Nokia Asha 503 Dual SIM RM-922: Pregled, specifikacije in pregledi

Glede na to, da je Nokia Asha 503 RM-922 običajen telefon, bo to nedvomno pravokoten kovček z mnogimi funkcijami. Prednosti modela so premišljen dizajn, Wi-Fi in aplikacije, ki vam omogočajo, da vedno ostanejo v stiku. Toda nič več. Za $ 99 uporabnik prejme zaslon z nizko ločljivostjo, vprašljiva kakovost komunikacije, fotoaparat s fiksnim fokusom in občasno delo. Vse to poudarja proračunski status, čeprav je Asha 503 najbolj razkošen telefon treh modelov, ki vključuje tudi 502 in 500. Čudno, a živa zasnova je veliko nadomestilo in je glavni razlog za privabljanje kupcev. Če imate dokaj enostaven telefon z odličnim videzom, bo Nokia RM-922 dobra izbira. Toda za tiste, ki iščejo dobro integriran proračun pametni, je najbolje, da bodite pozorni na poceni model teče Android ali Windows.


Oblikovanje in sestavljanje

Telefon ima seveda individualnost. Idealno gladko, s celo plastičnimi robnimi in pravimi koti, Nokia RM-922 izgleda zamrznjeno v kosu ledu. Učinek je najbolj opazen, če ga gledamo od zgoraj ali pod kotom, ko je pod prozorno plastjo viden bel, črni, svetlo rumeni, zeleni, modri ali rdeči pokrov. Dimenzije 1026 x 606 x 127 mm pravijo, da Nokia RM-922 ni preveč tanka, vendar ne preveč masivna. Naprava se zdi zanesljiva in ima rahlo upogib na hrbtni površini, ki mehča ostre robove modela. Je preprostaVtaknite se v žep in udobno ležite v roki. 110 g lestvice so prav tako dokazane pravočasno.


Gumbi za glasnost in napajanje se nahajajo na desni strani. Mikro USB polnilna vrata in vtičnice za slušalke so postavljene na vrh, objektiv fotoaparata in LED svetilka pa sta na zadnji strani. Za dostop do reže za kartice Micro-SD morate odstraniti zadnji pokrov (spodaj) in po odstranitvi baterije lahko pridete do kartice Micro-SIM.

Zaslon

Črna na sprednji strani pametnega telefona. Okvir zaslona je zelo širok, veliko večji od tistega, kar je potrebno za 3-palčni QVGA LCD zaslon z ločljivostjo 320 x 240 slikovnih pik. Odsevni zaslon na dotik je težko brati tudi v zaprtih prostorih. Povečanje svetlosti pomaga, vendar vpliva na življenjsko dobo baterije.
Ne moremo le reči o zelo nizki gostoti slikovnih pik 134 t /palcev in odraz le 262 tisoč barv (proti 16 milijonov). Besedilo in slika sta po robovih rahlo neravna. Grafično nasičena mesta so podobna karikaturam - pikseliziranim robovom, neenakim barvam in hrupu, ki je razpršen po zaslonu kot konfeti. Bolje je uporabiti mesta za mobilne telefone ali izboljšati jasnost slike z zmanjšanjem hitrosti prenosa. Kakovost zaslona je posledica nizke cene RM-922. Zaslon na dotik je vsaj zaščiten s programom Gorilla Glass, Nokia pa ponuja ohranjevalnik zaslona, ​​ki omogoča prikaz časa na zaklenjenem zaslonu. Glede na povratne informacije uporabnikov je 3-palčni zaslon praktično nedostopen za branje, zapiranje drobnih oken in predvsem tipkanjes pet-smerno virtualno tipkovnico. Čeprav je komplet narejen zelo natančno, a zelo razočaral. Telefon ima vhod za predvidevanje, vendar ni samodejne konverzije v velike ali ločila. Če želite preveriti črkovanje, mora biti ta funkcija aktivirana v nastavitvah.

Programska oprema

RM-922 deluje na platformi Asha 111, ki jo proizvajalec imenuje operacijski sistem. Toda za tiste, ki so navajeni na Android, Windows ali iOS, Nokia izgleda kot vrnitev v preteklost - to je bolj napreden telefon kot karkoli drugega. Wi-Fi in Bluetooth 3.0 sta dostopna iz spustnega menija na vrhu zaslona. Navigacija je zelo preprosta. Pod zaslonom je prikazan en sam gumb za vrnitev. Obstajata dva glavna zaslona: eden ima ikone, na drugi pa pregled družbenega toka in dejavnosti. Glede na povratne informacije uporabnikov, telefon ima dovolj nameščene programske opreme, obstaja tudi trgovina za aplikacije. Na voljo je urejevalnik besedil, predvajalnik glasbe, Facebook, Twitter, WhatsApp, Email. Na voljo je koledar, kalkulator, zvezek, diktafon in radio FM. Upravljate lahko datoteke, izvajate igre, klepetate in preverjate vreme. Nokia je namestila skoraj ducat iger, ki jih ponujajo za nakup v 3 minutah po zagonu.
Spletni brskalnik Nokia za shranjevanje prometa stisne strani, saj je to 3G telefon. Po povratnih informacijah uporabnikov aplikacija pogosto preneha delovati, ko je povezana prek brezžičnega omrežja. Ker je Asha 503 RM-922 primarno primeren za klice, je telefonski imenik zelo pomemben. Lahko uvoziteSIM ali microSD kartico ali drugo napravo. Polja z naslovom na prvi pogled so omejena na fotografije, telefonske številke, e-poštne naslove in rojstne dneve. Vendar pa lahko dodate poljubno število drugih področij, vključno z melodijami po meri, naslovi itd. Sposobnost dodajanja stikov iz drugih računov, kot so Facebook, Twitter in VoIP storitve, je lep dodatek.

Kamere in videoposnetki

Nekatere kamere s 5 milijoni slikovnih pik omogočajo snemanje odličnih slik. Na žalost ta model ni opremljen s takim modelom. Prisotnost fiksne bliskavice ne popravi situacije, majhen zaslon pa ni zelo zanesljiv pri ugotavljanju, ali je predmet v fokusu ali ne. To tudi pomeni, da ni mogoče doseči dobrih posnetkov premikajočih se predmetov. Tudi če je mogoče narediti pravi okvir, fotoaparat trpi zaradi pretirane zrnatosti slike, čeprav z dostojnim prenosom barv. Nastavite lahko ravnovesje beline, dodate učinke, nastavite časovnik in izberete ločljivost fotografije.
Video možnosti so v bistvu enake, čeprav je najbolj ugodna ločljivost tukaj omejena na VGA (640x480 slikovnih pik), privzeta pa je ločljivost 480 x 320. Hitrost zapisovanja je 19 fps, slabša od standardne 30 k /s. Videoposnetek je sestavljen iz fragmentiranih slik z utišanimi barvami in zamegljenimi okvirji, ko je gibanje odstranjeno, z zaostalim zvokom.

Učinkovitost in življenjska doba baterije

Čeprav Nokia ne pokriva zmogljivosti procesorja, je očitno, da je nizka poraba. Majhne zamude spremljajo skoraj vsi ukrepi,Izstopite iz zaklenjenega zaslona, ​​da prenesete aplikacije in celo preklopite usmerjenost zaslona. Asha 503 bo vzel veliko potrpljenja. Življenjska doba baterije je odvisna od načina uporabe telefona. Baterija z zmogljivostjo 1200 mga se nahaja na dnu lestvice in zagotavlja 45 ur pogovorov v omrežjih 3G (12 ur 2G) in v stanju pripravljenosti drži 35 dni. Glede na uporabniške ocene baterija prinaša impresivnih 14 ur in 37 minut pogovora. Prostor za shranjevanje je zelo majhen, tako da ima Nokia RM-922 4 GB pomnilniško kartico. Njena zmogljivost se lahko poveča na 32 GB.

Kakovost povezave

Glede na povratne informacije uporabnikov, glas sogovornika zveni toplo in naravno, vendar ga spremlja mehka, vztrajna nesreča. Beli šum je malo moteč, vendar je glasnost dovolj velika, da jo lahko povečate v hrupnem okolju. Na drugem koncu linije je zvok glasen, vendar nekoliko nenaraven, saj so nekatere visoke frekvence odrezane, tako kot mnogi poceni telefoni. Zvočnik zveni tiho, utišano in oddaljeno, če ga držite na ravni kolka. Glas naročnika postane mehak.

Sklep

Nokia prodaja Asha 503 RM-922 za približno 99 $. Edinstven in privlačen dizajn telefona je najbolj koristen, vendar ima dovolj programske opreme za zadovoljstvo ljubiteljev brskanja po internetu in družabnih omrežij. Razpoložljive funkcije, kot so Wi-Fi, e-poštni odjemalec, FM radio, uporabniki pa ne morejo priporočiti Asha 503 zaradi izjemno nizke zmogljivosti.

Sorodne publikacije