Kako spremeniti čas na računalniku z operacijskim sistemom Windows 7: dva preprosta načina

Datum in čas na računalniku sta preprosto konfigurirana. Vendar mora vsak uporabnik jasno razumeti, da lahko nepravilno nastavljeni parametri povzročijo nepredvidene zrušitve in celo onemogočijo nekatere komponente sistema Windows in uporabniške programe. O tem, kako spremeniti čas na računalniku z operacijskim sistemom Windows 7 (ali katerem koli drugem operacijskem sistemu), se nato pogovorite. Za takšne nastavitve se lahko predlagata dve osnovni metodi.

Nastavitev časa v računalniku: Kaj potrebuje?

Za začetek, malo odmaknjen od glavne teme, poglejmo, kaj je natančno ta natančna prilagoditev morda potrebna, ker se zdi, da sam sistem samodejno namesti in podpira te parametre.


Problem je v tem, da se nekateri parametri lahko spremenijo samovoljno. In potem je veliko problemov. Najpogostejši od teh se lahko imenuje neuspeh za delovanje "Center za posodobitve" s pojavom sporočil o nemožnosti njihove namestitve v samodejnem načinu. V nekaterih primerih celo ročno iskanje ne deluje, kaj šele več kritičnih situacij.

Kako spremeniti čas na računalniku z operacijskim sistemom Windows 7 s standardnimi funkcijami?

Prvo orodje, ki ga je treba upoštevati, je vgrajeno orodje za sam operacijski sistem. Ker je ura z datumom prikazana v sistemskem pladnju, morate uporabiti meni PCM na tem predmetu z možnostjo spreminjanja nastavitev, da greste v nastavitve. Tudi dostop do njihMožnosti je mogoče pridobiti prek dela ur, jezikov in regije v "Nadzorni plošči", ki je videti zelo neprijetno.


Kako spremeniti čas na računalniku z operacijskim sistemom Windows 7? Preprosto preprosto! V razdelku pritisnite ustrezno tipko, da spremenite nastavitve in izberete želene nastavitve. Prepričajte se, da je časovni pas pravilno nastavljen, saj nepravilno dodeljene možnosti včasih povzročijo sistemske napake. Nato pojdite na nastavitve datuma, izberite leto, mesec in trenutni datum, uporabite in popravite ter shranite spremembe. Ponovni zagon ni potreben, ker se nastavitve takoj prikažejo na pladnju.

Vzpostavitev primarnega sistema

Toda ni vse tako preprosto. To se zgodi, da se sistem za nastavitev časa izvede podobno in pravilno, napake, povezane s temi parametri, pa se ne odpravijo. Razlog je preprost: ustrezne nastavitve so nepravilno prikazane v nastavitvah BIOS /UEFI.
Ponovno zaženite računalnik ali prenosni računalnik in se prijavite v nastavitve primarnega sistema. Prvi zavihek (ponavadi razdelek SysInfo ali Standard CMOS Features) bo takoj določil nastavitve datuma in časa. Nato pojdite na nastavitve s pritiskom na tipko za vnos, premaknite parametre s puščičnimi tipkami desno /levo in spremenite želeni parameter s tipkama PgUp /PgDown. Po končani namestitvi shranite spremembe s pritiskom na tipko F10 s potrditvijo. Če vhod BIOS-a ali konfiguracija ni mogoča, preverite baterijo CMOS na matični plošči. Po potrebi ga zamenjajte. Mimogrede, navsezadnjenastavitve primarnega sistema bodo ponastavljene.

Avtomatsko uglaševanje

Nazadnje razmislimo, kako spremeniti čas na računalniku z operacijskim sistemom Windows 7 tako, da se izvede samodejna nastavitev. Za to boste nujno potrebovali stalno aktivno povezavo z internetom.
V razdelku parametrov za čas in datum, ki je bil opisan prej, pojdite na internetni zavihek interneta in preverite nastavljene možnosti s klikom na gumb za spreminjanje nastavitev. Običajno vam ni treba ničesar spreminjati (niz sinhronizacije mora biti aktiven, ime strežnika pa je podano samodejno). Če sinhronizacija ni omogočena, jo omogočite in po potrebi izberite drugega strežnika, tako da na spustnem seznamu izberete želenega.

Sorodne publikacije