Ferrari avto: model linije, specifikacije, pregledi

Avtomobilski simbol z rumenim žrebcem je znan po vsem svetu. Ferrarijev stroj je postal simbol svobode in razkošja. Znana družba je začela svoje dejavnosti v daljših devetnajstih tridesetih letih in še vedno preseneča z izjemno elegantnimi, zmogljivimi in hitrimi športnimi avtomobili do danes. Potem pa si poglejmo nekatere spremembe tega elitnega avtomobila, cene in ocene srečnih oseb, ki jih imajo v svoji garaži.

Zgodovinska dejstva

Italijanski koncern se je najprej ukvarjal s proizvodnjo avtomobilske opreme (okvirji, odbijači, deli karoserije, deli motorja). Prvi serijski avto "Ferrari" je izšel leta 1946. Bila je dvanajstvaljni elektrarni iz aluminija, ki je dala standardnim mestnim športnim objektom. Udobje je bilo na najvišji ravni.

Ustanovitelj podjetja je bil Anto Ferrari. Njegov otrok je večkratni zmagovalec v več dirkah, vključno s slavnim turnirjem Millie Milla. Novi avto je imel izjemen uspeh. Kmalu je prišla naslednja sprememba, imenovana Ferrari-340 America.

70. in 80. leta

V sedemdesetem petem stoletju dvajsetega stoletja je lansiranje dragih in udobnih modelov pod indeksom 400. Posodobljeni avtomobil Ferrari je izgledal elegantno in spektakularno. Opremljen je bil z originalnimi dovodi zraka, dvema paroma izpušnih cevi, lepimi svetlobnimi elementi in športnim telesom z agresivnimi linijami.Na ustrezni ravni so bili tehnični parametri. Motor s kapaciteto tristo in štirideset konjskih moči in prostornino 48 litrov je postal eden glavnih okraskov pri polnjenju tega avtomobila. Komplet dinamike in nadzora hitrosti je bil izveden s pomočjo tristopenjskega avtomatskega menjalnika, izposojenega od koncerna General Motors. Serijska izdaja modela je trajala deset let, nato pa je prišlo do spremembe 412i.

Napredni Ferrari Testarossa

Leta 1992 je izšlo posodobljeno vozilo znane italijanske družbe. Serija Ferrari 512 TR se je izkazala za zmogljivo, zanesljivo in dobro upravljano. Navzven je ostala zelo podobna predhodniku Ferrarija Testarossa. Dvojni športni avtomobil je bil združen z motorjem s 49 litri, katerega moč je znašala skoraj štiri sto trideset konjskih moči.

Poleg tega je bila novost opremljena z izboljšanim sistemom za dovod zraka in Nikasil vroče kadi. Nadgradili smo bat in izpušni sistem in povečali kompresijsko razmerje. Motorna enota z krmilno enoto Bosch Motronic 27 je v petih sekundah dovoljevala hitrost do več sto kilometrov. Omejitev hitrosti se je približala oznaki 310 km /h.

Ferrari: serija modelov

Podrobnejši pregled italijanskih dirkalnih avtomobilov se bo začel z blagovno znamko Maranello-550. Ta elitni avto je prejel številne dodatne izboljšave. Spremembe so se dotaknile motorja, ki je postal še močnejši (pri prostornini 55 litrov, proizvaja štiri sto osemdeset pet "konjev").
Zunanja zasnova je bila izvedena s sodelovanjem znane oblikovalske družbe Pininfarina. Samodejnodobil je edinstven, nepozaben in živahen videz. Notranjost te serije lahko imenujemo skromna in istočasno elegantna. Priročna in informativna armaturna plošča je čim bolj preprosta, brez dodatnih dodatkov. Zadnja vrsta je opremljena s prtljažnikom, na katerem je vreča ali kovček. Oblazinjenje salona in varnostnega sistema - na višini.

Scaglietti-612

"Ferrarijev" avtomobil te serije je izdelan v karoseriji kategorije športnega kupeja "Grand Turismo". Avto je na voljo od dveh tisoč do štirih let. Okvir je izdelan izključno iz aluminijevih zlitin po posebni tehnologiji. Sistem pristajanja je bil spremenjen v formulo 2 * 2 in več kot sedemdeset odstotkov telesa je bilo sestavljeno iz energetskih elementov. Omeniti je treba, da je bila ta modifikacija prva v zgodovini skupine s popolnoma aluminijastim motorjem in karoserijo. Motorna enota s prostornino 57 litrov ima povečano kompresijsko razmerje, ki je izčrpna 533 konjskih moči. Avtomobil z največjo hitrostjo 315 km /h, do sto, se pospeši v štirih sekundah. Menjalnik Transaxle ima edinstveno zasnovo, navor se prenaša kot posledica interakcije menjalnika in zadnjega menjalnika. V nekaterih variacijah je avto opremljen s šeststopenjsko škatlo z elektrohidravliko, katere analog je uporabljen na vagonih "Formule 1".

"Ferrari Enzo"

Ta serija se izdaja od leta 2002. Avto spada v razred "A", izveden v karoseriji z dvojnim kupejem. Motor z zmogljivostjo 5.998 kubičnih centimetrov in močjo šeststo in šestdeset konjskih moči, ki lahko razprši športni avto do 350 km /h, pridobiva prvov manj kot štirih sekundah. 12-valjni V-oblikovan agregat je nameščen vzdolžno v sredini.


Spodaj so glavne tehnične značilnosti Ferrarija Enzo:
 • dolžina /širina /višina - 47/203/114 metrov;
 • medosna razdalja - 265 m;
 • steza - 166/165 m;
 • pogon - zadnji;
 • Kontrolna točka je šeststopenjski mehanik s prestavnim razmerjem 4,1;
 • vozel vzmetenja - prečna para s vzvodi;
 • zavore - tip diska z ventilacijo (ABS);
 • je hidravlična krmilna pomočnica;
 • Prostornina trupa - tristo petdeset litrov;
 • teža - 136 ton;
 • zmogljivost rezervoarja za gorivo - sto deset litrov;
 • pnevmatike 235/40 R-17.
 • Treba je omeniti, da so tako neverjetni apetiti moči v tem "železnem konju" precejšnji. V mešanem načinu na vsakih 100 kilometrov potrebujete približno petindvajset litrov goriva.

  Model Spider F-430

  Nadaljujte naš pregled vozil Ferrari. Modelska linija v letu 2005 je bila dopolnjena z različico Spider. Ta dirkalnik je uspešno sodeloval na različnih tekmovanjih. Sprememba je bila posodobljena. Obstajali so diski s petimi kolesi, originalni dovodi zraka, zadnje krilo pa je gladko teklo v plastično prozorno streho, ki je stara dvajset sekund. Izražene aerodinamične oblike avtomobila so dodale hitrost in prefinjenost.
  Sedež italijanskega proizvajalca je bil opremljen s posebnim sistemom pritrjevanja in mehkim oblazinjenjem. Za to generacijo so postavili osemvaljni motor, razvit skupaj zoblikovalci koncerna "Mazerati". Pospešek na sto kilometrov poteka v štirih sekundah pri najvišji hitrosti 312 km /h. Upravlja dinamiko in razpršenost polavtomatskega menjalnika s šestimi koraki. Moč avtomobila na ustrezni ravni - štiri sto devetdeset "konjev".

  Grand Turizmo

  Kaj je bilo še toliko bolj zadovoljno, da je bil Ferrari zaskrbljen? V Italiji in po celem svetu je leta 2011 videl enega najmočnejših in najhitrejših štirikolesnih modelov Ferrarija Gran Turismo. Avto pospeši na stotine kilometrov v treh in pol sekundah, z največjo hitrostjo 335 km /h. Vozilo je izdelano v neobičajnem slogu tega proizvajalca. Razvijalci so združili modifikacijo s polnim pogonom in športnim avtomobilom v karoseriji hatchbacka. Avtomobil se je izkazal za praktičnega in trajnostnega. Zahvaljujoč obema vodilnim mostovom je stabilen tudi na cesti, tudi v temnem vremenu. Motorni agregat je atmosferski 12-valjni motor v obliki črke V z zmogljivostjo 63 litrov s kapaciteto 660 konjskih moči. Motor je združen s sedemstopenjskim avtomatskim menjalnikom in nekaj sklopkami.

  Ferrari Italy 458

  Ta sprememba se je pojavila v dveh tisočih in devetih letih. Ustvarjen je bil s srednemotornoy shemo, ki je omogočila doseganje najbolj pravilnega tehtanja na vseh oseh. "Ferrari Italy 458" je prvi model italijanskega koncerna, ki vključuje vgradnjo motorja z neposrednim vbrizgavanjem goriva. Motor ima kapaciteto petsto in sedemdeset konjskih moči. Avtomobil pospeši na stotine v treh in pol sekundah pri največji hitrosti 325km /h Avtomobil, ki je bil obravnavan, je postal ena najbolj ekonomičnih možnosti te vrste. Za sto kilometrov poti potrebuje približno štirinajst litrov bencina. Ločeno je treba omeniti blok suspenzije. Spredaj je vzmetna enota opremljena z dvema prečnima vzvodoma, od zadaj pa je večnamenski sistem.

  Sprememba Berlinette

  V seriji italijanskega koncerna se ta model šteje za najmočnejši avto pod blagovno znamko "Ferrari". Dirkalni avtomobili "Berlinette F-12" so opremljeni z atmosfersko elektrarno prostornine 63 litrov. Ena od značilnosti je sistem "start /stop", ki vam omogoča, da zmanjšate porabo goriva pri prostem teku. Model je opremljen s sedemstopenjskim polavtomatskim menjalnikom s skrajšanim prestavnim razmerjem. Telo je narejeno na aluminijastem okvirju, plošče tretje generacije so izdelane iz ogljikovih zlitin in keramike. Dodatno stabilnost in nadzor vleke zagotavlja sistem Manettino, ki je nameščen na volanu. Aerodinamika športnega avtomobila izboljša zračni kanal, ki prehaja iz pokrova motorja skozi bokove na straneh avtomobila. Takšna odločitev je omogočila povečanje tlačne sile, ki je pomembna pri visokih hitrostih.

  Ferrari 488

  Bilo bi nepravično omeniti eno od novosti italijanskega avtomobilskega koncerna. "Ferrari 488" je bil predstavljen v zimskem letu 2000 in petnajstem letu. Avto navdušuje s preglednostjo, zanesljivostjo in visoko zmogljivostjo. Avtomobil je opremljen z motorjem s 670 konjskimi močmi, ki velja za najmočnejšega za proizvodne modele tega proizvajalca. Zada pospeši avto na stotine kilometrov, traja le tri sekunde. Med posodobitvami velja omeniti ogljik-keramične zavore, izboljšan aktivni hladilni sistem. Športni avto je postal privlačen tako zunaj kot znotraj, z dostojnimi značilnostmi. Mimogrede, 488. model je vključen v kategorijo ene najdražjih različic italijanskega kombinata Ferrari.

  Cene

  Na vprašanje, koliko je Ferrarijev avto, ni mogoče nedvoumno odgovoriti. Vse je odvisno od modela, dodatne opreme, starosti in opreme. Ekskluzivne modifikacije in retro avtomobili tudi za zelo bogate ljudi niso vedno v žepu. Njihova cena se izračuna s sedemmestnimi številkami v dolarjih. Novi serijski model lahko kupite za 200-500 tisoč standardnih enot. Stari modeli - na višji ravni. Športni avtomobili bodo stali več kot kabrioleti, ki so manj močni in imajo minimalno vrvje. Pomembno je, da je kakovost obravnavanega avtomobila vedno na najvišji ravni.

  Pregledi domačih lastnikov

  Avto "Ferrari" v Rusiji je precej redek avto, pravica bogatih ljudi. Kljub temu lastniki aktivno delijo mnenja in vtise o avtomobilu. Skoraj vsi uporabniki so zadovoljni z dinamiko, zunanjostjo, opremo kabine, hitrimi in močnostnimi indikatorji. Potrošniki so zadovoljni z zanesljivostjo vseh agregatov in vozlišč. Za mnoge od njih - pridobitev Ferrarija - je utelešenje življenja starih sanj. Proti tega avtomobila je očitno. Ni prilagojen domačim cestam, zahteva drago storitev, ima visoko ceno. UstavitevVaša izbira na izključni italijanski blagovni znamki bi morala upoštevati te tri pomembne vidike.
  ​​

  Na koncu

  Ni skrivnost, da je hitri in svetlo rdeči "Ferrari" avto, o katerem je sanjala večina voznikov, ki so spoštovali moč, hitrost in eleganten dizajn. Že več desetletij je italijanski koncern vodilni položaj v proizvodnji elitnih super avtomobilov in kabrioletov. Ferrarijeve naprave odlikujejo zanesljive in hitre pogonske enote, odličen nadzor in optimalna dinamika. Uporaba inovativnih tehnologij in visokokakovostnih komponent spodbuja priljubljenost avtomobilov po vsem svetu. Kljub visokim stroškom se tisti, ki želijo kupiti ta "železni konj", ne zmanjšajo. Želimo si upati, da italijanski razvijalci ne bodo le zadovoljili uporabnikov s še sodobnejšimi in nadgrajenimi inovacijami.

  Sorodne publikacije