G senzor v DVR: Kaj je to?

G senzor je senzor udarca v registratorju vozila. Nepogrešljiva stvar v sodobnem svetu, ko je treba podrobnosti prometne nesreče pritrditi na fotoaparat. To pomaga ustvariti podrobnosti nesreče. To bo obravnavano v članku.

Kultura registrarjev

Sodobni mega-mesti, preobremenjeni z avtomobili. Proizvajajo se hitreje, kot se gradijo nove ceste. V takih pogojih se verjetnost nesreče poveča več kot enkrat. Da bi zagotovili, da storilec ne bo nekaznovano izginil s prizora, je zaželeno, da se podrobnosti posnamejo na video. To zahteva dober avto DVR z G-senzorjem. Ko se snemanje začne takoj, se datoteka izbriše. Poleg tega je izključena možnost, da se streljanje prekine v času trka.


Avtomobilisti se običajno ustavijo v proračunskih različicah, ki so zasnovani tako, da preprosto zajamejo, kaj se dogaja, in ne razmišljate o dodatnih funkcijah, kot so GPS navigator, anti-radar ali senzor G. Tako je pred prvo resno nesrečo, ki kasneje ni podrobno povzela dogodkov. Rezultat je pregled lastnih pogledov na funkcionalno "polnjenje" pripomočkov in izbira zanesljivega in dragega modela.

In kaj je to?

G senzor v videorekorderju je merilnik pospeška, ki sledi trenutku, ko se je zgodila nesreča. Obračanje, ostro zaviranje, trk - vse je zapisano v ločeno mapo z zaščito pred odstranitvijo. Vsak registrator zabeleži v ciklih: vneseni so novi podatki, stari izbrisani. TrenutnoPojav nesreče takoj zabeleži datoteko, ki v prihodnosti ne bo izbrisana. G senzor deluje tudi, če je vozilo parkirano.

Če se senzorju gibanja v okvirju doda možnost, potem lahko na parkirišču vozilo odpravi kršitev naročila. Takšni zapisi se pogosto uporabljajo za razkrivanje primerov tatvine, ropa in drugih neprijetnosti na parkiriščih.

Kako deluje senzor G

Senzor šoka prebere položaj avtomobila in ga pritrdi v treh dimenzijah. V trenutku močnega povečanja obremenitve z zmanjšanjem hitrosti gibanja je vključen tudi zapis. Takšen trenutni sistem sistem obravnava kot čas nesreče. Na treh oseh je pritrjen, s katere strani je prišel udarec. Te informacije so prikazane v obliki kart, ki so pregledane v analizi primera prometne nesreče. Če je avto v stanju mirovanja (na parkirišču), je trenutek rasti hitrosti in pritiska fiksiran. Video nastavi datum in časovni žig na vrstici podnapisov. Običajno se vse shrani v mapo z imenom "Dogodki", vendar lahko obstajajo tudi druga imena.

Ročna nastavitev senzorja udarca

Vsak lastnik pripomočka lahko izvede umerjanje G-senzorja. Meni prikazuje stopnjo občutljivosti, kot tudi intervale "pred" in "po". Z nastavitvijo ustreznih časovnih intervalov bo lastnik lahko videl vse, kar se je zgodilo pred in po prometni nesreči. Ne izpostavljajte največje občutljivosti modula, ker bo G senzor reagiral na vsako ostro (ali relativno ostro) zaviranje indruga majhna odstopanja avtomobila. "Snemanje v sili" bo trajno vklopljeno, pomnilnik kartice pa bo kmalu zamenjan z datotekami, ki so zaščitene pred izbrisom. Potrebno je ročno čiščenje.

Naprave

Večina sodobnih snemalnikov je opremljena s senzorjem za udarce. Kot smo že omenili, je prisotnost G-senzorja zagotovilo, da bodo vse podrobnosti nesreče odstranjene in datoteka ne bo izginila s pomnilniške kartice. Vgrajeni elektronski senzor ima praktično celotno linijo modelov "CARM", razen izdelkov QX2. Odličen primer je Sho-Me A7-90FHD, kot tudi Smart Mirror, registrator od 10 do 1. Če je želel voznik kupiti izdelek s senzorjem za udarce, bodite pozorni na embalažo in opis pripomočka. Pogosto obstaja ustrezna oznaka s črko G. V primeru težav, je bolje, da se obrnete na prodajalca svetovalca, ki vam bo pomagal izbrati najboljšo možnost, ob upoštevanju kupčeve zahteve. Poleg tega bo lahko prikazal najbolj priporočen model, pri čemer se bo osredotočil na povratne informacije potrošnikov.

Razsodba

Seveda ne vsi vozniki izberejo pripomoček z možnostjo. Na primer, prebivalci podeželskih območij in naselij mestnega tipa se pogosto zanemarjajo. In to je razumljivo: če ima naselje nizko gostoto prometa, je tveganje za nesrečo nižje. V takšnih primerih prihaja samo z enim namenom - samo posnemite video. Običajno je to dovolj. Po drugi strani pa je prisotnost G-senzorja v DVR dovoljeno primerjati z gelom za pomivanje posode Fairy: brez njega je težko, vendar je možno živeti. Vse je odvisno od potreb posameznega voznika. Ampak brez tegauporabno funkcijo težko.

Po ustrezni zakonodajni spremembi se lahko video posnetki, ki jih je posnel registrar, uporabijo kot dokaz v primeru prometnih nesreč. Toda če datoteka prikazuje točke vgradnje, ne bo vezana na primer. Poleg tega se takšno dejanje obravnava kot ponarejanje baze dokazov.
V navzočnosti rednega registrarja v avtomobilu lahko trenutek nesreče pade v "vrzel" med zapisi in se sploh ne prikaže. Kot rezultat, to ne bo pomagalo primeru: video bo fragmente "do" in malo "po". Toda brez posebnosti. G-senzor tudi zažene snemanje in mu "priskrbi" potrebne fragmente, ki so sledili nesreči. Zato ne smete zanemariti tako uporabne možnosti!

Sorodne publikacije