Canon Powershot SX170 IS: pregledi, fotografije in pregled funkcij modela

Canon PowerShot SX170 IS je nekoliko nenavaden glede oblikovanja. Ni dovolj tanek, da bi se lahko udobno prilegal v žep, objektiv s 16-kratno povečavo pa je daljši od drugih. S svojo kakovostjo kamere se ne more primerjati z velikostjo naprave. CCD senzor z 16 milijoni slikovnih pik proizvaja fotografije z visoko ločljivostjo, še posebej za visoko občutljivost. Po mnenju uporabnikov fotoaparat ni dovolj hiter, nima Wi-Fi, ki je že postal obvezna funkcija. Za 180 $ lahko kupite fotoaparat in je bolje, če je kupec pripravljen žrtvovati nekaj žariščnih razdalj - na primer kompaktni PowerShot Elph 330 HS. Če potrebujete daljši zoom, je najbolje kupiti isti Canon - 20x SX280 HS za 280 $.


Oblikovanje

SX170 ima dimenzije 71 x 108 x 439 mm in tehta 251 p. To je nekoliko več kot tisto, kar potrebujete, da fotoaparat postavite v žep, vendar še vedno dovolj, da se prilega žepu jakne. 196-gramski Samsung WB250F je tanjši od 61 x 107 x 23 mm, 24-432 mm 18x objektiv pa pokriva širši kot. Pri modelu SX170 obseg ni tako širok (28-448 mm), vendar je razlika v povečavi zanemarljiva.

Krmilni elementi

Fotoaparat pušča dovolj prostora za ročno upravljanje. Zgornja plošča ima gumb za izbiro načina, gumb za sprožilec, stikalo za povečavo in stikalo za vklop. Zadnja plošča je ravna štiristranska navigacijska ploščica, s katero lahko nastavite ISO, nastavite bliskavico, samosprožilec in način ostrenja. Obkrožen je s štirimi velikimi gumbi - kompenzacijoosvetlitve, predvajanja in klica. V zgornjem desnem kotu je tudi poseben gumb za snemanje.


Meni

Možnosti fotografiranja lahko prilagodite z uporabo menija, ki ga pozna vsak, ki je uporabljal najnovejše fotoaparate PowerShot. Kliče se s pritiskom na gumb Func Set v sredini zadnje plošče. Meni na levi strani LCD zaslona omogoča hiter dostop do nastavitev, barvnega ravnovesja, ravnotežja beline, kompenzacije osvetlitve, načina gibanja, slike, kakovosti in video ločljivosti.

Zaslon

Canon PowerShot SX170 IS tri-palčni zaslon prikazuje odlične uporabniške preglede, vendar ni dovolj jasen. Njegova ločljivost 230.000 točk bistveno odstopa od 461.000 točk naslednjega modela dolgega dosega SX510 HS. To, kot tudi visoka hrupnost fotografij, ne predstavljajo častne kamere. Slika, prenesena na zadnji zaslon, je zrnata in manjka podrobnosti.

Wi-Fi

Prej je bilo pomanjkanje Wi-Fi povezave. Danes pa je to nujno potreben atribut za vsako kamero. Proizvajalec ima druge fotoaparate z dolgim ​​fokusom z vgrajenim Wi-Fi, vključno s SX280 HS in SX510 HS, in celotna Samsung linija vam omogoča kopiranje slik v telefon prek Wi-Fi.

Zmogljivost

Canonova kamera Powershot SX170 IS naj bi bila razmeroma počasna. Za vklop in pripravljenost za snemanje traja 2 sekundi, v načinu neprekinjenega fotografiranja pa fotoaparat traja 21 sekund, da posname fotografijo. na okvirju in zakasnitev zaklopa je enaka 02 s. kdajširokokotno fotografiranje in 2 sek. s polno hitrostjo Canon SX510 je nekoliko hitrejši - vklopljen za 16 sekund, fotografiranje s hitrostjo 1 pc /sek. in se fokusira na 01 s v širokem kotu in 17 s v "telefoto" načinu.

Kakovost slike

Jasnost uporabnikov optike Canon PowerShot SX170 IS Black ni razočarala. Objektiv zajema 2349 vrstic po višini. Res je, da kakovost slik ni idealna. Pri povečavi so ob robovih okvirja vidni obarvani okvirji. Vsak fotoaparat z daljšim zoomom ne more preseči te jasnosti. Na primer, uporabniki Panasonic Lumix DMC-ZS30 so zadovoljni z linijo 1661. Hrup v tem fotoaparatu je veliko slabši. Tudi z minimalno občutljivostjo ISO 100 doseže raven 16%. Ker ISO narašča, se hrup poveča na 22% pri ISO 400 in 29% pri največjem ISO 1600. Canonove specifikacije za sliko PowerShot SX170 IS za ISO 400 se imenujejo dobre, toda z ISO 800 se elementi slike začnejo zamegliti in praktično ne ISO. 1600.

Video

Fotoaparat Canon PowerShot SX170 IS Red snema 720p video posnetke v formatu QuickTime. Okvirji so precej ostri, vendar zelo zrnati tudi pri svetli studijski svetlobi. Objektiv lahko med snemanjem poveča in pomanjša sliko, toda hrup iz njega utiša posneti zvok. Digitalni zoom omogoča razširitev optičnega razpona, vendar se kakovost slike hitro poslabša. Če si želite ogledati videoposnetek na HDTV-ju, ga morate kopirati v drugo napravo, saj fotoaparat nima vrat HDMI. Obstaja standardni mini-USB priključek in zunanji polnilnik. Podpira pomnilniške kartice SD, vključno s SDHC in SDXC.

Utemeljenost inSlabosti Canon Powershot SX170 IS

Pregled izdelkov na trgu fotoaparatov v tem cenovnem segmentu omogoča sklepati, da se ta model sooča z ostro konkurenco drugih Canonovih fotoaparatov in izdelkov drugih proizvajalcev. SX170 ima nizko hitrost zaklopa, relativno veliko velikost, pretiran hrup, premalo jasen zaslon, brez Wi-Fi in omejene zmogljivosti za zajem videa. Čeprav zunanjost izgleda kot zrcalna kamera, so slike, ki so iz nje pridobljene, daleč od popolnega. Vendar pa so jasni posnetki in 16-kratni zoom več kot dovolj za večino fotografov, nekateri pa se čutijo omejeni z goriščno razdaljo 28 mm.
Canon PowerShot SX170 IS pravi, da so povratne informacije lastnikov praktično idealne kot prva digitalna ali osnovna družinska kamera. To bo dobra izbira za tiste popotnike, ki potrebujejo univerzalno, zanesljivo in poceni kamero, ki bi dosledno izdelovala kakovostne fotografije. Ena od glavnih pomanjkljivosti prejšnjega modela SX150 je bila kratka življenjska doba baterije. Uspelo se je popraviti namestitev nikelj-kovinsko-hidridne baterije kapacitete 2500 mag. Kamera izgleda zelo elegantno in dobro v roki, da je za proračunske kamere že velik dosežek.

Sorodne publikacije