Castrol Magnatec 5W30 Motorno olje: specifikacije in pregledi strokovnjakov

Blagovna znamka potrošnega materiala Castrol je priljubljena med vozniki zaradi svoje visoke kakovosti. Najboljše mazalne tekočine so visokokakovostna sintetična motorna olja Castrol Magnatec z odličnimi temperaturno-viskoznimi lastnostmi.

Proizvajalec

Podjetje Castrol je bilo ustanovljeno konec XIX. Stoletja v Angliji. V preteklih letih je podjetje prešlo dolgo pot in postala podružnica podjetja za proizvodnjo nafte British Petroleum (BP). Castrol maziva se uporabljajo ne samo v avtomobilski industriji. Raziskovalni centri podjetja se ukvarjajo z razvojem zahtevanih tehnologij v vesoljski industriji.

Lastnosti in značilnosti

Motorna olja Castrol Magnatec 5W30 so proizvedena v več rafinerijah nafte v različnih državah - Nemčiji, Avstriji, Italiji in Belgiji - za ruski in evropski trg.


Maziva s tem indeksom viskoznosti so na voljo v več izvedbah - 5W30 C3 5W30 A3 /B4 5W30 A1 in A5. Evropskim podjetjem je ACEA dodelila motorna olja različnim kategorijam, kot je navedeno v opisih izdelkov.

Magnatec 5W30 A3 /B4

Univerzalno olje Castrol Magnatec 5W30 za dizelske in bencinske motorje. Mazivo vključuje tako imenovane inteligentne molekule inteligentnih molekul, ki se tesno prilegajo površini kovinskih delov in tvorijo močno zaščitno folijo, ki je shranjena, ko je motor izklopljen. Tehnologija zmanjša obrabo motorja med zagonom in delovanjemhladno sezono. Motorna olja drugih blagovnih znamk zahtevajo nekaj časa, da se prečrpajo skozi sistem in dosežejo vse podrobnosti. Film Castrol Magnatec 5W30 je shranjen na površini elementov in začne delovati od trenutka, ko se motor zažene. To vam omogoča povečanje vzdržljivosti delov motorja in povečanje njihove življenjske dobe.

Castrol Magnatec 5W30 ima indeks viskoznosti enak 169 - vrednost, ki je standardna za motorna olja te kategorije. Število alg TBN je 113, kar zagotavlja dolgoročno zaščito pred oksidativnimi procesi in povečuje razmik med substitucijami. Utrjevanje motornega olja se odvija pri temperaturi -42 stopinj, kar omogoča, da se uporablja v hladnem obdobju. Glede na standarde API je mazivo razvrščeno kot SL /CF, ocena ACEA je A3 /B3 A3 /B4. OEM tolerance so bile pridobljene z oljem Castrol Magnatec 5W30 iz Ford, BMW, Mercedes Benz, Renault, Volkswagen in General Motors.

Magnatec 5W30 A5

Motorno olje, ki ima izboljšane lastnosti v primerjavi s prejšnjim mazivom. Izdelan posebej za Fordove motorje. Lahko pa se uporablja z drugimi sodobnimi prisilnimi in atmosferskimi motorji. Glavno poslabšanje motorja prihaja v času njegovega zagona, saj v prvih sekundah motornega olja ni časa za sprehod okoli sistema in mazanje glavnih delov. Motorne oljne molekule Castrol Magnatec 5W30 A5 privlačijo kovinski deli motorja na točkah dotika, tako da po padcu olja v okrov ročične gredi ostane na mestu zaščitna plast, ki bo delovala od prvega trenutka naslednjega zagona motorja.
V skladu sStandardi ACEA in API, motorno olje ima največje zmogljivosti - A1 /B1 A5 /B5 in SN /CF. Ameriško-azijski klasifikator ILSAC je prejel razred GF4. Obstaja uradna odobritev koncerna Ford.

Castrol Magnatec Stop-Start 5W30 C3

Za obdelavo frakcij težkih olj, tehnologija katalizatorjev hidrokrekinga omogoča izdelavo sintetičnega baznega olja visoke čistosti na osnovi HC, ki se uporablja za proizvodnjo maziv različnih razredov, vključno s Castrol Magnatec Professional 5W30. Sestava vključuje minimalno količino žvepla, fosforja in sulfatnega pepela, tako da je olje pripisano nizki stopnji SAPS in ima visoko kakovost. Castrol Magnatec 5W30 se uporablja za motorje sodobnih avtomobilov, opremljenih s filtri za delce in večstopenjskimi katalizatorji, ki so namenjeni nevtralizaciji škodljivih nečistoč v produktih plinskega zgorevanja. Mazivo je bilo izdelano posebej za vozila, ki delujejo na mestni meji, za katere je značilna redna sprememba načina delovanja in povečana obraba. Proizvod ustreza razredu C3 v skladu z ocenami ACEA. API API ima kategorijo SN /CF. Lahko se uporablja v dizelskih in bencinskih motorjih, opremljenih z neposrednim vbrizgavanjem in turbinami. Dobili smo uradna soglasja svetovnih prodajalcev avtomobilov Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen in General Motors.

Prednosti in slabosti

Motorno olje Castrol Magnatec 5W30 ima številne prednosti in izjemne lastnosti delovanja, ki jih potrošniki opažajo v številnihpregledi:
 • Povečanje odpornosti motorja proti obrabi med zagonom in ogrevanjem.
 • Oblikovanje močne zaščitne folije na površini delov, ki se shranjuje skozi celotno življenjsko dobo.
 • Obsežno temperaturo in široko temperaturno območje.
 • Odlične lastnosti razprševanja in čiščenja.
 • Stabilnost viskoznih in drugih lastnosti v celotni življenjski dobi.
 • Širok spekter uporabe in združljivost z različnimi motorji.
 • Inteligentna tehnologija inteligentnih molekul zagotavlja dostojno zaščito motorja in glavnih komponent obrabe v primerjavi s podobnimi mazivi.

  Mnenja potrošnikov

  Glavna pomanjkljivost avtomobilskih navdušencev je visoka cena motornega olja Castrol Magnatec 5W30 - vsaj 15 tisoč rubljev, kar pa je značilno za izdelke te blagovne znamke. Poleg tega so maziva te blagovne znamke usmerjena v sodobne motorje in so veliko slabša, če jih uporabljamo s starimi modifikacijami motorja, in če jih uporabljamo brez specifikacij, je lahko škodljiva. Motorno olje Magnatec 5W30 A3 /B4 je razvilo podjetje Castrol ob upoštevanju delovnih pogojev v Ruski federaciji. Deluje pri nizkih temperaturah in v urbanem načinu. Sestava motornega olja je bila razvita s tehnologijo inteligentnih molekul, ki zagotavlja dolgo in učinkovito delovanje motorja.
  Lastniki avtomobilov pogosto poudarjajo, da je Castrol zaradi velikega povpraševanja po izdelkih Castrol pogosto ponaredek. Originalni motoriziraniOlje ima visoko zmogljivostne lastnosti. Z njihovo redno uporabo se zmanjša raven hrupa delovnega motorja in poveča kakovost zaščite glavnih enot in mehanizmov. Pomanjkljivost v reakcijah se imenuje tvorba na kovinski površini premoga pri pregrevanju pogonske enote. V primerjavi s podobnimi mazivi drugih proizvajalcev imajo motorna olja Castrol najboljšo vrednost za denar. Proizvodnja je bila odobrena s strani glavnih avtomobilskih podjetij svetovnega imena: Volkswagen, Ford, Mercedes-Benz, Toyota, Mazda. Priporočljivo je, da strokovnjaki redno uporabljajo in zagotavljajo učinkovito delovanje motorja, glavnih mehanizmov in enot vozila. Inovativna tehnologija, ki se uporablja za ustvarjanje motornega olja, zagotavlja hiter zagon in visoko kakovostno zaščito pred obrabo in korozijo.

  Sorodne publikacije