Fiat Doblo: opis, specifikacije, fotografije

Fiat Doblo je priljubljena družina komercialnih avtomobilov italijanskega podjetja Fiat od leta 2000 do danes. Obstaja veliko modifikacij in možnosti: od minibusov do minibusov. Leta 2005 je bil Doblo Cargo priznan kot najboljši v kategoriji mednarodnih kombi letošnjih let.

Prva generacija

Fiat Doblo je bila predstavljena mednarodni skupnosti leta 2000. Prvotno ga je izdelala hčerinska družba Fiat Tofa? v mestu Bursa (Turčija). Turški modeli imajo tri vrste motorjev:
 • 14-litrski bencin;
 • 19-litrski dizelski motor MultiJet;
 • 13-litrski 16-ventilski dizelski MultiJet.
 • Cenovno ugodno gospodarsko vozilo uživa stabilno povpraševanje, zlasti v državah v razvoju. Da bi zadostili vse večjemu pomanjkanju, so se začele montažne linije v Braziliji, Vietnamu, Tajvanu, Severni Koreji (pod blagovno znamko Ppeokkugi) in Rusiji (v Naberezhnye Chelny). V Singapurju je Fiat Doblo, 14 litrov, prodan pod imenom "Panorama" v petih in sedmih različicah.
  Tehnične značilnosti
  Kompaktni, ekonomični in robustni pomočnik ima dokaj velik notranji prostor (32 m 3) in nosilnost 730 kg, ki temelji na platformi Fiat Strada, vendar je za razliko od svojega predhodnika enostavnejši in zanesljivejši. trdo zadnje vzmetenje z listnimi vzmetmi. Za različne izvedbe se uporablja 10 tipov motorjev v količinah od 12 do 19 litrov. Delujejo v parih s 5 ali 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Najbolj priljubljenaZaradi svoje ekonomičnosti je Fiat Doblo opremljen z 1,9 L D i4 dizelskim motorjem s 63 l. z


  Dimenzije modela (odvisno od spremembe):
 • dolžina: 415-463 m;
 • Širina: 171-176 m;
 • Višina: 18-21 m;
 • medosna razdalja: 26-296 m.
 • Električni avtomobili

  Po obetavnih trendih razvoja električnih avtomobilov je italijansko podjetje uvedlo Fiat Doblo z zanimivim imenom All-Electric. Motor poganja NairSafe (R) redni motor Altairnano z 18 kW /leto. Potek 300 km med naboji je povsem dovolj za uporabo v mestnem dostavnem omrežju. Akumulatorska baterija se ponovno napolni v manj kot desetih minutah z uporabo visokonapetostnega sistema AeroViroments z močjo 125 kW - tako imenovanega hitrega polnjenja. Električni avtomobil je zasnovan za letno kilometrino 45000 km.

  Druga generacija

  Leta 2010 je bil izdan nov "Fiat Doblo", distribuiran tudi pod blagovno znamko Opel Combo. Temelji na platformi Fiat Small z novim neodvisnim vzmetenjem in povečano medosno razdaljo. Oblika sledi kontinuiteti generacij. Največje spremembe so vplivale na zunanjost glavne optike in rešetke hladilnika. Telo je postalo bolj racionalno, površina zasteklitve se je povečala. Prostornina prtljažnika je 790 litrov. Najnižja raven emisij je opaziti pri vozilih, ki so opremljena z 89 konjskimi močmi 1,3 L Multijet 90 PS: 129 g /km so se povečale tudi dimenzije:
 • Dolžina: 44-475 m;
 • širina: 183 m;
 • Višina: 184-188 m;
 • Medosna razdalja: 275-31 m.
 • Novi Doblo ponuja vrsto varnostnih in udobnih funkcij, vključno z ABS, stabilizacijo vozila, pomočnikom pri plezanju /spuščanju, avtomatskim klimatskim nadzorom, tempomatom, Blue & amp; Z vgrajeno navigacijo in zvočnikom. Avto ponuja še večjo in bolj praktično notranjost z drsnimi stranskimi vrati.

  Motorni agregati

  Za predlagatelje bencinskih motorjev sta na voljo dve enoti: 1,4 L Fire in 2,4 L Tigershark. Prva je 94 litrov. z pri 6.000 vrt /min in 127 Nm navora pri 4500 vrt /min. Drugi ima največjo moč v liniji - 177 kosov. pri 6250 vrt /min in 236 Nm pri 3900 vrt /min.
  Zagovornike gospodarstva bodo zagotovo zanimali dizelski motorji, od katerih je najbolj ekonomičen 1.3 L Multijet: z močjo 90 litrov. z v mešanem ciklu porabi približno 48 litrov goriva na 100 km. 1,6 L Multijet (104 KM) in 2,0 L Multijet (133 KM) sta nekoliko bolj vzdržljiva. Obstaja tudi tretji tip motorja - 1.4 L T-JET Natural Power. Omogoča vam, da gorite tako bencin kot metan. Učinkovitost elektrarne je povsem zadostna: 118 k pri 5000 vrt /min in navor 207 Nm pri 2000 vrt /min.

  Spremembe

  Kupcem je na voljo več tipov karoserijskih možnosti:
 • LAV s petimi vrati (možnost za potovanje);
 • komercialni kombiji s 3/4 /5 vrati;
 • dvigalo;
 • šasija (2 vrata) z nakladalnikom ali za namestitev posebne opreme.
 • Obstajajo spremembe s povečano višino strehe in podaljšane Cargo Maxi. Največji in tovorni tovor je Cargo XL. Ima višjo streho in najdaljšo medosno razdaljo več kot 3metrov. Kombi vam omogoča prevoz ton tovora. Dopolnjuje ga 16-litrski dizelski dizelski motor Common Rail s skupno zmogljivostjo 105 litrov. z Verzija XL Combi je opremljena z 2-litrskim dizelskim motorjem s 135 konjskimi močmi. Na avtomobilskem salonu v Hannovru leta 2015 je bil posodobljen Fiat Doblo predstavljen v Severni Ameriki, znan kot Ram ProMaster City. Obraz je bil popolnoma prenovljen. Zobati odbijač v obliki črke X združuje vrsto žarometov z zgornjo rešetko hladilnika na eni strani in "anti-meglo" z spodnjo rešetko na drugi strani. Mimogrede, ameriška različica nima zadnjih stranskih oken. To je posledica carinjenja avtomobilov, proizvedenih v Turčiji. ProMaster City je opremljen z 24-litrskim Tigershark motorjem, skupaj z 9-stopenjskim avtomatskim menjalnikom serije 948TE.

  Sorodne publikacije