije. Med slabostmi -nizka ločljivost in pomanjkanje NFC. Samsung Galaxy Grand Prime stane 180 $, vendar je bolje tudi druge možnosti. V segmentu do 200 dolarjev je močna konkurenca. Za tiste, ki ne želijo plačati, je vredno pogledati Motorola Moto E, ki pa je še bolj skromen, vendar stane veliko manj - v višini $ 80-130.

Sorodne publikacije