Najboljše sezonske pnevmatike: pregledi proizvajalcev

Mnogi vozniki so skeptični glede vse-sezonske gume. Nekdo raje uporablja frizuro pozimi, medtem ko drugi raje liposkimi. Izbira letnih pnevmatik je celovit ritual za številne voznike, zlasti tiste, ki imajo radi agresivno vožnjo. Govorili bomo o dejstvu, da predstavljajo najboljše sezonske pnevmatike in upoštevajo njihove glavne značilnosti.

Nekaj ​​splošnih informacij

Pnevmatika za vse sezone mora združevati lastnosti zimskih in letnih pnevmatik. Zato je njegova zmes bolj zahtevna in dražja. Poletne pnevmatike, na primer, ne delujejo pri nizkih temperaturah, pozimi pa pri visokih temperaturah. Primer je samo v gumeni zmesi, ki je zasnovana za določeno temperaturno območje. Glede na vse-sezonske pnevmatike so razmere nekoliko drugačne, zato morajo učinkovito opravljati nalogo ne glede na letni čas in temperaturo v morju. Vendar še vedno obstajajo nekatere omejitve glede uporabe. Prvič, vsa sezona se lahko uporablja samo za ničelno temperaturo in na očiščenih cestah. Zato je uporaba za vožnjo po snegu še vedno nepraktična in nevarna. Čeprav je včasih potrebno to storiti. Seveda je ta vrsta pnevmatike namenjena uporabi na snežnih žitih in ne postane popolnoma neobvladljiva. Najboljša možnost je vožnja po čistem asfaltu in pri pozitivni temperaturi.


Proračunske pnevmatike v vseh letnih časih

V zvezi z gospodarstvom se vsi vozniki zavedajo, da guma ne bo delovalaprihranite denar in tega ne počnite. Kljub temu je proračunski segment precej velik. Glavni kupci te gume so velika podjetja z velikim voznim parkom. Eden od najbolj priljubljenih modelov v Rusiji je model "Kama-217". Vzorec tekalne plasti pnevmatike je zelo preprost. Center je širok drenažni kanal. Dve osrednji plasti tekalne plasti sta precej veliki s sekljanim lamelam. Bočne plošče, v nasprotju s centralno, so nameščene pod pravim kotom. Treba je omeniti, da so vse-sezonske pnevmatike "Kama" dobra izbira za proračunske limuzine domače proizvodnje, kjer lahko omejite 13 ali 14 polmer koles. Treba je omeniti, da mnogi motoristi imenujejo te pnevmatike "lesene", zaradi izgube elastičnosti z znižanjem temperature. Med vožnjo ni treba računati na akustično udobje. Ta pnevmatika je potrebna za prehod iz točke "A" v točko "B" in nič več.

Vse letne pnevmatike R16

Zdaj upoštevajte pnevmatike srednjega cenovnega segmenta. Uporabljajo jih tako komercialna podjetja kot navadni vozniki. Njihova cena je bolj primerljiva s kakovostjo izdelka, v žepu pa ni zelo slaba, hkrati pa zagotavlja določeno stopnjo varnosti in udobja. Top model po dostopni ceni - Cordiant Off Road. Gre za večsezonsko pnevmatiko za SUV, ki se lahko uporablja tudi za osebne avtomobile. Glavna prednost tega "Cordianta" je odpornost proti obrabi. Tire lahko preide okoli 80 tisoč kilometrov, kar je celo zelo veliko.
Poudariti je treba tudi naslednje prednosti pnevmatik:
 • visoka gladkost;
 • ščitnik ni zamašen s kamni in umazanijo;
 • zagotavlja visoko prepustnost na neravnem terenu.
 • Takšne pnevmatike se najpogosteje uporabljajo na avtomobilih "Nive" ali "Patriot". Vse sezonske pnevmatike za SUV "Kordiat" se izdajajo le pod 15. in 16. polmerom z največjo širino 275 mm, vendar pa je ob nakupu takih pnevmatik naenkrat treba pozabiti na tišino v kabini, gorivo pa bo porabilo malo več.

  Falken Ziex ZE-502

  Mnogi vozniki niso niti slišali za takšne avtomobilske pnevmatike. Toda če pogledate v podrobnosti, potem je to podružnica podjetja Continental. Če pogledamo na preglede motoristov, takoj postane jasno, da podjetje ima blagovno znamko. Veliko število standardnih velikosti (od 13 do 18 palcev) ugodno razporeja te pnevmatike v ozadju konkurentov. Minimalna širina profila - 185 mm.
  Če pogledamo sliko tekalne plasti, lahko rečemo, da je ta guma namenjena za dnevno vožnjo po čistem asfaltu. Praktično nima stranskih pasov. To nakazuje, da bo obnašanje na makadamskih cestah nestabilno. Hkrati, ojačana bočnice je praktično ne boji kosov, tako da lahko varno iti k primer. Nakup vseh sezonskih pnevmatik R16 lahko zanesljivo računate na odlično vodljivost in visoko vzdržljivost.

  Najboljša izbira za terenske avtomobile

  Pnevmatike Premium so običajno nameščene na ustreznem vozilu. Malo verjetno je, da bo kdorkoli v klasični klasiki VAZ kupil drage pnevmatike. Vzemite na primer BFGoodrich Urban Terrain T /A - Americangumijasto gumo Podjetje "BFGudrich" z dolgoletnimi izkušnjami se je uveljavilo na evropskih in azijskih trgih. Če iz proračuna gume ne pričakujete nadnaravne lastnosti, je jahanje tako jahanje, potem bi morala cesta upravičiti pričakovanja. Zaželeno bi bilo, da se z vsakim lamelom držijo ceste in zagotovijo dobro rokovanje. In akustično udobje, ki je bilo na najvišji ravni. Toda ne glede na ceno, da bi dobili vse in takoj ne more. Torej ima ta guma svoje prednosti in slabosti. Prednosti vključujejo:

 • visoko prepustnost v mehkih tleh, travi;
 • učinkovito delovanje pri nizkih temperaturah (do -5 stopinj);
 • ojačana bočnica, ki se ne boji kamnov.
 • Vendar pa obstajajo dane gume in nekatere pomanjkljivosti: hrupne in drage, pa tudi slabe zavore na čistem asfaltu.

  Dunlop Grandtrek MT2 - univerzalni vojak

  Posebno zanimiva je ta možnost za lovce in ribiče in samo za ljubitelje jahanja na težkem terenu. Dejstvo je, da je spojina zasnovana posebej za negativne temperature. Zato se lahko uporablja vse sezone. Če pogledate zaščitnika pnevmatike, lahko razumete, da je zasnovana za vožnjo po cesti in snegu. Asimetričen vzorec tekalne plasti z velikimi bloki in lamelami ni zamašen z umazanijo in snegom. Okrepljene bočnice se ne bojijo udarcev in rezov na pekočih kamnih. Dunlop proizvaja dve standardni velikosti - 16 in 18 diskov. Ni velika izbira, vendar obstajajo razlike v širini. Največja vrednost je 285 mm. Vredno je poudaritiNaslednje prednosti pnevmatike: odlično upravljanje, zahvaljujoč dobro premišljenemu vzorcu tekalne plasti; ostane mehka tudi pri negativnih temperaturah; Zagotavlja visoko gladkost udarca; relativno akustično udobje. Lahko rečemo, da je to najboljša sezonska guma po svoji ceni. Povprečna cena 16. radija - približno 6500 rubljev.

  Kakšne izbire imajo elitni avtomobili?

  Jezik se zdaj nanaša na nemško podjetje Continental ali pnevmatike ContiCrossContact LX 20. Zanje velja, da so najboljše. Toda stroški so popolnoma v skladu s kakovostjo. Set 20 pnevmatik bo stala približno 60 tisoč rubljev. Ker guma spada v vse sezone, največja dovoljena hitrost - okoli 210 kilometrov na uro. Glede na standardne velikosti podjetja lahko danes najdemo pnevmatike od R16 do R20. Dezen tekalne plasti je zelo zapleten. Sestavljen je iz številnih majhnih profilov tekalne plasti, ozkih in širokih drenažnih kanalov ter velikega števila poševnih lamel. Omeniti je treba, da je največja obremenitev na enem kolesu ContiCrossContact LX 201285 kilogramov. To pomeni, da je pnevmatika sposobna sprejeti visoke obremenitve na off-road. Na splošno je odlična izbira za vsakodnevno vožnjo na različnih vrstah cestnih površin. Pnevmatike odlično zavirajo na asfaltu in temeljnih premazih. Nekaj ​​hrupnih po 70 km /h, vendar pa jih je nameščen na avto poslovnega razreda, je malo verjetno, da bo opazen.

  Pričevanja potrošnikov

  Če danes upoštevamo najbolj priljubljene proizvajalce, potem izstopite v ozadjuveč podjetij. Sodeč po številnih pregledih motoristov, je Continental vodilna v proizvodnji kakovostnih vse-sezonskih pnevmatik za avtomobile srednjega in poslovnega razreda. Čeprav tudi organizacije, kot sta Dunlop in Hakapelita, ne zaostajajo. Vrhunski modeli imajo naslednje pozitivne lastnosti: predvidljivo obnašanje pri nizkih temperaturah, dostojna stabilnost in akustično udobje. Ampak slabosti, po mnenju mnogih, niso prikrajšani. Na primer, "Continental" LX20 plava, "Dunlop" pa je preveč glasen. Ampak morate razumeti, da ni idealnih pnevmatik. Zato se je treba osredotočiti na njihove zahteve, o tem govorijo potrošniške ocene. Celoletne pnevmatike s polmerom 14 ali katerim koli drugim, odvisno od regije in načina vožnje, so izbrane drugače. Zato je nedvoumno reči, da lahko nemške ali japonske pnevmatike rešijo vse težave - to je nemogoče. Včasih je dovolj beloruski "Belshina".

  Zakaj prenehati z izbiro?

  Kot je navedeno zgoraj, je veliko odvisno od zastavljenih ciljev. Če je naloga samo premik na majhne razdalje na čisti asfalt, potem lahko izberete variante pnevmatik. Če se poleg vožnje zanima tudi udobje, potem je vredno pogledati modele, kot so "Cordyant" ali "Dunlop". Seveda, za grobo teren, potrebujete bolj kakovostne in zanesljive pnevmatike, katerih stroški so bistveno višji od "Kami" ali "Cordianta". Toda to seveda ni vredno varčevanja. Veliko je odvisno od uporabljenega prevoza. Nekateri avtomobili ne morejo namestiti R13. Zato so toModeli, kot sta "Belshina" ali "Kama", izginejo samodejno. Toda vsesplošna pnevmatika R16c Continental bo primerna za moderno limuzino z nizko porabo ali celo za crossover.

  Vse leto ni za vsakogar.

  Če obravnavamo to vrsto pnevmatik kot samostojno vrsto, potem v svojih parametrih priznava tako poletne pnevmatike kot zimske pnevmatike. Toda glavni plus je, da nekoliko združuje obe vrsti gume. Ni vredno razmišljati o gospodarstvu. Kljub dejstvu, da ni treba kupiti drugega kompleta gume in diskov, bo zamenjava pnevmatik imela malo večkrat. V primerjavi s poletno pnevmatiko se vse vreme obrablja za približno 20% hitreje. Toda to še ni vse. Dejstvo je, da je za to vrsto gume značilna neenakomerna obraba pnevmatik. Zato jih je treba občasno preurediti. Zato tudi ni treba pričakovati posebnih prihrankov pri popravilu pnevmatik.

  Povzamemo

  Toda vredno je reči o določeni univerzalnosti takšne gume. Če se za hudo zimo ne prilega popolnoma, saj je guma neprosojna pri negativnih temperaturah, potem je za prehodno obdobje to, kar potrebujete. Na primer, do konca novembra je mogoče iti do konca in šele nato naprej. To bo preprečilo velike čakalne vrste za pnevmatiko. To velja tudi za obdobje, ko zima ni pretežka, poletje pa je vroče. V tem primeru lahko poletne pnevmatike postavite po tem, ko se temperatura približa + 20 stopinj Celzija. Ta vrsta gume je brez dvoma zelo priljubljena. To je še posebej resvelika mesta, kjer se ceste stalno čiščijo in se jim ni treba voziti na zametami in ledu. V takih razmerah se vse-sezonske pnevmatike popolnoma upravičijo. V drugih primerih je bolje kupiti klasične konice ali velcro, kot tudi komplet poletnih pnevmatik. No, kar zadeva izbiro proizvajalca, je to osebna zadeva za vse, saj je včasih preveč odvisno od razpoložljivega proračuna. Zato nekateri kupujejo vse-sezonske pnevmatike 205 R14 in druge R18.

  Sorodne publikacije