Kako zamenjati kartušo v tiskalniku: navodila po korakih

Vsak lastnik tiskalnika poskuša ugotoviti, kako zamenjati kartušo v tiskalniku. Običajno se zgodi, da po nakupu tiskalnika črnilo zmanjka zelo hitro. To je zato, ker ko kupite to napravo, vstavite demo kartušo z zelo majhnim sredstvom. Zato je primerno, da si zastavite vprašanje, kako zamenjati kartušo v tiskalniku, preden jo ponovno napolnimo z barvo. Je bolje kupiti novo?

Zamenjava ali oskrba z gorivom?

Nihče ne trdi, da je veliko lažje kupiti nov vložek. Dobili so starega, ga vrgli, vstavili novega in primer s koncem. Vendar se zgodi, da so nove kartuše veliko dražje od samih tiskalnikov (najpogosteje se to zgodi s poceni tiskalniki). To naredijo proizvajalci posebej, tako da ljudje porabijo več denarja za materiale, s čimer povečajo dobiček proizvajalcev. To morate zapomniti, preden zamenjate kartušo v tiskalniku. Na primer, HP Deskjet (tiskalnik) vas bo veliko stalo, če boste vedno kupovali nove kartuše. HP prejema svoje prihodke predvsem od prodaje kartuš.


In še enkrat, preden zamenjate kartušo ali jo napolnite v tiskalnik, se prepričajte, da je sploh mogoče. Seveda je zamenjava vedno mogoča, vendar gorivo ni. Vse je odvisno od vrste tiskalnika in same kartuše.

Zamenjava kartuše za brizgalne tiskalnike

Inkjet tiskalnik je še vedno najpogostejši, saj lahko tiska po nizki cenibarvne fotografije. Proizvajalci tiskalnikov si po svojih najboljših močeh prizadevajo uporabniku vedeti, kako spremeniti kartušo v tiskalniku. Tukaj ni nobenega navodila, vse je narejeno preprosto: pokrov je odprt, pridobljena je prazna kartuša, druga postavljena. To je celoten proces. Razvijalci namerno poskušajo poenostaviti postopek namestitve novih kartuš, tako da vam ne bo nobenih težav. Ampak to je le, če želite zamenjati staro kartušo z novo. Če želite to narediti, morate kupiti drago kartušo. Vendar obstaja še ena možnost. Kot že razumete, gre za oskrbo z gorivom.


Oskrba z gorivom

Ko ljudje vidijo te tiskalnike v trgovini, pogosto naletijo na poceni kljuko in šele nato spoznajo, da bo vzdrževanje poceni barvnega tiskalnika drago. Toda če vemo, kako zamenjati tiskalno kartušo po polnjenju, lahko prihranite denar in veliko. Najprej - morate kupiti dobro kartušo. Če se odločite za shranjevanje in izbiro slabe barve, bo kakovost fotografij slaba. Še en minus slabše kakovosti črnila je hitro sušenje in pomanjkanje pečata na nekaterih mestih na papirju. Omeniti je treba, da proizvajalci kartuš nikoli ne izpustijo barve za njih in posebnih kompletov za ponovno polnjenje. Želijo, da ljudje kupijo svoje ponovno napolnjene kartuše. Zato ne poskušajte najti originalnega črnila, ki preprosto ni v naravi. Torej si kupil črnilo. Za polnjenje potrebujete brizgo. Odstranite kartušo iz tiskalnika, ugotovite njeno zmogljivost in napolnite brizgo z barvotako, da zmogljivost ustreza zmogljivosti kartuše. Na vrhu vložka je luknja (lepljena z nalepko), skozi katero se sprosti zrak. Ima zelo majhno velikost, vendar je v njej igla z brizgalko.
Nalepko lahko poskusite odtrgati, vendar jo po ponovnem polnjenju zalepite nazaj. Izveden je zapleten sistem odvajanja zraka, nalepka pa je del tega sistema. Če nalepke ne nalepite, bo črnilo teče skozi šobo za kartušo. Obstaja še ena možnost za polnjenje. Z najtanjšo vadbo naredite luknjo v vložku, napolnite jo z barvo, nato pa skrbno očistite luknjo s plastelinom. Lahko uporabite tudi običajni žvečilni gumi. Vse to bo delovalo, vendar le, če tiskate. Če se barva pri vas izsuši, kartuše ne bo mogoče počistiti. Vendar, če pišete veliko, potem vam ni treba vedeti, kako spremeniti kartušo v tiskalniku HP ali modelu drugega proizvajalca. Navsezadnje je v tem primeru primerno uporabiti SNPF, ki bo prihranil denar in čas za polnjenje.

Zamenjava in polnjenje laserske kartuše

Kot pri brizgalnem tiskalniku se tudi kartuša za laserske tiskalnike zlahka odstrani: sprednji (zgornji ali zadnji) pokrov se odpre, poseben zapah se pritisne in kartuša se odstrani. Odvisno od modela lahko kartušo odstranite na različne načine, vendar vedno preprosto. Na dober način je treba izrabiti kartušo in vstaviti novo kartušo, vendar jo je najbolje napolniti.

Varnostni ukrepi

Takoj si zapomnite, da polnite kartušeLaserski tiskalniki so težki in škodljivi za zdravje. Polnilo v prahu je zelo majhno, in če pride v pljuča, bo slabo. Zato morate pred zamenjavo kartuše s predhodnim polnjenjem v tiskalniku izvesti varnostne ukrepe. Najprej morate pokriti usta in nos s krpo ali respiratorjem. In čeprav barva ne ščiti niti vojaške maske, je treba to storiti. Torej lahko v pljučih dobimo le majhen del prahu. Drugič, treba je polniti samo v dobro prezračevanem prostoru.

Postopek polnjenja in zamenjave goriva

Torej, posodite časopis na mizo in na tla in nadaljujte. Odstranite staro kartušo, poiščite razpršilo, preko katerega se bo napolnil toner. Ta vtič se nahaja na eni od stranskih pokrovčkov. Enostavno ga je odstraniti - samo odvijte nekaj vijakov. Odstranite pluto in banalizirajte notranjost tonerja. Samo to storite previdno in ne dovolite, da se razprši po prostoru.
Če čepov pod pokrovom ni bilo mogoče najti, potem je ta struktura vložka sama. Če ga želite zapolniti, jo morate popolnoma odpreti in napolniti toner v oblikovani razpoki. V tem primeru je oskrba z gorivom zelo zapletena. Zato je pri izbiri laserskega tiskalnika treba določiti, katera kartuša se uporablja interno. Obstajajo tudi čip kartuše, ki po ponovnem polnjenju preprosto ne delujejo. Doma, takšni modeli ne morete polniti. Vendar pa pri posebnih storitvah napajajo in se držijo novih čipov, ki jih zazna tiskalnik. To je lahko dodatna zapletenost. Torej prejzamenjajte kartušo v tiskalniku ali jo napolnite s tonerjem, navedite, ali je čip. Če izvirno kartušo zamenjate s čipom na neoriginalni, preprosto ne bo delovalo. Zdaj veste, kako zamenjati kartušo v Canonovem tiskalniku in drugih blagovnih znamkah, tako da lahko to storite sami.

Sorodne publikacije