Kako postaviti simbol "kvačkanje" v Word

Včasih pri delu z dokumentom "Ward", poleg dolgočasnega monolitnega besedila, obstaja potreba ali želja, da se da kakšen nenavaden znak, na primer kljukica. Toda večina uporabnikov ima težave, ker tipkovnica nima simbola "Pointer". No, morate se zateči k trikom. Ta članek vam bo povedal, kako postaviti ta znak v program "Ward". Poleg tega obstajajo trije načini za to.

Metoda ena: zemljevid znakov

Verjetno je ta metoda najpreprostejša za začetnike, čeprav traja dlje kot drugi. Vsakdo pozna tabelo znakov v programu. Tam je treba iskati simbol, ki ni na tipkovnici. Evo, kar morate storiti, da vstavite znak "Letter" v tabelo simbolov Ward:


 • Pojdite na zavihek Insert.
 • V skupini orodij "Simboli" kliknite gumb "Simbol" in v spustnem meniju kliknite na "Drugi znaki".
 • Poiščite kljukico v oknu s simboli, jo izberite in kliknite gumb "Prilepi".
 • Na prvi pogled so to tri preproste točke, ki jih lahko zlahka izpolnijo vsi, vendar pa obstaja nijansa. Znaki v tabeli so zelo veliki, in da bi našli samo enega, je potrebno veliko časa. Če želite skrajšati časovne stroške, je lažje preklopiti pisavo na "Wingdings". Zdaj so se znaki bistveno zmanjšali. Zavrtite mizo navzdol in poiščite simbol, nato pa jo prilepite v besedilo.
  Prav tako je treba omeniti, da v besedi obstaja simbol "kljukica v kvadrat". On jese nahaja v bližini običajne kljukice.

  Druga metoda: koda znaka

  Druga metoda se izvede veliko hitreje kot prva, vsaj ne potrebujete odpiranja oken in iskanja znakov, ki jih potrebujejo. Vse kar morate storiti je, da poznate kodo znakov in vroče tipke, ki pretvorijo to kodo v želeni znak.


  Najprej poiščimo kodo:
 • simbol "kljukica" - F0FC;
 • Simbol na kvadratu je F0FE.
 • Zavedajoč se dejstva, da je te kode mogoče videti neposredno v tabeli znakov. Tam, ki označuje zahtevani znak, se njegova koda prikaže v "Hexadecimal" polju. Tako se lahko naučite druge kode, da jih hitro vnesete v besedilo. Torej, če poznamo kodo, ostane samo, da določimo kombinacijo tipk, na katere je kliknila. To je naslednje: Alt + X. No, in zdaj vam ponujamo algoritem za vstavljanje posebnega znaka v besedilo:
 • Postavite kazalec na želeno mesto besedila.
 • Vnesite želeno kodo znakov.
 • Takoj pritisnite tipke Alt + X.
 • Takoj ko to naredite, se namesto vnesene kode prikaže kljukica. Zelo priročno in hitro, vendar je kodo mogoče pozabiti. V tem primeru se lahko obrnete na prvi način izvajanja operacije, vendar pa lahko greste na tretji, ki se bistveno razlikuje od obeh predstavljenih.

  Tretja metoda: nestandardna pisava

  Ta metoda je zelo posebna. Njegovo bistvo je spremeniti pisavo, v kateri so vse črke nadomeščene s simboli. Ta pisava se imenuje "Wingdings 2", zato jo namestite takoj, da jo preveriteuspešnosti metode.
  Glavni problem je, da ne veste, kateri ključ je simbol. Lahko jih navedete, vendar je iskanje potrebnega precej problematično. Zato je treba spomniti, da je simbol "kazalec" namesto velikega "P" ključa (angleška postavitev). To pomeni, da morate za vstavljanje znaka pritisniti kombinacijo tipk Shift + P. Toda ta metoda ima tudi pomanjkljivosti, saj boste morali vsakokrat spreminjati pisave in s hitro nastavitvijo je zelo neprijetno. V tem primeru lahko uporabite druge predstavljene metode.

  Na koncu

  Na žalost ni več načinov, na katere bi bilo mogoče simbol "kazalec" postaviti v program "Ward", kot je opisano zgoraj. Obstajajo trije načini, kako ugotoviti, kaj je najbolje za vas.

  Sorodne publikacije