Laserski tiskalnik Xerox Phaser 3020 - pregledi, pregledi, pregledi, specifikacije

Izbira kakovostnega laserskega tiskalnika ni enostavna. Upoštevati je treba številne dejavnike. Toda veliko je odvisno od samega proizvajalca. Produkti Xeroxa so v tem pogledu zelo zanimivi. Proizvajalec že vrsto let proizvaja visokokakovostne pisarniške periferne enote in odlične naprave za domačo uporabo. Na primer, Xerox Phaser 3020. Povratne informacije lastnikov te naprave jasno kažejo, da je idealna za domačo uporabo. Vendar jih bomo pogledali kasneje. Doslej recimo nekaj besed o podjetju-proizvajalcu.

Malo o Xeroxu

Leta 1906 se je pojavil bodoči proizvajalec in izumitelj legendarnega kopirnega stroja (imenovan xerox). Takrat se je podjetje ukvarjalo izključno s proizvodnjo foto papirja. In to sem še pol stoletja delala. Prva tiskalna naprava je bila izdana leta 1958. Od tega trenutka se je zgodovina podjetja začela kot proizvajalec perifernih pisarn. V začetku 90. let prejšnjega stoletja je bil izdan prvi tekstopisec, ki je še vedno popularno imenovan kopirni stroj, ne glede na to, katero podjetje je bilo izdano. Takšno skupno ime je najboljše priznanje ugleda podjetja. V arsenalu Xerox pa so tiskalniki, kopirni stroji, risalniki, večnamenske naprave in druga zahtevana pisarniška oprema. Kar zadeva domačo uporabo te tehnike, so tukaj zanimivi primerki. Na primer, laserski črno-beli tiskalnik Xerox Phaser 3020, ki ga bomo preučili malo kasneje. Poglejmo videz naprave.


Videz in oblikovanje

Prva stvar, ki se dotakne očesa - ta kopirni stroj ima kompaktne dimenzije, ki so nenavadne. Mnogi so navajeni na dejstvo, da je kopirni stroj velika mehina, ki vleče dva nakladalca. In tukaj - miniaturna naprava, ki zaseda en vogal mize (in potem ne vse). Zasnova je standardna za naprave tega razreda. Vse je narejeno v strogi barvni shemi. Ni zaslona za enostaven nadzor postopka tiskanja in to je slabost, saj ima ta model Wi-Fi oddajnik in prisotnost LCD zaslona bi bila logična, vendar ne. Kar zadeva zasnovo primera, tukaj ni nič nenavadnega. Kompaktnost pa dosežemo s tem, da v tiskalniku ni nobenega pladnja za že natisnjene kopije. Listi padajo neposredno na tla, če je miza majhna. Ta zasnova postavlja številna vprašanja nekaterim uporabnikom. Kljub temu lahko to napravo imenujemo najbolj kompaktna v liniji naprav podjetja. In morda so inženirji zelo ponosni na to. Vendar pa povratne informacije uporabnikov o Xerox Phaser 3020BI kažejo nasprotno. Ne bodite ponosni na inženirje.


Povratne informacije uporabnikov o videzu

Tisti, ki so uspeli kupiti tiskalnik zase, poročajo, da je barvna paleta primera v redu. Naprava se enostavno prilega v vsako notranjost. Ampak zloglasna "kompaktnost" preprečuje normalno delo. Listi, ki zapuščajo tiskalnik, morajo ujeti na letalu. Če tega ne storite, jih morate izkopati iz najbolj nepričakovanih mest. Tudi mnogi so bili presenečeni nad pomanjkanjem zaslona, ​​ker brez njega ni povsem neprijetnoUpravljajte postopek tiskanja iz telefona (če imate Wi-Fi). In ni posebne mobilne aplikacije. Tako izgleda in izgleda laserski tiskalnik Xerox Phaser 3020, ki je povsem negativen in ne ustreza. Zdaj pa si poglejmo nekatere tehnične značilnosti naprave.

Glavne specifikacije tiskalnika

Torej nadaljujemo s pregledovanjem in testiranjem tiskalnika Xerox Phaser 3020. Upoštevajmo tehnične značilnosti naprave. V tiskalnik je nameščen 600-megahertz mobilni procesor. To je potrebno, da naprava pravilno natisne stran, kot tudi procesor, ki je potreben pri povezovanju naprave z računalnikom ali pametnim telefonom z Wi-Fi oddajnikom (da, itd.). Vgrajeni pomnilnik tiskalnika je 128 megabajtov, zato je potrebno predpomniti stran, ki jo želite natisniti. S tem se poveča hitrost tiskanja. Mimogrede, v tej napravi je 20 strani na minuto, kar je precej povprečen rezultat. Obstaja veliko več hitrih naprav, vendar jih je težko pripisati proračunskemu segmentu. Tiskalnik Xerox Phaser 3020BI, ki smo ga pregledali, ima enake funkcije kot številne druge vhodne naprave. Vendar pa se vrnimo k drugim funkcijam naprave.

Značilnosti tiskanja (kakovost, vir, hitrost itd.)Laserski tiskalnik Xerox Phaser 3020 zagotavlja dokaj visoko ločljivost končnega izpisa - 1200 DPI po dolžini in širini. To pozitivno vpliva na kakovost besedila na odtisu. Potudi telefon lahko sprosti prvo stran po 85 sekundah. To je dober rezultat za proračunski sistem. Obstaja opcija obojestransko tiskanje. Maksimalna obremenitev (število strani na mesec) je 15.000 listov. To pomeni, da lahko tiskalnik lahko uporablja v majhnih pisarniških zidov. Vložek precej dostojno - 1500 listov. Ampak ga izpolnite sami ne morejo. Morali bomo dati to storitev ali nakup nove kartuše. V pladenj za vstavljanje papirja, da se prilega 150 listov. Pladenj za sprejem (pri čemer nobena obstaja) lahko sklepamo težo 100 listov (odvisno od proizvajalca). Načeloma je kakovost tiskanja naprave je v redu, vendar pa uporabniki strinjam? Zdaj vem.

Uporabnik kakovosti tiskanja

Kot je natisnjen v divjini Xerox Phaser 3020? Komentarji lastnikov na to jasno: tiskalnik obdeluje popolnoma. Tudi zelo majhen besedilo ostane berljivo. Visoka ločljivost omogoča visoko kakovost. In uporabniki v celoti se strinjam s to izjavo. Vendar pa nekateri ljudje, vprašanje je tako imenovana "obojestransko tiskanje". Mnogi verjamejo, da je to samo marketing podvig, ker je v resnici ni. Da bi natisnili nekaj na drugi strani lista, je potrebno, da ga vstavite, kot je prikazano na sliki v navodilih za uporabo, in nato začne tiskati. To ni opcija obojestransko tiskanje. Tukaj tržniki Xerox očitno lagal. Glede kartuše, vse pošteno. Res stati 1500strani Vendar pa preidimo na druge funkcije naprave.

Poraba energije in raven hrupa

Še naprej upoštevamo Xerox Phaser 3020. Tiskalniki, katerih pregledi in pregledi se obravnavajo v resnih izdajah, ne morejo brez analize njihove energetske učinkovitosti in ravni hrupa. In ne bomo odstopali od te tradicije. Najprej se pogovorimo o porabi energije naprave. Tiskalnik v mirovanju porabi le 37 vatov. To je normalen rezultat za sodobno napravo tega razreda. Pri delu naprava potrebuje 313 Wattov. Impresiven tek. To pa je običajno za preproste naprave. Številni profesionalni modeli porabijo pri delu več desetkrat. Tako, da se ta fotokopirni stroj še vedno lahko imenuje ekonomičen. In zdaj o ravni hrupa. Ta tiskalnik deluje zelo tiho. Mnogi njegovi kolegi pri tisku dajejo zelo glasne zvoke, toda ta naprava je tiho delo. To je verjetno posledica zasnove, saj so se inženirji Xerox prvič borili s hrupom. Očitno so njihova prizadevanja uspela. In v vsakem primeru je ta naprava skoraj glasna, če jo primerjate s profesionalnimi modeli iz istega "Xeroxa". In kaj bodo uporabniki o tem povedali vsem?

Povratne informacije uporabnika o hrupu

Čas je, da v realnih pogojih ocenimo obseg naprave in preučimo ustrezne povratne informacije. Tiskalnik A4 Xerox Phaser 3020BI, po trditvah lastnika, res deluje zelo tiho. Mnogi ljudje ugotavljajo, da če ste v drugi sobi in tiskate iz telefona z Wi-Fi, potem ničesar ne slišite. Morate priti in preveriti. Tako nizkoraven hrupa se igra samo na roki naprave. Vedno več jih je pripravljenih kupiti. Vendar pa mnogi lastniki tega čudeža tehnologije ugotavljajo, da se po letu aktivnega dela celotna izolacija tiskalnika od hrupa izhlapi in se začne utripati kot vse druge naprave v svojem razredu. No, zvočna izolacija je bila nezanesljiva. Vendar to ni razlog za zavrnitev nakupa take naprave. Vendar pa povzemimo majhne rezultate našega pregleda. Ali je sploh vredno kupiti tiskalnik ali bolje iskati nekaj naprednejšega?

Razsodba

Laserski enobarvni tiskalnik Xerox Phaser 3020, katerega pregledi so bili razstavljeni nekoliko višje, ostaja zelo sporna naprava. Po eni strani se ponaša z nizkimi stroški, nizkimi stroški, ustreznimi stroški strani, visoko kakovostjo tiskanja, dostojno hitrostjo in prisotnostjo Wi-Fi oddajnika. Po drugi strani, s svojo zasnovo in ustvarjanje, družba "Xerox" so bile resne pomanjkljivosti: slabo zasnovani design pero pladenj, brezžično nestabilnost, dolgočasno design, pomanjkanje LCD zaslona. Ampak to je treba upoštevati, da je to najbolj cenovno proračun tiskalnik družbe, drugi modeli so veliko dražji. In za to dejstvo lahko veliko oprostite. Poleg tega je visokokakovostno tiskanje drago. Malo verjetno je, da bi kak drug proizvajalec lahko našel takšen kakovosten laserski tiskalnik (čeprav enobarven) po enaki ceni. Ne pozabite na potrošni material. V istem HP-ju je cena kartuš in njihovo polnjenje veliko večja. Torej, če ga imatepriložnost za nakup tega kopirnega stroja, potem ga ne zamudite, drugače vam bo žal.

Zaključek

Torej, pogledali smo laserski črno-beli tiskalnik Xerox Phaser 3020 in ga pregledali. To je varno reči, da ta naprava izgleda precej dobro v ozadju svojih sošolcev. Le malo od njih se lahko pohvali z vgrajenim Wi-Fi oddajnikom, visokokakovostnim tiskanjem in nizkimi stroški potrošnega materiala. Ta naprava je brez dvoma najboljši predstavnik laserskih naprav proračunskega razreda. To je super za domačo uporabo. Da, in v sorazmerno majhni pisarni se bo močno spopadel z obsegom dela. Seveda je ta razstava vredna pozornosti. Še posebej z njegovo ceno.

Sorodne publikacije