Ocena grafičnih kartic za rudarstvo: pregledi in primerjave

Hitro povečanje priljubljenosti kriptografije na trgu je povzročilo veliko zanimanje za grafične kartice. S policah dobesedno pometemo vrh in ne le naprave. Toda ali so vsi primerni za rudarsko kriptovalyut? Ta članek bo pregledal razvrstitev grafičnih kartic za rudarstvo.

Pridobivanje valute

Načelo delovanja nepremičnine je izbira varovanj ciljne ravni zapletenosti. V sistemu Bitcoin se ta raven ponovno izračuna vsaka 2 tedna. Lahko se poveča ali, nasprotno, zmanjša, odvisno od tega, koliko časa se ustvarjanje hashov razlikuje od določene konstante.


Za izbiro vrednosti se uporablja zmogljivost CPU in grafične kartice. Čim močnejša je konfiguracija, hitrejši je proces. Nagrado lahko dobite po 120 tekmah, to je približno 20 ur kasneje. Tako sta zagotovljena zanesljivost in stabilnost kripto valute. Danes se uporabljajo popularne metode za izdelavo kriptovalij z mrežami. Lastnik mesta ali napadalci lahko v kodo strani uvedejo poseben skript, ki bo uporabljal računalniške vire uporabnika, ki je obiskal spletno mesto. Pri tem so bile že vidne številne vidne lokacije, zato je treba misliti, da ima ta trend pravico do razvoja.

Razvoj proizvodnih platform

Prvič se je rudarjenje zgodilo zaradi računalniške moči običajnih procesorjev. Potem je bilo ugotovljeno, da je za izdelavo kriptovume idealna metoda vzporednikaizračune In s tem popolnoma prepisanim grafičnim procesorjem. In miniranje je šlo na grafično kartico. Ker se je kompleksnost algoritmov sčasoma povečala, je uporaba osrednjih procesorjev postala nič.


S prihodom posebnih arhitekturnih rešitev - ASIC, se je stopnja pristanka znatno povečala. Od zdaj naprej je proizvodnja stroškovnih grafičnih kartic zaradi stroškov električne energije postala nedonosna. Vendar pa mnogi še vedno izvajajo celotne kmetije, ki so sestavljene iz ene grafične kartice.

Ocena grafičnih kartic za gostovanje

V svetu grafičnih adapterjev vodstvo vodita dva proizvajalca - AMD in Nvidia. Preden izberete grafično kartico, rudarji ocenijo ne le splošne parametre - količino RAM-a, frekvenco procesorja, temveč tudi hashight - računalniško moč. Prikazuje, koliko vrednosti lahko razprši v sekundi. Nič manj pomembna je energetska učinkovitost kartice. To kaže, kako donosno je, da ga uporabimo. Končni rezultat, ki ga mora voditi ocena video kartic za nepremičnine, je donosnost. Vredno je razmisliti o zanimivih primerkih, ki jim "rudarji" namenjajo posebno pozornost.

Gigabyte Radeon R9 Fury X

Verjetno ena najmočnejših grafičnih kartic za uvrstitev na lestvici. Grafični procesor je oblikoval AMD. Njegova proizvodna zmogljivost je ocenjena na 27Mh /s. Značilnosti modela so, da je hlajenje strukturno ločeno, kar vam omogoča, da brez bolečin integrirate več zemljevidov v en sistem. Vendar pa je ta pripomoček izdelan na 28-nm tehnologiji. In toMočnejši vpliv na energetsko učinkovitost in posledično na povečano vračilno dobo.

Sapphire Nitro OC Radeon RX 470

Model 470 je priljubljen pri razvrščanju grafičnih kartic za lastnost Ethereum. Črpalka ima 24 Mh /s. Ob istem času, ta adapter, v resnici, kot vse druge iz AMD, se lahko razprši za 30-40%. Natančneje, ta model porabi le 120 vatov, kar pomeni, da se kartica lahko izplača veliko hitreje.

Sapphire Nitro OC Radeon RX 480

Ta kartica v razredu zmogljivosti igralnih video kartic se lahko po pravici imenuje najboljša med izdelki AMD. Izdelana je s tehnologijo 14 nm. Vendar pa ima njegova poraba energije dokaj visoko vrednost - 170 W. Lastnik velikega števila univerzalnih procesorjev, dajejo dobre rezultate na splošno.

MSI Geforce GTX 1060

Ta kartica je idealna za uporabo v video igrah. Vendar je za rudarstvo to sporna odločitev. Njegova vrednost je nekoliko nižja od analogov in najbližjih konkurentov. Hkrati je vzdrževanje in stroški električne energije veliko nižji, saj je poraba le 120 Wattov. Čeprav to ni tako donosno, da bi dobili eter, vendar v rating video kartic za nepremičnine Zcash kaže dobre vrednosti - 310 Sol.

Gigabyte Geforce GTX 1070

Video kartica ima produktivnost 27 Mh /s in 440 Sol. Visoke CPU in spominske frekvence v frekvencah 1620 in 8008 MHz omogočajo učinkovito posodabljanje kriptografske valute. Trojni hladilnik, ki je nameščen na plošči, trdno ohladi grafično kartico, ne da bi se pri delu pregreval. Energetska učinkovitost 480 je 150 W. S tako visoko zmogljivostjo to ni toliko. Zato je ta grafična kartica odličnaPrimerna je tako za začetnike kot za profesionalce. Pri ocenjevanju grafičnih kartic za gostovanje oddaje se ta zemljevid lahko imenuje najboljši.

Ocene uporabnikov

Med vsemi glasovalci so še posebej zanimivi profesionalci in začetniki, 470 in RX Nvidia 1070. Uporabniki jih cenijo zaradi nizkih stroškov in porabe energije. To omogoča, da majhen začetni kapital hitro vstopi na področje lastnine, hkrati pa zasluži dobiček v kratkem času. Treba je opozoriti, da je tako veliko povpraševanje po video adapterjih vplivalo na njihovo ceno in razpoložljivost. Do danes se je njihova cena bistveno povečala. Problem pa ni le v tem, dejstvo je, da se pri izdelavi kmetije uporablja več kartic. Zato jih kupujejo velike serije in jih je težko kupiti zdaj v trgovini, saj preprosto ne obstajajo.

Prihodnost lastnine

Za navadne ljubimce ni lahko vdreti v svet pristanka. Velike zmogljivosti ostajajo za velika podjetja, ki lahko vlagajo veliko denarja v ta posel in kmetijo opremijo s strokovnim ASIC. Rast proizvodne zmogljivosti in povečanje težavnosti izračunavanja razpršitve. In to ustvarja dodatne ovire za začetnike začetnike. Najverjetneje bodo v prihodnosti rudnike ujeli podjetja-proizvajalci visokotehnoloških plošč in naprav.

Zaključek

Na koncu moram reči, da so se Bitcoini prvič pojavili leta 2008. Do konca leta 2009 bi lahko za približno 1.000 bitcoinov dobil le 1 dolar. Med razvojem sistema je potekalo veliko vzponov in padcev. Zdaj, v začetku leta 2017V enem letu lahko za 1 bitcoin dobite okoli 1.000 $. Tisti, ki so pravočasno začeli lastati, so danes postali milijonarji.

Sorodne publikacije