Avp.exe: Kaj je to, zakaj proces naloži procesor in kako zmanjšati obremenitev sistemskih virov?

Včasih lahko uporabniki računalniških sistemov naletijo na neprijetno situacijo, ko se v Upravitelju opravil pojavi zelo "neželen" proces, ki ga predstavlja izvedljiva datoteka avp.exe. Kaj je ta storitev, mnogi vedo ali vsaj ugibajo. Za tiste, ki nimajo pojma o tem, so na voljo dodatne informacije. Posebna pozornost bo namenjena vprašanju zmanjšanja obremenitve sistemskih virov, če se to stalno spremlja.

Avp.exe: Kaj je ta postopek v upravitelju opravil?

Treba je opozoriti, da v večini primerov ta storitev ni virus, kot mislijo nekateri uporabniki. Proces avp.exe je ena od komponent protivirusnega programa Kaspersky Lab. Odgovoren je za iskanje in namestitev posodobitev, datotek za preverjanje ozadja itd.


Če pa uporabnik v upravitelju opravil vidi videz procesa avp.exe, vendar določen protivirusni program ni bil nameščen, obstaja razlog za razmislek o tem, ker je lahko dejansko grožnja, ki jo običajno prikriva pravni program. Preverite, ali je virus ali ne, lahko zelo elementarno. Praviloma na seznamu aktivnih procesov ni več kot ene datoteke, dva sta avp.exe * 32 in avpui.exe * 32. Imajo status zagona sistema. Vendar v našem primeru to ni kazalnik. V meniju PCM na obeh procesih morate iti na mesto datoteke.
Ti dve izvedljivi komponenti morata biti v imeniku Kaspersky Internet Security (ali Anti-Virus) zoznačuje različico programske opreme, ki se nahaja v imeniku Kaspersky Lab, nato pa je zaprta v mapo ProgramFiles (x86). Zakaj je programski imenik (x86) glavni imenik? Ampak samo zato, ker v 64-bitnih sistemih namesti programe za 32-bitno arhitekturo (v opisu procesa to dokazuje vrednost po zvezdici). Če se lokacija izvedljivih datotek razlikuje od zgornjega, je lahko virus (razen če je nameščena različica 64 bitov in korenski imenik je ProgramFiles).


Zakaj avp.exe naloži procesor?

Pa poglejmo situacijo z obremenitvijo CPU in RAM-a. Skoraj vsi uporabniki se pritožujejo nad tem pogojem. Kaj je razlog? Dejstvo je, da je antivirus - program z vsemi dodatnimi komponentami iznajdljiv. To priznavajo vsi. Vendar pa se zgodi tudi, da se obremenitev sistemskih sredstev opazuje v trenutkih računalnika, ko se zdi, da se ne izvajajo procesi tretjih oseb. Težava je v tem, da v trenutku, ko storitev avp.exe sama opravi nekaj operacij v ozadju (preveri, namesti posodobitve, skenira sistem v realnem času ali izvede ta postopek v skladu z določenim urnikom itd.). Toda kako zagotoviti, da storitev ne naloži računalniških virov?

Ali lahko ročno izvedem protivirusne procese?

Tukaj uporabniki začnejo postavljati vprašanja o tem, kako odstraniti avp.exe in poskušajo dokončati procese v upravitelju opravil. Na žalost zaustavite zgornje module, tudi če soupravna raven ni mogoča (ponavadi pride do napake).
Edina stvar, ki jo je mogoče storiti, je, da uporabite antivirus, ki ga mnogi niti ne poznajo, ali pa preprosto pozabijo, da so privzete nastavitve bolje ne dotikati.

Kako zmanjšati obremenitev procesorja z osnovnimi nastavitvami?

Zato je optimalna rešitev za zmanjšanje obremenitve, ki jo nudi storitev avp.exe sistemskim virom, vnos protivirusnih nastavitev z izbiro particije učinkovitosti.
Pri tem morate takoj paziti na predmete, prikazane na zgornji sliki. Pred vsakim morate nastaviti potrditvena polja. Tako, kot lahko že uganete po imenu, bo protivirusni program podrejen sistemskim virom za izvajanje lastnih procesov in nalog.

Dodatni ukrepi

Toda samo takšne nastavitve ne bi smele biti omejene. Če uporabljate hiperpovezavo za prekinitev protivirusnega programa, lahko dosežete, da se bo njegova aktivnost zmanjšala.
Določite lahko časovno obdobje, ko je to treba storiti, ali ustvarite svoj seznam programov, ki zaženejo protivirusni program, da bi prekinili njegovo delovanje.
Nato uporabite zavihek preverjanja. Spodaj je nastavitev urnika. Morda je omogočeno skeniranje ozadja. Na spustnem seznamu vrst preverjanja morate zaporedoma izbrati vsako postavko in v njej določiti ročni zagon. Vendar pa je možnost, da tovor ni izključenje opazen ravno v tistih trenutkih, ko antivirus poskuša nevtralizirati nekakšno grožnjo, in tisto, ki se imenuje ostro upira poskuša nasprotovati delu optičnega bralnika. Nazadnje, drugi "podboj" je lahko posledica dejstva, da ima uporabnik nameščeno piratsko ali vdrto različico programske opreme, če je prvotno plačana ali zahteva uradno licenco (v tem primeru ni nobenih brezplačnih sprememb).

namesto konca

Če tvegamo, ostane še reči, da mnogi uporabniki preprosto ne želijo kopati v nastavitve tega paketa, vendar bi bilo smiselno, saj drugi načini za zmanjšanje obremenitve sistema ne bodo delovali. Nekateri sploh ne vedo, da se lahko delo antivirusa prekine in da se v določenih časovnih presledkih ne prekine. Ni treba posebej poudarjati, da se vse te informacije nanašajo samo na primere, ko ima sistem nameščen protivirusni program. Če ni in proces je aktiven, boste morali takoj po skeniranju vašega računalnika poiskati grožnje s pomočjo prenosnih ali diskovnih pripomočkov.

Sorodne publikacije