Ustreznost programa AdWords: vrste, operaterji, pomensko delo

Razvijanje različnih vrst ujemanja ključnih besed v programu AdWords je korak v smeri uspešne akcije PPC (plačilo na klik). Toda razumevanje vse terminologije, povezane s PPC, je lahko zastrašujoča naloga, in vrste ujemanja niso izjema. V tem priročniku so opisane prednosti in slabosti vsake vrste tekmovanja in razlogi za izbiro enega od njih.

Kaj so vrste ujemanja ključnih besed?

Vrste ujemanja ključnih besed so možnosti, ki jih je mogoče dodati izbranim ključnim besedam, da nadzorujete, katera iskanja povzročajo prikazovanje oglasov. Obstaja 5 vrst skladnosti s programom AdWords, od katerih ima vsaka svoje posebne prednosti in slabosti. Izbira najboljše stave, ki jo nameravate ponuditi, je ključnega pomena za uspešnost plačanih oglaševalskih akcij za iskanje in za celotno stanje vašega računa AdWords. Če uvedete preveč stroge omejitve, lahko izključite potencialne dolge iskalne izraze, ki so dobro pretvorjeni in prinašajo pozitivno donosnost naložbe. Če menite, da je akcija preveč popustljiva, boste morali plačati nepotrebne klike.


Tipi ujemanja ključnih besed v google adwords imajo različne lastnosti. Zato je pomembno, da se spomnite najboljših praks in se prepričate, da obstaja jasno razumevanje, zakaj in v katerih primerih se uporabljajo določene vrste.

Široko ujemanje

To je privzeti parameter v programu AdWords, ki bo prikazoval oglase vsem, ki iščejo vnesene ali povezane izraze v iskalniku.Google. Ta vrsta ujemanja je lahko zelo učinkovita, če je trženje v fazi študija in eksperimentu za ključne besede. Vzpostavitev široko zastavljene PPC akcije bo zagotovila veliko podatkov, ki jih je mogoče uporabiti pozneje. Na primer, predlog o zunanjem izvajanju plač lahko stavi na razširjeno različico izraza "plača". Svoj oglas bo prikazala vsakomur, ki išče specifično frazo »plačilni list«, kot tudi vse druge fraze, ki vsebujejo ta izraz (na primer »programska oprema za obračun plač«, »obračun plač«, in podobno . Najbolj očitna prednost tega je, da oglaševanje doseže zelo veliko občinstvo, kar lahko poveča prepoznavnost blagovne znamke. Poleg tega boste našli široko paleto potencialno ustreznih ključnih besed, kot tudi natančne količine iskanja in ključne meritve, ki bodo uporabljene za merjenje uspešnosti vaših oglaševalskih akcij (npr. Razmerje med prikazi in kliki in razmerje preusmeritev).


Vendar pa pri izbiri te vrste skladnosti s programom AdWords obstajajo številna tveganja. Vaš oglas bo prikazal veliko nerelevantnih iskalnih poizvedb. Ker jih Google pripelje do ljudi, ki iščejo podobne izraze, lahko najdete nespecificirane iskalne fraze. Poleg tega bo mogoče optimizirati oglase in ciljne strani vašega oglasa dovolj dobro, da dosežemo pozitivne kazalce kakovosti, ki temeljijo na ogromnem številu iskalnih izrazov, ki bodo sprožili.prikaži oglas

Negativne ključne besede

Negativne ključne besede je treba vnesti s predznakom minus. Uporaba teh besed prikazuje AdWords, ki teh ključnih besed ne sme uporabljati za prikazovanje oglasov. Na primer, pri vnosu besede "skladiščenje", ko uporabljate široko frazno frazo "Krasnodar tovornih prevoznikov", oglasi ne bodo prikazani, ko nekdo išče premikajoče in skladiščne družbe ali podjetja, ki se skladiščijo v Krasnodarju. Negativne ključne besede se vnesejo samo z vrsto širokega ujemanja. So odličen način za povečanje donosnosti oglaševalske akcije AdWords in se pogosto uporabljajo tako za začetnike kot za izkušene uporabnike AdWords.

Vrste negativnih zadetkov

Te vrste igrajo vodilno vlogo pri določanju natančnega ujemanja ključne besede z iskalno poizvedbo, ki ima za posledico prikaz oglasa ali njegovo blokiranje. Treba je opozoriti, da za negativne ključne besede niso uporabljene zaprte različice (črkovalne napake, ednina ali množina, okrajšave, poreklo, okrajšave). Zato mora uporabnik v primeru, da je potrebno blokirati katero od možnosti, vsakega posebej dodati kot negativne ključne besede.
 • Široko ujemanje negativnih ključnih besed
 • Tu pravilo velja, če mora iskalna poizvedba vključevati negativne ključne besede s širokim ujemanjem, ne glede na vrstni red. Vendar ne pozabite, da se bo oglas za vse sinonime še vedno prikazoval. Na primer "mehka igrača"bo blokiral prikazovanje oglasov na zahtevo: "mehke igrače na internetu", "nakup mehkih igrač za dekleta", "mehke igrače in igrače za otroke", itd. prikazuje oglas, na primer za iskanje: "igrače za otroke", "mehke lutke" itd.
 • Frazno ujemanje negativnih ključnih besed
 • V narekovajih ključne besede negativne ključne besede se oglas ne prikaže, če poizvedba vsebuje iskalne izraze v istem vrstnem redu. Na primer, ko vnašate "mehko igračo", iskanja "mehke igrače za otroke" ali "mehke igrače za dekleta" ne bodo prikazane, ampak bodo prikazani oglasi za takšne zahteve kot "mehka igrača" , "igrače" itd.
 • Točno ujemanje negativnih ključnih besed
 • Za to vrsto negativnega ujemanja se prikazi blokirajo samo, če se oglas natančno ujema s poizvedbo. Na primer, [mehka igrača] bo blokirala prikaz samo določenega oglasa na zahtevo "mehke igrače", za druga vprašanja, kot so "mehke igrače za otroke" itd., Bo oglas prikazan.

  Modifikator za široko ujemanje

  To je relativno znana vrsta skladnosti s programom adwords, ki je mnogi internetni tržniki še vedno ne poznajo. V bistvu je to ključna beseda s širokim ujemanjem. Vendar mora biti v poizvedbi vsaka posamezna beseda v stavku, ki je označena z znakom "+", prikaz se lahko izpolni. Oglasi bodo prejeli veliko število prikazov, uporabnik pa bo imel malo več nadzora.

  Na primer, ključna beseda s širokim ujemanjem "+sanitarni tehnik + Krasnodar "bo sprožil oglase, če ljudje iščejo:
 • vodovodar Krasnodar,
 • najboljši vodovodar v Krasnodarju,
 • poceni vodovodar v Krasnodarju,
 • sanitarni tehnik Krasnodar.
 • Z drugimi besedami, oglasi bodo prikazani vsakomur, ki išče katero koli besedno zvezo, ki vključuje besedo "vodovodar" in besedo "Krasnodar". Oglas se ne bo pojavil za "sanitarni Krasnodar", če je uporabnik stavil na tak ključ frazo kot "sanitarni tehnik Krasnodarja" s širokim ujemanjem kot vrsto korespondence
  .

  Ujemanje besedne zveze

  Ujemanje besedne zveze vam omogoča nadaljnji nadzor nad iskanjem oglasov, saj mora iskalna poizvedba vsebovati določeno določeno frazo. V tem primeru uporaba narekovajev pomeni, da ključna beseda uporablja vrsto ujemanja besedne zveze. Na primer, če je "trgovina s kolesi" na voljo kot besedna zveza, se bodo oglasi prikazali le, če iskalniki uporabljajo določene besede v tem naročilu. Tako bodo prikazani oglasi za:
 • trgovino s kolesi ob meni;
 • trgovina s kolesi v Krasnodarju;
 • Najboljša trgovina s kolesi v Rusiji.
 • Kolikor je mogoče, lahko ustvari nove različice ključnih besed in da dobro predstavi izraze, ki jih ciljna publika uporablja okoli te ključne besede. Prav tako dajejo nekaj odličnih idej, ki jih je mogoče pridobiti z drugimi tržnimi kanali. Na primer, kot v zgornjih pogojihIščite, lahko vidite, da ljudje iščejo ključni izraz plus »brezplačna dostava« ali »kako«. To bo pomagalo izboljšati izdelek ali storitev, ki bi jo uporabnik morda želel dodati, da bi pritegnil potencialne stranke (npr. Kako oddati naročilo).
  Zato je uporaba ujemanja izrazov zanesljiva taktika PPC, saj ima prednosti širokega ujemanja, medtem ko nekatere slabosti odpravlja, zlasti pri uporabi negativnih ključnih besed.

  Natančno ujemanje

  Natančno ujemanje je najbolj omejena vrsta ujemanja za adwords. Tržniki bi morali iskati natančno ključno besedo ali frazo, ki jo želite ponuditi, da sprožite enega od oglasov.
  Ključne besede s točnim ujemanjem se vnesejo s kvadratnimi oklepaji. Preprosto povedano, če uporabite frazo "teniški trener" z natančnim ujemanjem (tj. [Teniški trener]), bodo uporabniki videli oglas samo, če bodo sami začeli iskati natančno frazo "trener tenisa". Novi uporabniki programa AdWords pogosto predvidevajo, da se to točno zgodi, če uporabljajo ključne besede s širokim ujemanjem. In tu se začenjajo resni problemi s PPC. Koristi natančnega ujemanja so zelo očitne. Prvič, ta vrsta ujemanja v Google AdWords vam omogoča boljše nadziranje iskalnih poizvedb, ki prikazujejo oglase, bolj kot katera koli druga vrsta ujemanja. To pomeni, da bo promet na spletnem mestu ciljno usmerjen in (pod pogojem, da so ključne besede dobro preučene)najbolj donosna za podjetja. Drugič, ni treba skrbeti za nepomemben promet ali uvedbo dolgega seznama negativnih ključnih besed. Končno vam omogoča, da nastavite ponudbe na zelo podrobni ravni. Uporabnik na primer prodaja copate preko spletne strani za e-trgovino. Morda ve, da je njegova stopnja konverzije PPC 2%. Lahko pa ve tudi, da ima določena ključna besedna zveza (recimo, "poceni profesionalne superge") stopnjo konverzije E-trgovine 10%. Ob predpostavki, da ponudbe za najvišjo ceno na klik (CNK) zagotavljajo pozitivno donosnost naložbe v zapis PPC, bo lahko povečal ponudbo za frazo, ki je natančno enaka petkratni (poceni poklicni superge). To je kljub dejstvu, da bo še vedno prejemal pozitivno donosnost naložbe.

  Pomanjkljivosti natančnega ujemanja

  Seveda obstajajo slabosti te vrste adwords ujemanja. Jasno je, da natančnega ujemanja ni mogoče uporabiti za raziskave ali načrtovanje ključnih besed. To ne bo povečalo razpoložljivosti blagovne znamke širši javnosti. Še en problem, ki ga uporabnik morda ne ve, je, da "natančen" ne pomeni res. Napake pri črkovanju, množinske oblike in druge zelo podobne različice ključne besede lahko sprožijo oglase. Na primer, če ponudbo za izraz "upokojitev odbor" kot natančno ujemanje, oglasi se lahko pojavijo, ko ljudje iščejo "upokojitev odbor" (kot je bilo pričakovano), kot tudi "pokojninski svet" ali "upokojitev nasvet".
  To se morda ne zdi zelo resen problem, saj te možnosti natančno ustrezajo namenu iskanja določene ključne fraze. Toda pred kratkim je Google začel prikazovati oglase s ključnimi besedami s točno ujemanjem, ko iskalni izrazi uporabljajo drugačen vrstni red besed ali vsebujejo uradne besede. Na primer, ko ponudite na nogometnega trenerja, se lahko oglas pojavi, ko ljudje iščejo besedo »nogometni trener«. Google vztraja, da se, če se spremenijo skladnje, ne bodo ujemale. Vendar pa obstajajo očitni primeri, ko fraze z različnim vrstnim redom besed ustvarjajo boljši ali slabši ROI.

  Kako vrste ujemanja ključnih besed vplivajo na strategije ponudb

  Pri zagonu oglaševalske akcije lahko uporabite vse vrste ujemanja, da si ogledate in raziščete, kako delujejo, in nato razumete, kaj najbolje deluje. Zato lahko najprej uporabite široko ujemajočega, široko ujemajočega se modifikatorja in nato spremenite vrsto ujemanja adwords na frazo in natančno. Torej, začenši s ključno besedo "prevozniki Krasnodar", jo lahko uporabite z vsemi vrstami skladnosti:
 • Široko ujemanje - ladjar za tovorni promet iz Krasnodarja.
 • Modifikator široke potrošnje - Krasnodar + transport.
 • Frazno ujemanje - "prevoz tovora Krasnodar".
 • Točno ujemanje je [ladjarska družba Krasnodar].
 • ​​Na splošno je najboljša stvarPonudite se nad ključnimi besedami s točno ujemanjem in pod ključnimi besedami s širokim ujemanjem. Prva bo verjetno oglaševala oglase v rezultatih iskanja, ki so točni za izdelek ali storitev. Ker trženje daje iskalnik točno tisto, kar išče, je vredno osredotočiti na natančno ujemanje ključne besede. Če se fraza ujema, vam bomo ponudili malo manj kot točno. Za široko ujemajoče se ključne besede in spreminjevalec širokega ujemanja bo cena nekoliko nižja kot pri ključnih besedah ​​s fraznim ujemanjem. Vedno pa morate omogočiti največji vpliv podatkov in rezultatov na vaše strategije ponudb.

  Sorodne publikacije