Pregled razvojnih aplikacij za Android

Razvoj mobilnih aplikacij je ena najbolj obetavnih smeri 21. stoletja. Če je bilo pred desetimi leti potrebno, da vstopijo v visokošolske ustanove in porabijo veliko časa, se je zdaj vse spremenilo. Obstaja veliko knjig, lekcij, tečajev in še veliko več za poučevanje te spretnosti. Na primer, če vzamete razvoj za Android, potem je najboljša možnost za učenje programski jezik Java, če vključuje razvoj aplikacij pod platformo IOS, potem bodite pozorni na jezik Swift. Seveda obstaja veliko aplikacij, ki vam pomagajo razviti mobilne aplikacije. Nekateri bi radi govorili v tem članku.

Construct 2

Ta program je zasnovan za razvoj iger pod različnimi platformami. Med njimi niso le mobilni, temveč tudi konzolni. Posebnost tega programa je, da ni potrebe, da bi programski jezik deloval z njim. To je posledica dejstva, da je Construct 2 oblikovalec iger, vendar to ne pomeni, da vas nekako omejuje na ustvarjanje aplikacij. Program je zasnovan tako, da razvija 2D igre, in praktično vse, kar pride na misel - ga lahko izvedete z njim. Za razvoj Androida se to orodje popolnoma prilega. Čeprav ste šele začeli obvladati sposobnosti za razvoj mobilnih aplikacij. Vse, kar je zgrajeno na dogodkih, je zelo priročno. Igre, ustvarjene s programom Construct 2, lahko zaslužite z uporabo AdMob ali drugih storitev. Kot je za ceno tega programa, potem je brezplačna različica, ki jo lahkoprenos na uradni spletni strani, vendar je zmanjšanje možnosti. Za dokončanje modela morajo Android kupiti licenco, ki stane v povprečju 6.000 rubljev.

Game Maker Studio 2

Ta program je podoben zgraditi 2. Vedno tekmovati. V primerjavi ni mogoče izbrati najboljšo izmed njih. To je posledica dejstva, da so igre za kavo minuse, in v svojem konstrukt 2. Na primer, zgraditi 2 zbiranje igra je malo težko in sprejeti pomoč storitev tretjih oseb, vendar Game Maker ni povsem logično. Poleg tega je še ena značilnost "viseča mreža", je, da lahko predpiše tudi kodo. To je napisano v njihovem jeziku GML. Zelo je preprost jezik govorijo enostavno. Seveda so možnosti za Game Maker Studio 2 več, vendar enostavnejši za uporabo zgraditi 2. Ampak, seveda, stvar okusa, saj vedno obstajajo spori med razvijalci, ki je program za razvoj pod android boljši. Bolje je, da prenesete tako, vidite, kaj vam je najbolj všeč, in z delom. Ta program ni zastonj, morate kupiti licenco, vendar pa je brezplačna različica skrajšanega priložnosti. Zgraditi 2 in Game Maker Studio, so kot nalašč za razvoj iger za Android brez programiranja.

Unity

Unity - "igrača" resne. Če bi se programi, ki so bili obravnavani zgoraj, razvije le 2D iger, je Unity bolj namenjen za 3D. Toda pogosto ustvarjena s pomočjo Unity in 2D iger. V tem programu s pomočjo programskega jezika C # in javascript. Zato, da bi začeli, boste morali, da se naučijo osnov teh jezikov. Toda v programu so številni primeri. To je brezplačna, vendarnekaterih pogojih. Če na vašem projektu zaslužite več kot 100.000 dolarjev na leto - morate kupiti licenco. Toda če je vaš projekt 2D igra, je bolje uporabiti Construct 2 ali Game Maker. Hitrost razvoja teh programov je precej višja, na primer, če porabite 2 ali 3 mesece za enotnost za razvoj 2D iger, potem pa z Construct 2 razvoj iste igre traja nekaj tednov. Bolje je, da uporabljate Unity za razvoj iger 3D v Androidu.

Corona

Naslednja mobilna aplikacija Android za Android je Corona SDK. Namenjen je tudi razvoju iger pod mobilnimi platformami. Njegova posebnost pa je minimalizem. Skoraj vse je napisano s kodo. Pred očmi razvijalca sta le dve stvari: urejevalnik kode in zaslon telefona. Ista koda je napisana v jeziku Lua. To je zelo preprost, lep in razumljiv jezik, ki ga lahko obvladamo v nekaj tednih. Zbiranje iger je praktično trenutno. Koda, seveda, veliko, vendar bo naučil razvijalec za delo z velikimi količinami. Tudi Corona je popolnoma brezplačna, vendar obstajajo nekatere nianse. Če želite na primer odstraniti logotip, ki bo prikazan pred zagonom izdelka, morate plačati. Za gradnjo oglasov - morate plačati. Po eni strani je program brezplačen in deluje zelo priročno, po drugi strani pa boste morali plačati, da boste zaslužili projekt. Za zaslužek morate kupiti Admob plug-in, ki stane 200 dolarjev na leto. Tukaj je samo vprašanje, ali je donosno? Konec koncev, lahko kupite Construct 2, ki je za vse življenje in je cenejši.

Android Studio

Ta aplikacija je razvojno okolje Android.Izdal ga je Google. Vsi zgoraj navedeni programi so bili zasnovani za razvoj iger, Android Studio vam omogoča, da razvijete programe. Rad bi omenil, da je za delo s tem programom potreben dober računalnik, od 6 GB RAM-a. Ampak Android Studio je res dober Android razvojno orodje, zato, če imate željo, da to storite profesionalno, bi morali prenehati z izbiro le tega. Za razvoj so uporabljeni programski jeziki Java, C ++, Kotlin. Na srečo na žalost kode ni mogoče zapisati. Toda razvoj Androida za C je zelo težaven in začetniki bodo takoj izginili željo, da bi še naprej študirali v tej smeri.

Delphi XE

Zdi se, da je Delphi že dolgo umrl. Konec koncev, v tem jeziku je bilo napisano veliko programov za operacijski sistem Windows XP. Vendar pa je oživil in začel nositi ime Delphi XE, kjer lahko razvijete programe za mobilne platforme. Ampak, da bi ga razvili pod Androidom, ni povsem donosno, ker je licenca zares zelo draga. Da, in še več možnosti v Android studiu. Toda, če obstajajo ljubitelji Pascalovega programskega jezika, zakaj ne.

Sorodne publikacije