Dva načina za poudarjanje Varda

Potreba po pisanju naglasov v našem času je praktično izginila, ker vsak uporabnik ve, kako pravilno prebrati določeno besedo. V večjem obsegu se ne pojavljajo takšni pogoji za pisanje besedila. Večina urejevalnikov besedil sploh nima te zmogljivosti.

Predgovor

Ampak absolutno lahko vsakdo prej ali slej ugotovi, da je treba poudariti besedo. Na internetu lahko opazite zelo neuspešne poskuse izbire besede. Namesto znaka poudarka se ljudje pogosto zatekajo k drugim metodam, kot so npr. Poudarjanje krepkih črk, pisanje naslova in tako naprej. Seveda je to povsem napačno. In takšne situacije se zgodi samo iz enega razloga - zaradi nepoznavanja vseh zapletenosti programa "Ward". Kaj storiti v tej situaciji? V članku bomo razpravljali o tem, kako poudariti Varda. Vaša pozornost bo predstavljena z dvema metodama, ki se med seboj zelo razlikujeta. Če pogledamo v prihodnost, želim povedati, da vsi zahtevajo uporabo standardnih programskih orodij, tako da nič ne odveč za prenos računalnika ne bo treba.

Metoda 1: uporaba ukaza ALT + X

Upoštevali bomo način poudarjanja "Vordi" z ukazom ALT + X. Kdo ne ve, ta ukaz lahko enostavno vnese poseben znak, ki ni prikazan na tipkovnici. Če želite to narediti, morate le poznati njegovo kodo. Torej, najprej morate postaviti kurzor na list pred pismom, kar je treba poudariti. Kakosamo vi to storite, morate vnesti kodo za "Story" simbol, to je naslednji - "0301". Ko jo vnesete, ne da bi pritisnili nič drugega, na tipkovnici pritisnite kombinacijo tipk ALT + X.
Tukaj ste se naučili, kako poudarjati Varda. Ampak to je samo prvi način in morda vam ne bo ustrezal iz kakršnega koli razloga. V tem primeru preberite drugo metodo.

Metoda 2: Uporaba zemljevida znakov

Drugi način za poudarjanje Varda je bistveno drugačen od prejšnjega. Prvič, njegovo izvajanje traja veliko več časa, in drugič, za izvajanje ni treba zapomniti nobenih kod in tako naprej. Ampak gremo naravnost do vzroka.

Najprej postavite kazalec pred črko, ki bo poudarjena. Iz podnapisov je jasno, da bomo uporabili posebno tabelo znakov za vstavljanje naglasa. To orodje je standardno v programu in po namestitvi "Ward" je že v njem. Če ga želite odpreti, morate najprej odpreti zavihek Vstavi. Že v njej poiščite področje orodij, imenovanih "Simboli". Kaj naj naredim? Kliknite na simbolno orodje - odpre se pogovorno okno, v katerem se prikažejo. Toda samo tisti, ki so bili nazadnje uporabljeni. Če prej niste poudarili, potem ne bo tam, kar pomeni, da morate klikniti na "Drugi znaki". Kaj se bo prikazalo pred uporabnikom? V tej fazi se odpre okno »Simbol«, v katerem morate najti znak za naglas. Če ne iščetepriporočljivo je, da na spustnem seznamu "Set" izberete "združene diakritične oznake".
Po izbiri se bo število znakov v tabeli znatno zmanjšalo. Najti morate samo naglas, ga označite in kliknite gumb "Prilepi". Po tem lahko okno zaprete in uživate v rezultatu. Zdaj veste, drugi način, kot v "Vordi" poudarek na pismu. Obe metodi sta dokaj preprosti in za vsakogar ni težav.

Izbira umika

\ t
Če vemo, kako poudariti besede v Vardo, lahko opazite, da je program prepoznan kot napačno napisan, to je poudarjeno z rdečo črto. Če želite odstraniti to izbiro, morate klikniti z desno tipko miške (PCM) in v meniju izberite »Dodaj v slovar« ali »Preskoči vse«.

Sorodne publikacije