"Fiat Tipo" avto: pregled, funkcije, funkcije in pregledi

Fiat Typo je avtomobil s pogonom na prednja kolesa, ki ga je leta 2015 razvil koncern Fiat-Chrysler. Avto je na voljo v več telesih. To je limuzina, hatchback in vsestranska oseba. Prva uradna avtomobilska razstava je potekala v okviru Istanbulskega avtomobilskega sejma v letu 2015. Avto je pritegnil pozornost javnosti na njen izjemen videz. Kaj pomeni Fiat Typo? Značilnosti, značilnosti in pregled - nadalje v našem članku.

Oblikovanje

Avto ima dokaj sodoben videz.
Spredaj je vredno omeniti hiter "pogled" žarometov in široko kromirano rešetko radiatorja. V spodnjem delu odbijača je izrezan za kristalne meglenke. Pokrov motorja je dovolj kompakten - ne presega linije kril. Tudi med kromiranimi elementi je vredno omeniti kljuke na vratih. Ogledala so pobarvana v barvi karoserije, vendar pa nimajo LED ponavljalcev za obračanje. Že iz tovarne je avto opremljen z liti diski na nizko profilni gumi (razen osnovne opreme). Za novim "Fiat Tipo" izgleda ne manj trdno in privlačno.
Pokrov prtljažnika ima kromirano "sablo" z emblemom na vrhu, kot tudi element zadnjih luči. V spodnjem delu odbijača so senzorji parktronika in pogona.

Mere, zračnost

Kar zadeva dimenzije, Fiat Typo spada v razred C. Torej, dolžina telesa je 45 metrov, širina - 178 metrov, višina - 148 metrov. Velikost ceste je približno 16 centimetrov. Avto samozavestno vodina asfaltirano in na makadamski cesti.

Salon

V tipologiji je presenetljiva s svojo individualnostjo. Za razliko od svojih konkurentov ("Skoda Rapid") je notranjost "Fiata" bolj živahna in ni dolgočasna. Torej, v centru je radijska kontrolna enota, klimatska naprava "twist" in dva ovalna deflektorja. Tudi v kabini se uporablja visokokakovostna linija in plastični vložki "pod aluminijem". Na vrhunski opremi je mogoče namestiti 5-palčni multimedijski zaslon z zaslonom na dotik. Volan s tremi kraki, z udobnimi gumbi na levi in ​​desni strani. Instrumentna plošča ne vsebuje samo klicne tehtnice, ampak tudi digitalni vgrajeni računalnik, kjer lahko najdete vse koristne informacije o stroških, povprečni hitrosti in kilometrini.
Očala in ogledala imajo električni pogon, sedeži v osnovnih izvedbah pa se regulirajo samo mehansko. Prav tako v začetni opremi ni obdelave usnja. Ne glede na to pa so pregledi znani po zelo udobnih sedežih z dobro bočno in ledveno oporo.
Zadnji kavč je namenjen trem odraslim potnikom. Poleg tega je naslon za roko izrinjen iz hrbta. Za razliko od sprednjih sedežev, zadnja vrsta nima močne podpore in se zato počuti manj udobno. Kar zadeva nosilnost, je za C-razred precej zmogljiv. Ja, tukaj je do 510 litrov prtljage v karoseriji limuzine in 440 v karoseriji hatchbacka. Za povečanje zmogljivosti je funkcija sestavljanja zadnje strani kavča. Najbolj prostorna je vsestranska oseba. Prostornina prtljažnika je 550 litrov.

Tehnične značilnosti

Pregledi veljajo za veliko različnih motorjev. Ne obstajajo samo bencini, ampak tudi dizelske enote. In od leta 2016 na "Fiat Typo" začel, da plinske enote. Ampak vse je v redu.

Osnova za "Fiat Typo" je motor s 14-litrsko 4-valjno enoto. Njegova največja moč je 95 konjskih moči. Za ločeno pristojbino lahko namestite 16-litrski motor s porazdeljenim vbrizgavanjem 110 "konjev".
Kot pri dizelskih motorjih, sta oba (in oba oba s turbopolnilnikom). Mlajša je 13-litrska enota s kapaciteto 95 konjskih moči. Drugi motor ima bolj resne značilnosti in pri prostornini 16 litrov razvije 120 konjskih moči.

Fiat Typo Gas

V letu 2016 je bila linija obnovljena z dvema novima energetskima enotama. Toda njihova značilnost je, da delajo na plinu. Tako prvi motor s prostornino 14 litrov razvije moč 120 konjskih moči. Ta 16-ventilni motor Easy Power 1368 je opremljen s turbopolnilnikom. V tem "Fiat Typo" vžig je enak kot pri bencinskem motorju. Drugi agregat s prostornino 16 litrov razvije 119 sil moči. Uporaba takšnih elektrarn iz obrata bo rešila problem toksičnosti izpušnih plinov, - je dejal vodja "Fiata".
Vse zgoraj navedene elektrarne so lahko opremljene z enim od treh prenosov, ki so na voljo za izbiro. To je pet - ali šeststopenjski mehanik, kot tudi "avtomatski" pri šestih hitrostih. Proizvajalec ne načrtuje izvedbe škatlastih različic.

Dinamika, poraba

Stroj ima dobre dinamične parametre. Tudi z 14-litrskim atmosferskim motorjem za 95 sil, pospeši na sto v 121 sekundah. Na "stroju" ta številka ni zelo različna in je 123 sekund. Največja hitrost "Fiat Typo 1.4" - 185 kilometrov na uro. In to kljub dejstvu, da je teža avtomobila skoraj 1300 kilogramov. Najbolj dinamična je bila plinska enota, saj je bila dopolnjena z turbopolnilnikom. Tako lahko stroj v 96 sekundah pospeši na stotine. To je dovolj za dinamično vožnjo v mestu. Največja hitrost "Fiata" je 200 kilometrov na uro.
Sedaj upoštevajte dizelski "Fiat Typo". Dizel ni le dober potisk, temveč tudi visok prihranek. Limuzina srednje velikosti različice 1.4 porabi le 37 litrov goriva v mešanem ciklu. To je preprosto osupljiv kazalnik. V tem primeru avto ni brez zvočnikov. Če upoštevate 16-litrsko različico, pospešek na stotine traja natanko 10 sekund. Različica 14 se pospeši dve sekundi pozneje. Glede na največjo hitrost je 200 in 180 kilometrov na uro.

Kakovost vožnje

Kot je pokazala testna vožnja, je najboljša različica 1,6 TDI. Stroj ima nizko porabo goriva, medtem ko nima zvočnikov. In kar je najpomembnejše - navor 320 Nm je na voljo od pol tisoč vrtljajev. Turbina je vključena v delo praktično takoj. Upravljanje "Fiat", vi, če menite, da povratne informacije, ne bodo občutili neuspeh dinamike. Prav tako ne boste slišali značilnega hrupa, ki je del dizelskih motorjev. Vsalon je zelo tih. V zvezi z vzmetenjem, pred neodvisnimi stojala "MacPherson", zadaj - pol-odvisni žarek. Kot je bilo ugotovljeno v pregledih, je bil najzahtevnejši hatchback. Limuzina in karavan se razlikujeta v energetsko bolj intenzivnem vzmetenju (morda je vsa stvar v zunanji masi).

Krmiljenje tipa tirnice z hidravličnim ojačevalnikom. Kljub širokim diskom je avtomobil rahlo zavit. Gnezdenje v "Fiatu" bo od 2000-ih let podrejeno Mazdi 3 ali istemu "Focusu". To je verjetno edina pomanjkljivost v italijanščini. Pospešeni avto je zelo samozavesten - tudi pri visokih vrtljajih ne boste slišali hrupa motorja pod pokrovom motorja. Tudi pregledi so učinkovite zavore. Že v osnovni različici zadaj so diskovni elementi (čeprav prezračeni).

Stroški

Uradno, ta avto še ni dostavljen v Rusijo. Vendar pa je v zahodni Evropi Fiat Typo že imel splošno priznanje. Avto se razlikuje ne le v lepem dizajnu in dobrih tehničnih lastnostih, temveč tudi po ugodni ceni. Cena osnovne opreme se začne od 12 tisoč 900 evrov. Ta cena vključuje naslednji nabor možnosti:
 • Električna okna vseh vrat.
 • Sistem stabilnosti deviznega tečaja.
 • Preklapljanje zadnjih sedežev za zadnje sedeže.
 • Sprejemnik z USB in Bluetooth.
 • Klimatska naprava.
 • Prednje blazine.
 • Električni pogon stranskih ogledal.
 • Multiroulette.
 • Diski iz zlitin so v velikosti 16 palcev.
 • V dražjih različicah je na voljo parktronic, tempomat,multimedijski sistem, 17-palčni diski, senzorji za dež in svetlobo, avtomatsko zatemnitev notranjega ogledala, nastavljiv naslon za roke, ogrevani volan in sedeži, varnostne rolete, kovinska barva in druge "vrtinke".
  Ne glede na izbrano konfiguracijo proizvajalec zagotavlja triletno avtomobilsko garancijo (36 mesecev ali 100.000 kilometrov). Intervalski interval je 15 tisoč kilometrov. Garancija na telo pred korozijo - 8 let.

  Zaključek

  Torej smo ugotovili, kaj ima italijanski avto "Fiat Tippo". V Evropi je to najbolj cenovno vozilo C-razreda, ki ima najboljšo vrednost za denar. Tisti, ki že vozijo na takšnem avtomobilu, so zadovoljni z nakupom.

  Sorodne publikacije