Branje datoteke z datoteko dobite vsebino PHP

Branje datoteke ali URI-ja je običajna praksa in ponavadi je koristno, da to storite takoj in v celoti. Redno ali simbolno branje je bistveno, vendar za to ni veliko razlogov in se uporabljajo v posebnih primerih.

Funkcijska datoteka dobi vsebino PHP izvrši branje v nizu od začetka do konca datoteke. Še posebej zanimiva je njegova uporaba, kadar datoteka služi kot vir na spletu (URI).

Opis funkcij

Funkcijska datoteka dobi vsebino PHP prejme tako ime datoteke bodisi parameter URI in generira niz. V tem primeru je podana koda uporabe. Pritožba na funkcijo se pojavi štirikrat. Ko prvič preberete datoteko, ki vsebuje samo navadno besedilo, se prebere druga datoteka, ki poleg besedila vsebuje tudi oznake HTML.


Naslednjih nekaj klicev se izvede s pretvorbo kodiranja. To ni vedno potrebno, toda v primerih, ko se na izhodu ustvarijo nenavadni znaki, morate uporabiti pretvorbo, ki ste jo dobili po branju vrstice, in ruske črke bodo vidne. Primer datoteke dobi PHP vsebino v brskalniku bo prikazan, kot je prikazano spodaj.
Prvi dve funkcijski klici se ne ukvarjata s prevodom kodiranja v želeni obliki, zato ruski črki niso prikazani. Vsebina obeh datotek (lokalni-1.txt in lokalni-2.txt) sta enaka. Seveda, v obeh datotekah obstajajo linijski prevodi, vendar jih brskalnik ne razstavlja. Funkcijska datoteka dobi vsebino PHP bere vse, kar je, druga datoteka pa vsebuje potrebne oznake in nizi, ki so prikazani po potrebi in ne v eni vrstici. Ta okoliščina ni bistvena, saj je splošno praviloDatoteka se bere tako, kot je, in prisotnost oznak v njej je dejansko, ko se prebere stran HTML, in tam je vse, kar je potrebno. Vendar pa je pomembno, da to dejstvo, še posebej dejstvo, da je možno neskladje kodiranja, ni poznano.


Drugi parametri funkcije

Če morate nekaj prebrati, na primer le del datoteke ali začeti z določenim položajem v njej, lahko uporabite parameter premik in število. Funkcijska datoteka dobi vsebino PHP, v nekaterih primerih pa lahko naredi napako, ko prebere nekaj, kar ni v enakem znesku ali na napačnem mestu. Če berete ne-lokalno datoteko, bo veljaven podani odmik in število bajtov za branje. V vseh drugih primerih je bolje nadzorovati rezultat, ki deluje. V mapi za vključitev poti lahko podate možnost iskanja datotek in parameter sredstva za branje pretočnih kontekstov.
Zaporedje parametrov je:
 • ime datoteke;
 • parameter iskanja;
 • parameter parametra;
 • pristranskost;
 • številka.
 • Ne priporočamo uporabe parametra za iskanje, čeprav je v nekaterih primerih primerno. Pri branju lokalnih in oddaljenih datotek ali URI-jev je najbolje, da vedno veste, od česa se bere. Če je URI poseben znak, na primer presledek, mora biti URI kodiran s funkcijo urlencode.

  Oddaljeno branje datoteke

  Tukaj funkcija uporablja isto. Ni bistvenih razlik, razen v enem primeru: prva dva klica v PHP dobita datotečno vsebino.
  V tretjem klicu se prebere stran spletnega mesta. Ta stran je prikazana v trenutni lokaciji brskalnika, vki ima zelo specifična pravila CSS, vendar pravila ne odprejo spletnega mesta. Zato rezultat kode, ki bere URI, ne bo resničen. Vendar pa branje običajno sledi namenu razčlenjevanja, namesto da se prikaže na mestu branja.
  Vendar je to treba upoštevati. Branje URI-ja še zdaleč ni smiselno, samo določen naslov.

  Funkcija branja in razčlenjevanja

  Možno je napačno ime za čitljivo datoteko ali URI. Če ni rezultatov branja, ga je enostavno slediti. Če so drugi parametri napačni, funkcija generira logično vrednost FALSE. Običajna uporaba funkcije branja je v celoti povezana z veleprodajno nalogo parametrov spletnega mesta. Na primer, preberite konfiguracijsko datoteko za uporabnike ali konfiguracijsko datoteko. V vseh takih primerih:
 • je rezultat natančno določen;
 • Struktura prebere tudi podatke.
 • Pri branju URI-jev vnaprej je težko predvideti, kaj in kako brati, in brati. Pomembno je pojasniti, da je treba v brskalniku prikazati tisto, kar se ne bere vedno. Ena stvar je obdelava informacij, druga je poskus nadzora procesa obdelave HTML vsebine brez posebnih orodij in dejavnosti v brskalniku.

  Sorodne publikacije