Fujifilm Instax Wide 300 Takojšnja tiskalna kamera: Opis, Opisi, Mnenja

Zdaj, ko Polaroid, ki mu je znan in ljubljen (v določeni meri), ne obstaja več, Fujifilm ostaja edini večji proizvajalec fotoaparatov za hitro fotografiranje. In to ni čudno. Fujifilm je tudi edini preostali proizvajalec potrebnega potrošnega materiala.

Zgodovina modelov

Fotoaparati serije Instax so poceni, imajo lahek plastični pokrovček, minimalen nabor kontrolnikov za snemanje in so oblikovani tako, da uporabniku omogočajo takojšnje in zadovoljive rezultate. Vendar pa so mnogi lastniki kamer te linije, mimo stare šole "Polaroid", bili presenečeni nad svojimi majhnimi dimenzijami - le 62 x 46 mm (kot kreditna kartica) v primerjavi z 79 x 79 mm v Polaroid SX70.


Zato Fujifilm izdeluje tudi linijo in film, ki vam omogoča, da dobite odtise 99x62mm. To je več kot Polaroid. Na predvečer Photokine 2014 v Kölnu je družba napovedala nov Fujifilm Instax Wide 300 z 12999 dolarji, ki je naveden spodaj.

Oblikovanje

Tako kot druge kamere Instax, kot so Mini 90 in Share SP-1 Wide 300, so popolnoma izdelane iz plastike. Vendar to ni njegova slabost - model ni namenjen za profesionalno uporabo in ne zahteva šasije iz magnezijeve zlitine, vse vremenske ali naivne tolerance. Za takojšnje fotografiranje so užitki ostri koti. Vendar pa je fotoaparat Fujifilm Instax Wide 300 snemanje veliko bolj zanesljiv kot večina drugih šasije fotoaparata. Najprej, naprava ima pomembne dimenzije. Kamera je veliko širša od katerekoliPolaroid, in več kot vsi modeli Instax Mini. To je smiselno: film je večji in posledično fotoaparat. To ne pomeni, da model te velikosti nima drugih prednosti. Instax Wide 300 je opremljen z ročajem, gumbom za sprostitev sprožilca v zrcalni kameri in gumijastim obročem za fokusiranje. Obstaja tudi bliskavica in majhna, neprijetna optična iskala nad in na levi strani leče, ki pomaga pri obrezovanju posnetka.


Kot pri večini trenutnih filmskih kamer, je kartuša s potrošnim materialom naložena z zadnje strani naprave, fotografija pa prihaja od zgoraj desno po fotografiranju. To traja minuto ali dve, da postane slika vidna, in to traja nekaj časa, da jo dokončate. Slike so tako ostre kot pri drugih podobnih fotoaparatih, njihov kontrast pa je zadosten. Glede na povratne informacije uporabnikov fotografije ne bodo nikoli tako jasne kot pri digitalnih fotoaparatih, vendar so polne znakov, polne čustev vsakič, ko je odtis v rokah. Na robovih odtisa je veliko krajev, da lahko naredimo velik podpis ali sliko. In za razliko od Facebooka ali Instagrama, ni mogoče popraviti napisanega. Torej, preden pišeš, moraš res misliti. Zadaj je majhen enobarvni LCD zaslon za prikaz števila preostalih okvirjev v kartuši, gumba bliskavice in stikala za nadzor svetlosti. Obstaja celo trden plastični palec za palec, ki ohranja fotoaparat bolj udoben.
Spodnja plošča Fujifilm Instax Wide 300 je plastičnauniverzalna vtičnica za stojalo, ki je po mnenju Fujifilma odlična za skupinske posnetke. To je res, toda nekdo bo moral ostati v fotoaparatu, ker ni daljinskega upravljalnika.

Funkcionalnost

95-milimetrski objektiv Fujifilm Instax Wide 300 je bil nekoliko izboljšan v primerjavi s prejšnjim modelom. Na primer, če uporabljate adapter, ki je vključen v komplet, se lahko osredotočite na razdaljo 40 cm, kar je dovolj za odstranitev sefija (in to je sveta funkcija trenutnih kamer od nekdaj). Objektiv omogoča tudi izbiro med dvema prednostnima področjema: od 90 cm do 3 m in od 3 m do neskončnosti. Obroč za ostrenje ne doseže nivoja objektiva Zeiss, vendar ni tako pomemben. Naredi vse, kar je potrebno od te vrste kamere. Še ena koristna značilnost Fujifilm Instax Wide 300 uporabnika je nadzor svetlosti, ki je izvor kompenzacije osvetlitve in omogoča izbiro med temno, navadno in svetlo estetiko slike. Če za dušo spektakularen slog modi sephi, potem morate preseliti na najnovejšo različico. Posnetki v bolj žalostnem razpoloženju zahtevajo temo. Za vse ostalo je verjetno bolje držati se običajnega režima.

Bliskavica

Na zabavah in na drugih mestih, kjer se kamera običajno uporablja, je potrebna dodatna osvetlitev. Toda glede na povratne informacije uporabnika se bliskavice ne da izklopiti pri snemanju v razmerah močne svetlobe. Dražji model Instax Mini 90 Neo Classic vam omogoča to. Lahkodržanje gumba bliskavice na hrbtni strani za dodatno polnjenje osvetlitve ozadja, vendar je to vse, kar je uporabniku na voljo.

Potrošni material

Kartuša Fujifilm Instax Wide 300 vam omogoča, da naredite 10 odtisov, zato jo morate redno zamenjati. S ceno več kot 8 dolarjev na kos, je to fotografiranje drago užitek. Vendar pa ima trenutna fotografija nekaj, kar ni mogoče predvajati z digitalnimi fotoaparati, ne glede na to, kateri filtri se uporabljajo.

Napajanje

V ročici kamere je prostor za baterije. Model uporablja 4 AA baterije. Uporabniki nimajo nič proti tej rešitvi, vendar bi glede na njihove povratne informacije namestitev litij-ionske baterije znatno zmanjšala težo naprave, saj je proizvajalec izdelal Mini 90.

Zaključek

Podjetje Fujifilm na Photokini 2014 je predstavilo le dve vrsti kamere: vrhunski modeli premium serije X in modeli Instax. To kaže na spoštovanje proizvajalca za njegove trenutne naprave za streljanje in njihovo privlačnost na hitro spreminjajočem se fotografskem trgu. Fujifilm Instax Wide 300 je razvoj modela Wide 210 z naprednim upravljanjem, ki dodaja nekaj dodatnih funkcij in nadzorno shemo, ki je blizu fotoaparatom DSLR, kar močno izboljša celotno izkušnjo. Čeprav bi uporabniki želeli imeti več ročnih možnosti od Instax Mini-ja, bo nabor funkcij zadovoljil skoraj vse. To je lahek, poceni in udoben fotoaparat, ki prinaša čudovite retro-stilske slike, ki niso posnemane.filtri za digitalne fotoaparate. Ponavljajo se lahko samo na starem "Polaroidu". Na splošno, če nekdo še vedno posname posnetke, mora biti Fujifilm Instax Wide 300 nujno vključen v seznam možnih nakupov.

Sorodne publikacije